CKD '1 Mayıs Kutlu Olsun'

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi yönetimi tarafından yazılı basın açıklamasında bulunuldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi yönetimi tarafından yazılı basın açıklamasında bulunuldu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi tarafından yapılan açıklamada “Olağanüstü Hal ve Kanun Hakkında Kararnameler içerisinde, 1 Mayıs’a bir gün kala,  alıştığımız gibi; nerede, nasıl kutlanacağının tartışmaları sürerken, 1 Mayıs’larda öfkeyle, şiddetle,  kanla biten  günleri de unutmadık. Geçmişten ders alarak, bugünkü sorunlarımıza  çözüm bulabilmek için, 2017’nin 1 Mayıs’ında kendimize bu soruları sormalıyız; Bu güne kadar kutlanan 1 Mayıs’lar,  işçinin ve emekçinin hayatında neyi değiştirdi ? Bu gün geldiğimiz nokta da, Sendikalar ve Oda’lar nerede ve kimin yanında yer alıyorlar ? İşçinin,  işinin daha çok ağırlaştığı 1 Mayıs alanlarında,  işçinin hangi sorunu çözüldü ? İşsiz kalan işçilerin, hakları ne olacak ? Sayısını bilmediğimiz işçi, emekçi  hakkını alamadan ölüyor, onların hakkını kim savunacak ?  Bu sorunları yaşamaya alışan bir toplum haline gelmişken  aynı zamanda  bağımsızlığı da  tehlikeye giren bir ülkede, ne işçi,  ne de emekçi  bağımsız değildir.

O zaman biz neyi kutluyoruz ? Önce bağımsızlığımız ve ülkemizin bütünlüğü için mücadele etmemiz gerekmiyor mu? İçimizdeki işbirlikçileri  ve  bölücülerin  müsaade ettikleri ölçüde kutlama yapmak kendimizi kandırmaktır. Her türlü sömürüye karşı, emekçinin yanında olanlar güçlerini birleştirmelidir.Vatan bağımsız olursa; emek mücadelesi,  demokrasi mücadelesi  var olur, eğer vatan yoksa ne emek mücadelesi ne de  demokrasi mücadelesi başarılı olamaz. Hiç bir siyasi partinin gölgesinde kalmadan emek için, bağımsızlık için örgütlü olmayı başardığımızda, haklarımıza sahip çıkmayı,  haklara saygı göstermeyi öğrenirken, emperyal güçlerin oyuncağı da  olmayacağız. Vatanın bağımsızlığı emekçinin,  işçinin bağımsızlığından daha önemlidir. Vatan varsa, biz de varız ...1 Mayıs, insanca, özgürce, kardeşçe, birlik içinde ve  el ele ulusça kutlanmalıdır. 1 Mayıs'ta çocuk işçiler, gözden kaçmamalıdır. 1 Mayıs'ın her şeyden önce emeğin  ve  emekçinin  bayramı olduğu unutulmamalıdır. 1 Mayıs'ta işçi hakları, iş cinayetleri, sendikal haklar, grev hakkı, emekçinin hakkı ön plana çıkarılmalı, 1 Mayıs,  emekçilerin her türlü yasağa karşı koyduğu mücadele günü olmalıdır. 1 Mayıs insana  yapılan her türlü zalimce baskının, yoksulluğun, açlığın, işsizliğin, ayrımcılığın ve sömürünün  karşısında dimdik duruş olmalıdır. Daha özgür bir yaşam için 1 Mayıs kutlamalarında barış kazansın, emek kazansın, emekçi kazansın, bağımsızlık kazansın. Sermayenin kölesi olmaktan kurtulmak isteyen işçi kazansın, insanlık kazansın ki ;  1 Mayıs’lar hep yaşasın, hep coşkuyla kutlansın. Bu 1 Mayıs’ta kutlamalar, baskıya, şiddete, haksızlığa, hukuksuzluğa maruz kalmasın. Milli üretimi, emeği, işçiyi, bağımsızlığı, birlik beraberliği, eşitliği ve adaleti amaçlayan bir kutlama olsun. Meslek örgütlerinin, işçinin, emekçinin kol kola girip haklarına sahip çıktığı gün olsun. Referandumda,  sen ben demeden bir araya gelenler, 1 Mayıs’ta hak arayanların, emek verenlerin, işçilerin, işsizlerin ve emeği yok sayılanların yanında olsun. İşçinin ve emekçinin hakkını koruyan, sendikaların satılmadığı günleri umut ederek; Özlediğimiz demokrasi kazansın, yürekler bir olsun. OHAL’de,  hep birlikte haykıralım; ‘’ 1 Mayıs Kutlu Olsun’’denildi.(Haber: Recep Kaban)

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN