Minik Kalemler Kitaplarını İmzaladı

Fethiye Yunus Nadi İlkokulu öğrencilerinin 'Hadi Yazalım Gari' projesi kapsamında yazdığı hikâye kitaplarının 'Minik Kalemler İmza Günü'ne veliler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde düzenlenen 'Minik Kalemler İmza Günü'ne öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı. 3'üncü kez düzenlenen imza gününde 93 öğrenci yazdığı kitapları hem satışını yaptı hem de imzaladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Yunus Nadi İlkokulu öğrencilerinin ‘Hadi Yazalım Gari’ projesi kapsamında yazdığı hikâye kitaplarının ‘Minik Kalemler İmza Günü’ne veliler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde düzenlenen ‘Minik Kalemler İmza Günü’ne öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı. 3’üncü kez düzenlenen imza gününde 93 öğrenci yazdığı kitapları hem satışını yaptı hem de imzaladı. 

Fethiye’de Yunus Nadi gibi yazarlar yetişmesi amacıyla ‘Hadi Yazalım Gari’ projesini 3 sene önce başlattıklarını ifade eden Yunus Nadi İlkokulu Müdürü Azim Şakar, “Çağımız teknoloji çağı ve genel olarak öğrencilerin ilgilisi bilgisayar, telefon üzerinde. Çocuklarımızı kitap okuma alışkanlığı kazandırmak gün geçtikçe zorlanıyor. Öğrencilerimizde okuma alışkanlığı geliştirmek, yaratıcı düşünme yeteneği kazandırmak, kendi başlarına eserler üretmelerini sağlamak gibi özgüven kazandıracak çalışmaları sergiliyoruz. Bu projeyle öğrencilerimize kitap okuma ve yazma alışkanlığa kazandırmak istiyoruz” diye konuştu. Nadi İlkokulu öğrencilerinden Zeynep Kazan yazdığı ‘Tık Tık’ isimli kitabını Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Meclis üyesi Fercan Akçin için imzaladı. Herkese kitap okuma tavsiyesinde bulunan Zeynep Kazan, okumayı çok sevdiğini belirterek; “Yazdığım ‘Tık Tık’ isimli kitapta da kitap okumanın faydalarından bahsediyorum. Kitap okumak çok güzel, hayal dünyam gelişiyor. Bilmediğim kelimeleri öğreniyorum. Bir okuduğum kitapta ‘büst’ kelimesini gördüm ve ne olduğunu öğrendim. Daha önce bilmiyordum” dedi.                                  

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN