Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi haberleri, haber editörü Dost Gazetesi tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Muğla'dan yapılan her 100 dolarlık ihracatın 72 doları su ürünlerinden

 Türkiye, 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde 82 milyar 873 milyon dolar ihracat yaparken, Ege Bölgesi, Türkiye ihracatına 14 milyar 284 milyon dolarlık katkı sağladı. Ege Bölgesi’nin 2024 yılının ilk dört aylık döneminde ihracatı 2023 yılının aynı zaman diliminde yüzde 3 artış gösterdi. Egeli ihracatçılar, Türkiye ihracatının yüzde 17,23’ünü gerçekleştirdi.

Bodrum'da göçmen kaçakçılığına 5 gözaltı

 Muğla'nın Bodrum ilçesinde hurda malzeme taşıyan kamyonette 20 düzensiz göçmen yakalandı. Olayla ilgili olarak 5 kişi, göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Menteşe Spor Lisesi, Türkiye Şampiyonu oldu

 Muğla'nın Menteşe Spor Lisesi, Oryantiring Okul Sporları Türkiye Finalleri'nde büyük bir başarıya imza attı. Genç Erkekler A kategorisinde takım olarak mücadele eden okul, Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı.

Muğla'da satranç turnuvası sürüyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mavi Yeşil Projesi" kapsamında bir satranç turnuvası düzenlendi. Uluslararası Gençlik Merkezi salonunda gerçekleştirilen turnuvada il birincileri belirlendi.

Muğla Ege Yıldızları Süper Lig Kadın Hokey takımı Kırklareli kampını tamamladı

Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi'nde başarılarıyla dikkat çeken Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Salon sezonunda Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olan Muğla takımı, açık alan sezonuna hazırlık için Kırklareli'nde kampını tamamladı.

Bodrum’a 556 yolcusuyla geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Seabourn Encore isimli yolcu gemisi, 556 yolcu getirdi.

MSKÜ’de “Her Telden Her İlden 3” konseri düzenlendi

 MSKÜ tarafından farklı şehirlerden gelerek Muğla’da bir araya gelen solistlerin katılımlarıyla “Her Telden Her İlden 3” Konseri Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Menteşe Belediyespor madalyaya doyamadı

 Menteşe Belediyespor takımı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Menteşe’de düzenlenen karate şampiyonası, atletizm yarışması ve masa tenisi müsabakalarından 14 altın, 11 gümüş ve 22 bronz alarak büyük bir başarıya imza attı.

Seydikemer’de Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Seydikemer Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Hizmet Binasında belediye meclis üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Köyceğiz’de çim yüzeyli futbol sahası yapımında sona yaklaşıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Mahallesi’nde yapımına başlanan çim yüzeyli futbol sahası inşaatında sona yaklaşıldı.

Marmarisli öğrenciler ‘orman benim ‘projesi ile buluştu

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele için "Orman Benim" etkinliği düzenlendi. İlköğretim okulunda ekipler tarafından getirilen simülasyon aracında ormanların güzelliğini ve faydalarını izleyen öğrenciler, oyunlar ile fidan dikmeyi de öğrendi.

Single atlayış yapan Rus pilot pistin 30 metre altına düştü

 Dünyanın en önemli paraşüt atlama alanlarından Fethiye Babadağ’da 1200 pistinden atlayış gerçekleştiren Rus kadın pilot yaralandı.

Bodrum'da Akdeniz foku gece kulübüne geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gece kulüplerinin olduğu bölgeye avlanmaya gelen Akdeniz foku, vatandaşlarca görüntülendi.

Öğrenciler kendi dont destilerini yaptı

Dont Destisi’nin son ustası Güllü Yaman, Seydikemer Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere el sanatlarının inceliklerini öğretti. Desti yapmayı öğrenen öğrenciler daha sonra kendi destilerini yaptılar.

Marmaris Belediyesi'nden scooter sorununun çözümü için yeni girişim

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, elektrikli scooterlarla ilgili denetimlerin arttığını belirtirken firmaların da hem trafik hem de parklanma konusunda yeni teknolojik düzenlemelerin yapması gerektiğini söyledi.

Seydikemer'de gıda güvenliği denetimleri arttırıldı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 5996 sayılı kanun kapsamında bölgedeki işletmelerde halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini artırmak amacıyla denetimler yapıldı.

Toplam 18510 haber.