CHP Mahalle Toplantılarını Hızlandırdı

CHP Fethiye İlçe Teşkilatı referandumda 'Hayır' oyu verilmesi için mahalle toplantılarını hızlandırdı. CHP İlçe Teşkilatı beraberinde Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ile birlikte Fethiye'nin mahallelerinde referandum çalışmalarına hız kattı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

CHP  Fethiye İlçe Teşkilatı referandumda “Hayır” oyu verilmesi için mahalle toplantılarını hızlandırdı. CHP İlçe Teşkilatı beraberinde Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ile birlikte Fethiye’nin mahallelerinde referandum çalışmalarına hız kattı.

Çatalarık Mahallesindeki toplantıda konuşan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, iktidarı eleştirerek çeşitli iddialarda bulundu.  Aldan konuşmasında “Ürdün’den gelen 15 Milyon Dolarlık paranın ne karşılığı geldiğini” sordu.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katıldığı Çatalarık Mahallesindeki  referandum ile ilgili toplantıda iktidarı eleştirdi. Mahalle toplantısına yoğun bir katılım sağlanırken vatandaşlar CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ı soru yağmuruna tutup referandumda “Niçin Hayır oyu” vereceklerini sordular. Mahalle toplantısında ilk olarak CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu kısa bir konuşma yaptı. Kullukçu konuşmasında, “CHP Fethiye İlçe Teşkilatı olarak Fethiyeli hemşerilerimizi aydınlatma noktasında 16 Nisan referandum süreci ile ilgili bu anayasa değişiklerinin neler getireceği  ve neden “HAYIR” dememiz noktasında halkımızla buluşuyoruz. Çalışmalarımızda halkımızdan aldığımız elektrik, gözlemlediğimiz kadarıyla, Fethiyeliler bu referandumun ülkemiz için neler getireceğinin son derece farkında ve bu farkındalıkla sandığa gidecek” dedi.

Mahalle Mahalle Çalışıyoruz

Kullukçu “ Fethiye’den güçlü bir şekilde bu anayasa değişikliklerine “HAYIR” oyunu çıkartmak bizim en önemli vazifemiz ve Fethiyeli hemşerilerimizde bu azmi ve kararlılığı görüyoruz. Bu bakımdan dolayı çok mutluyuz. Sayın Milletvekilimizin de ifade ettiği gibi ülke genelinde “HAYIR” oyunun  önemli ortanda “EVET” oyunun önde olması milletimizin bu konudaki uyanıklığını ve her ne kadar bu anayasa değişikliğinin içine serpiştirilen maddeler olsa dahi bu noktada gelecek adına, ülkemiz, milletimiz, devletimiz adına “HAYIR” oyunu çıkaracağını görüyoruz ve bu çalışmalarımız  Fethiye’de  akşam Çatalarık mahallesindeydik. Gündüz yine Esenköy, Bozyer ve Gökben mahallelerindeydik. Arttırarak devam ediyoruz. Biz üzerimize düşen sorumluluğu çok önemli tarihsel dönemi cumhuriyetimiz için. Bu noktada gerçekleştiriyoruz tüm Fethiyeli hemşerilerimize de bu anayasa değişikliği ile ilgili referandum sürecinde dikkatli olmalarını ve bu anayasa değişikliklerini iyi değerlendirmek suretiyle Fethiye’nin kararlılığını sandığa yansıtmalarını bekliyoruz. Bu referandum sürecinin Fethiye’mize Muğla’mıza ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Herşeyi Devletten Karşılıyorlar

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan  gazetecilere yaptığı açıklamada,”Bu referandum bir ülkeyi yönetenlerle milletin dertleri ayrı olduğu zaman orada sorun vardır. Bugün bizim millet olarak derdimiz başka. Turizm kötü gidiyor, Elbette ki Türkiye Cumhuriyeti  belli konular için tavır içinde olacaklar bu ayrı konu  ama dışarıyla didişmelerin  turizm de ve ekonomi de yarattığı olumsuzluklar var. Türkiye ciddi anlamda bunu yaşıyor” dedi. Aldan, “Bütün devlet işi gücü bıraktı. Bakanlar Dünya’nın dört bir tarafında. Nasıl kameralara bir şeyler söyleyebiliriz, nasıl toplanmış üç beş kişinin yanında propaganda yaparız derdindeler. Adalet bakanı da, Aileden sorumlu Devlet Bakanı da görevi bırakmış. Buraya gelip burada engelli, fakir fukara vatandaşlarımızın derdiyle ilgilenmek varken,  Gidip de Rotterdam’da  bir anlamda siyaset şovu yapmamalıdır. Bunu  özellikle vurgulamak istiyorum. Ve asıl bu referandum süreci içerisinde Türkiye’deki bazı sıkıntılar örtülmek istenmektedir. Şu an da ekonomik kırılganlığımız bir hayli artmış durumda. Bu nedenle varlık fonu kuruldu. Türkiye’nin en fazla madeni bor madenidir. Dünya’nın  yüzde 70  kaynağı bizde olan bor madeni teminat gösterilerek Ürdün den 15 milyar dolar borç para getirildi. Soruyorum bu parayı kim verdi? Bunun karşılığı olarak bor madenini yarın ödemeyecek olursak elimizden  gitmeyecek mi? Bu 15 milyar dolar da gelir gelmez bitti. Tüketildi. Ve seçim harcamalarında da harcanmaya devam ediyor. Bakın gerek Cumhurbaşkanının, gerek Başbakanın bütün referandum çalışmalarının tümü devlet kesesinden çıkıyor. Bir kuruş partiden harcama yapılmıyor. Hepsi  devletin parasından birincisi bu. İkincisi yaptırdığımız anketler olsun. Özellikle bize pek te sıcak  davranmayacağını düşündüğümüz İç Anadolu Bölgesi  ciddi anlamda “HAYIR”’dan yanalar. İnsanlarda şunu görüyoruz. Özellikle  AK Partili olanlar diyorlar ki AK  Partiyi severim, yine seçim olsa yine oy veririm ama devletin milletin tapusunu da verecek halimiz yok diyor. Bu nedenle de HAYIR bloğu oldukça fazla. İktidar tarafındaki bu hırçınlıktan zaten bunu anlamak ta mümkün olduğunu düşünüyorum” dedi.

Hollandalı Polisin Ortasına Atıldı

 

Milletvekili Ömer Süha Aldan,Hollanda ve Almanya’da yaşananlar hakkında  ise, yine iktidarı suçlayıp Aileden Sorumlu Devlet Bakanını  polisin ortasına atıldığını işaret etti. Aldan, “Hepsi bilinçli yapılan hareket. Herkesten Yılmaz Özdil’in iki gün önceki yazısını okumasını istiyorum. Orada Avrupa’da milli bir maç oynanıyor. Bir reklam filmi çektirmiş bir iktidar partisi. Ve orada yabancılar sürekli haksızlık yapıyor, küçük çocuk gelip kırmızı kart gösteriyor hakeme falan. Yani bu tip şeyler önceden ayarlanmış. Hollanda büyük elçisi iki senedir burada Cumhurbaşkanın danışmanlığını yapıyor, yurtdışından da büyük elçiliği parası alıyor. Ve Türkiye’de bir organizasyon yapılıyor. Bunların hepsi şu. Benim bir tek ayıpladığım bir konu var Dışişleri Bakanı. Televizyon da bizzat kendim de izledim. O kişiler diyorlar ki “bu sefer gelme sonra gel” diyor. Ona rağmen iptaller oldu. Onun sonrasında bir kadını Aileden sorumlu Devlet Bakanı, orda tutup onu o kadar Hollandalı polisin ortasına atmak ne kadar delikanlılığa sığar, bunun da sorgulanması lazım. Kendi korumaları gözaltına alınıyor. O kadıncağız tek başına, o kadar polisin ortasında yabancı bir devlette tek başına bırakılıyor. Bir anlamda bunu bir propaganda olarak kullanmak için o kadıncağızdan bile yararlanılıyor. Bunu hiç doğru bulmuyorum. Bu Hollanda’daki iktidarın işine  geliyor. Almanya’daki mevcut iktidarın işine  geliyor. Bir de o işin boyutunu da göz ardı etmemek lazım. Yani burada  kazan kazan mantığı var. Hem yurt içinde bizimkiler bunu propaganda aracı olarak kullanıyor hem Hollanda’dakiler  yabancı düşmanlığı yaparak  Hollanda ve Almanya’nın oylarını toplamaya çalışıyor. Bunun acısını biz önümüzdeki yaz turizminde çekeceğiz. O yukarıdakilerin tepişmesinin acısını buradaki turizmle uğraşan benim Fethiyeli kardeşlerim çekecek bunu da hiç doğru bulmuyorum” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN