CHP'den Selanikliler Derneğine Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan ile Prof. Dr. Nurettin Demir ve CHP Fethiye ilçe başkanı Ali Özgür Kullukçu ile ilçe yönetimi Fethiye Selanikliler Yaşatma Derneğini ziyaret ettiler.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan ile Prof. Dr. Nurettin Demir ve CHP Fethiye ilçe başkanı Ali Özgür Kullukçu ile ilçe yönetimi; Fethiye Selanikliler Yaşatma Derneğini ziyaret ettiler.

Referandum çalışmaları kapsamında gerçekleşen ziyaret samimi sohbet havası içersinde gerçekleşti.  Anayasa değişikliği ve partili cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili düşüncelerini Selanikliler Yaşatma Derneği  üyeleri ile  paylaşan CHP heyeti;

Ziyaret ile ilgili bilgi veren CHP Fethiye İlçe başkanı Kullukçu “referandum çalışmalarını son hızla sürdürmekteyiz. Bu gün Fethiye Selanikliler Yaşatma Derneğini ziyaret ederek muhacir Roman vatandaşlarımızla birlikteyiz. Referandum ve anayasa değişikliği ile başkanlık sisteminin sakıncaları hakkında bilgilendirmede bulunmaktayız. İnşallah 16 Nisan’da Roman Muhacir kardeşlerimizle hayır noktasında birlikte oluruz. Bizleri kabul ettikleri için dernek başkanımız Alp Acu kardeşimiz başta olmak üzere tüm dernek üyelerimize  teşekkür ediyoruz” dedi…

Bugünler De Yaşadığımız En Önemli Sıkıntı Yalanın Bir Usul Haline Getirildiğidir

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’da konuşmasında “Cumhuriyet Halk Partisi olarak var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ülkemizi bir badireden kurtarmaya çalışıyoruz. Türkiye sonu bilinmez bir yöne doğru gidiyor. Eğer Evet derseniz bir şekilde teslim olmuş olursunuz, anlamına gelir. Çoğu insan bilmiyor ve bilmediğiniz bir şeye Evet derseniz, bir şekilde karşınızdaki kişiye teslim olmuş olacaksınız. Aile ve evlilik hayatında bile öyledir. Tanımadığınız bir kişiyle evlendiğinizde sonu hüsranla bitiyor. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek; bu anayasanın neyi getiriyor ve neyi götürüyor; onu anlatmaya çalışıyoruz. Bizim yalanla işimiz yok. Kimseye yalan söyleyerek kandırmaca yapmıyoruz, açık yüreklilikle her şeyi anlatıyoruz. Bugünler de yaşadığımız en önemli sıkıntı yalanın bir usul haline getirildiğidir. Bu kapsamda buradayız, bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.  

Parlamento Türkiye’nin Temel  Mihenk Taşı Olmaktadır” 

 

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir’de konuşmasında “Benim eşimin annesi de, kayınvalidem Selanik göçmeni. 1923 yılında ülkemize gelmiş. Dolayısıyla Selaniklilere karşı ayrı sevgimiz var. Onların Fethiyeli bir damadı olarak daha yakınlığımız var. Ülkemiz 16 Nisanda bir sınav verecek. Bu sınav ile ilgili dertleşmek amacıyla geldik. Tabiî ki her kesimde olduğu gibi Selanikli göçmen vatandaşlarımızda da bir endişe var. Ben hayırda hayır olacağını düşünüyorum. Evet’i anlatamayan bir durum var. Gerginliklerinin ve hırçınlıklarının sebebi  de bu olmaktadır. Yalanda söyleniliyor. Özellikle fesih  etme konusunda öyle bir şey yok demeye başladılar. Fesih  etme yetkisi çok ağır ve önemli bir yetki. Bu yokmuş  gibi gösterilmekte. Ama broşürlerinde de bu detay var. Venedik kriterlerine  göre de çok eleştirilen bir konu. Dolayısıyla parlamento Türkiye’nin temel  mihenk taşı olmaktadır. Ziyaretten dolayı dernek üyelerine teşekkür ediyorum” dedi…Ziyaretten dolayı teşekkür eden Fethiye Selanikliler Yaşatma Derneği başkanı Alp Acu “16 Nisanda yapılacak referandum ile ilgili bilgiler vermeye gelen Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerinin bu ziyaretinden onur duymaktayız.  Tabi ki; İlçe başkanımızın Cumhuriyet mahallesi çocuğu olması ve bizlere yakın bir kişi olmasından dolayı daha samimi bir ortamda misafir etmekteyiz.  Biz dernek olarak tüm siyasi partilere eşit bir yaklaşım ve mesafe gösteriyoruz. Derneğimiz üyeleri kendi hür iradelerini kullanacaktır” şeklinde konuştu.(Haber: Durkadın Işık)

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN