'En Önemli Üretim Merkezlerinden Biri Olacak'

Fethiye ve Seydikemer OSB Fizibilite Etüdü sonuçlandı. Yapılan bilimsel araştırmanın ardından bölgemizde Doğal Taş ve Mermer İhtisas OSB'nin başarılı olacağı ortaya çıktı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye ve Seydikemer OSB Fizibilite Etüdü sonuçlandı. Yapılan bilimsel araştırmanın ardından bölgemizde Doğal Taş ve Mermer İhtisas OSB’nin başarılı olacağı ortaya çıktı.

FTSO tarafından yürütülen çalışmalarda, Taş ve Mermer işletmecileri tarafından yapılan başvurular sonucu İhtisas OSB için ayrılan alan tamamen doldu. İhtisas OSB’nin tamamlanmasının ardından, Mermer ve doğal taş üretimi konusunda ülkemizin en önemli üretim merkezlerinden biri olması bekleniyor.

Fethiye ve Seydikemer OSB Fizibilite Etüdü Sonuç Raporu tanıtımı ve kapanış toplantısı FTSO binasında yapıldı. 28 Şubat Salı Günü saat 14.00’de FTSO Meğri salonunda yapılan toplantıya FTSO Başkanı Akif Arıcan, Seydikemer Belediye İmar Müdürü Muammer Acar, Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır, FTSO Başkan yardımcısı Günay Özütok, FTSO Gemel Sekreteri Füsun Şahin katıldı.

Toplantıda yapılan açıklamalarda, finansal analiz sonuçlarına göre yapılacak İhtisas OSB yatırımının toplam tutarının 51 milyon lira olarak belirlendiği dile getirildi. Bu tutarın 9 milyon 500 bin liralık kısmının etüt, proje ve kamulaştırma giderlerinde kullanılmak üzere kuruluş iştirakçilerince karşılanmasının planlandığı, yatırımın kalan kısmının ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının katkısıyla karşılanacağı belirtildi.

FTSO Başkanı Akif Arıcan Fethiye ve Seydikemer OSB Fizibilite Etüdünün sonuçlandığını belirterek yıllardır süren çalışmaların ardından nihayet OSB’nin kurulması için somut adımın atıldığını söyledi.  Çalışmaların 6-7 yıl önce başladığını belirten Arıcan “6-7 Yıl önce araştırmaya başlamış, en uygun yer olarak ta Boğalar kavşağındaki alan belirlenmişti. Milas OSB’nin tamamlanamaması nedeniyle de bir çalışma yapılamamıştı. Milas tamamlanamadı ama daha fazla beklemek istemedik. Çünkü ihracatın önünün açılması için bu tür girişimlere ihtiyacımız var. Bölgemize ihtisas OSB kurulması için çalışma başlattık. Bölgemizde İhtisas OSB’nin başarılı olup olmayacağı yönünde hazırladığımız proje GEKA’dan destek aldı. Seydikemer Belediyesi ile Seydikemer Esnaf Odası ile işbirliği içinde projemizi yürüttük ve sonuçlandırdık. Yapılan çalışmalarda taş ve mermer ihtisas OSB yapılması görüşü çıktı. Talep toplamaya başladık ve şu anda ihtisas OSB için belirlenen alan doldu. Valiliğimiz ile yapacağımız toplantıda OSB’nin kuruluşunu yapmayı ümit ediyoruz. Çalışmalarımıza destek veren başta valimiz olmak üzere Fethiye ve Seydikemer Belediyemize, Seydikemer Esnaf Odamıza ve tüm destek verenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Seydikemer Belediyesi İmar Müdürü Muammer Acar OSB’nin Seydikemer için önemli bir yatırım olduğunu belirterek “Seydikemer yeni bir ilçe ve yatırıma ihtiyacı var. Bunlardan biri de Organize Sanayi Bölgesi. OSB için yapılan toplantılarda tarım ve mermer ihtisas OSB ön plana çıktı. Taş ve mermer İhtisas OSB için 9 milyon 590 bin liraya ihtiyaç var. Rakam büyük ancak yapılan yatırım katkı sağlayacak, istihdam yaratacaksa projeye başlamak lazım. Etüt projesi sonuç raporu çok güzel bilgiler içeriyor. Bunlar sonra da kullanılabilecek. Başkanımız nezdinde çalışmaya katılan herkese çok teşekkür ederim. Vatana millete hayırlı olsun. “ dedi.

OSB’nin yayladan kente göçün önüne geçeceğini söyleyen Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır da “Akif Başkana ve ekibine çalışmaları için çok teşekkür ederim. OSB den Seydikemer daha fazla faydalanacak. Yerel idare istekli bu çok iyi. İlçemiz ekonomik ve sosyal olarak destek verecek. Yayladan şehirlere olan göçün önüne geçeceğiz. Bölgeye çok büyük katkısı olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok da Fethiye ve Seydikemer’in ayrı düşünülemeyeceğini söyledi. Özütok şunları kaydetti: “Seydikemer ile Fethiye’yi ayrı düşünmek mümkün değil. Ayrılması daha iyi hizmet almasına neden oldu. İnsanları mutlu edecek yatırım yapılmazsa anlamı kalmıyor. Dünya artık topla tüfekle değil ekonomi ile fethediliyor.”

 

 

FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin de sonuç raporuna ilişkin bilgi verdi. Şahin, Afyon ve Burdur’dan taleplerin geldiğini ve mevcut yerin dolduğunu söyledi. OSBlerin küçük sanayi bölgeleri gibi düşünülmemesi gerektiğinin altını çizen Şahin, OSBlerin içerisinde bulunan meslek liseleri, bankalar, vardiyalı çalışma sistemi ile yaşayan yapılar olduğunu kaydetti.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN