CHP'li Demir'den mülteci açıklaması

CHP'li Siyasetçi Mehmet Demir, 'Suriye ve Ürdün, mültecilerin dönüşü için anlaştı. Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacı ve kaçak göçmenlerden kurtulmalıyız. Ensar yalanı ile milletimizin geleceği karartılamaz.'

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Siyasetçi Mehmet Demir, Suriye ve Ürdün'ün, mültecilerin dönüşü için anlaştığını belirterek, "Ürdün’deki Bir milyon sığınmacı ülkelerine dönüyor. Sıra Türkiye'de. Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacı ve kaçak göçmenlerden kurtulmalıyız. Ensar yalanı ile milletimizin geleceği karartılamaz." dedi. 

Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ankara-Şam hattında normalleşme için görüşmelerin sürdüğünü anımsattı. 
Suriye'nin son dönemde Arap ülkeleriyle köprüleri yeniden kurmaya başladığını aktaran Demir, "Suriye lideri Esad, dün Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen el Safedi’yle görüştü. Esad, Suriyeli mültecilerin ülkeye dönüşü için çalıştıklarını açıkladı. Ürdünlü bakan da bu konuda Şam hükümetiyle işbirliği için anlaşma sağladıklarını açıkladı." diye konuştu. 

Demir, Suriye’den farklı haber ve açıklamalar da geldiğini belirterek, "Suriye devleti tarafından gerek yasal gerekse uzlaşmalar düzeyinde alınan tüm önlemlerin, mültecilerin dönüşü için en iyi ortamın sağlanmasına katkı sağladığı açıklandı." şeklinde konuştu. 
Suriye'nin defalarca af da çıkardığını kaydeden Demir, "Suriye ve Ürdün, mültecilerin dönüşü için anlaştı. Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacı ve kaçak göçmenlerden kurtulmalıyız. Ensar yalanı ile milletimizin geleceği karartılamaz." ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN