Ağaçlandırma Haberleri

Ağaçlandırma Haberleri

Fethiye Akmaz Halk Plajı’nda Ağaçlandırma Çalışması Yapıldı

Akmaz Halk Plajı’nın sezon hazırlıkları kapsamında; Fethiye Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Kargı mahalle muhtarlığı, Akra Oteli, Fabay Otel ve Günlükkent Sitesi yönetimi işbirliğiyle, Akmaz sahilinde çevre düzenleme, temizlik ve ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Seydikemer’de 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları Oluşturuldu

Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Seydikemer’in Kabaağaç Mahallesi’nde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları oluşturuluyor. Kabaağaç’ta 2021 yılında yaşanan orman yangınlarında kül olan alanlar, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde tekrar yeşerecek. 

'100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'nda fidan dikimi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde toplamda 10 bin kızılçam, fıstıkçamı ve keçiboynuzu fidanı toprakla buluşturuldu. Fidan dikimi yapılan alana “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” ismi verildi.

79 noktada 62 bin 236 fidan dikimi

Muğla’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde 79 farklı noktada 62 bin 236 adet fidan dikildi.

Milli Ağaçlandırma Günü'nde 2023 fidan dikildi

Fethiye’de Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim etkinliği yapıldı. ‘100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’ için ‘2023’ fidan dikildi. 

Belediyeden mevsimsel bakım çalışmaları devam ediyor

Milas genelindeki ağaç ve çalı gruplarının kente daha estetik görüntü kazandırması amacıyla Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park Bahçe birimi tarafından başlatılan budama çalışmaları, birime bağlı personelin özverili çalışmaları ile gerçekleştiriliyor.

MİLAS'TA 'SU ZİNCİRİ FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ' NÜN 7'NCİSİ DÜZENLENDİ

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı'nın (TEMA), “Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşleri” adı altında geleneksel hale getirdiği etkinliğin 7'ncisi Muğla'nın Milas ilçesinde 3 bin yıllık su kemerlerinin izinde gerçekleşti.

YANAN ALANLARA MOTORLARI İLE ÇIKIP TOHUM TOPLARI ATIYORLAR

Muğla’nın Marmaris ilçesinde büyük orman yangınlarının ardından fidan dikim seferberliği devam ediyor. Orman İşletme Müdürlüğü bilgileri dahilinde ilçede faaliyet gösteren Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği üyeleri akşamları işyerlerinde oturup kil ve solucan gübresinden oluşan çamura ağaç tohumlarını katıp tohum topları yapıyorlar. Tohum toplarını hem trekking (yürüyüş) yapanlara hem de arabaların gidemediği yerlere giden Cross motosikletleri olan gönüllülere verip zirvelerin yeşillenmesi için çalışıyorlar.

SEYDİKEMER TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım'da, Seydikemer’de de ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer’de dikilen fidanların Türkiye Yüzyılına nefes olacağını söyledi.

Bellerine bağladıkları halatlarla, fidan diktiler

Geçtiğimiz yaz yaşanan yangında 13 bin 650 hektar orman alanı yanan Muğla'nın Marmaris ilçesinde yeniden ağaçlandırma çalışmaları devam ederken belediye ekipleri de bellerine bağladıkları halatlarla, dik yamaçlarda AKUT üyeleriyle birlikte fidan dikti.

Ula’da ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula ilçesinde başlattığı alt ve üst yapı yatırımlarını tamamlayarak hizmete sundu. 52 Milyon 650 bin TL maliyetle tamamlanan projenin ardından çevre düzenlemesi yapılarak ilçeye modern alt ve üst yapı sistemleri kazandırıldı. Çalışmalarla birlikte Ula'ya uzun yıllar hizmet edecek bir proje hayata geçirilirken, alt ve üstyapı sistemleri güçlü, arızalarda kazı çalışmalarının en az seviyede gerçekleşerek günlük hayata etki etmemesi bekleniyor.

ÖZEL ÖRENCİLERDEN ÖZEL ETKİNLİK

Orman Haftası nedeni ile Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Öğrencileri tarafından Orman İşletme Müdürlüğü Eldirek Ağaçlandırma Sahası’nda ağaç dikme etkinliği düzenlendi.

Milas’ta

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı'nın (TEMA), 'Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşleri' adı altında geleneksel hale getirdiği etkinliğin altıncısı 3 bin yıllık su kemerlerinin izinde gerçekleşti.

2022 yılı silvikültür programı ağaçlandırma danışmanlık hizmet alımı

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; danışmanlık hizmet alımı ihalesi gerçekleştirilecek.

Mücevher Festivalinde sosyal sorumluluk projesi

24-31 Aralık tarihleri arasında Tufanlar Kuyumculuk tarafından Ege Bölgesi’nin en büyük Altın Takı Festivali düzenlenecek. Düzenlenecek Festival’de Tarım ve Orman Bakanlığı ve Likya Kadın Kooperatifi işbirliği ile sosyal sorumluluk projesi olarak yangınlarda zarar gören alanların ağaçlandırması içinde katkı sunulacak.

Beşkazalılardan ağaç dikimi

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu bünyesinde oluşturulan Genç Beşkazalılar Kültür ve Dayanışma Topluluğu üyeleri 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliliğine katılarak fidanları toprakla buluşturdu.

Yeşil Ortaca İçin Fidan Diktiler

Daha yeşil bir Türkiye için Orman Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği “84 MİLYON İÇİN 3’er FİDAN 252 MİYON FİDAN; GELEÇEĞE NEFES, DÜNYAYA NEFES ‘’ kampanyası kapsamında Ortaca Organize Sanayi Bölgesinde Ağaçlandırma Sahasında fidanlar toprakla buluşturuldu.

Sıradere nefes alacak

Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanları korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesiller için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacı ile 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen " Milli Ağaçlandırma Günü " etkinliği kapsamında Geleceğe Nefes olmak adına, Dalaman’a bağlı Atakent Mahallesi Sıradere Mevkiine ağaç dikimi etkinliği düzenlendi.

125 bin fidan toprakla buluşturuluyor

Muğla'nın Bodrum ve Milas sınırı arasındaki Pina Yarımadası'nda Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi. Pina Yarımadası'na toplamda 125 bin fidanın dikileceği bildirildi.

Datça’da bin adet fidan toprakla buluştu

Ülke genelinde başlatılan Milli Ağaçlandırma Günü Etkinlikleri kapsamında Muğla'nın Datça ilçesinde fidanlar toprakla buluştu.

Seydikemer’de yeşil bir gelecek için fidanlar toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Türkiye genelinde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Seydikemer’de de fidanlar toprakla buluştu.

11 Kasım milli ağaçlandırma gününde 252 milyon fidan

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü programı kapsamında tüm ilçelerde fidan dikme programı yapacak.

Fidan dikim seferberliği 11 Kasım’da

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 29 Temmuz'da başlayan ve ardından Milas, Köyceğiz, Bodrum, Kavaklıdere, Yatağan, Menteşe ilçelerinde 15 gün devam eden orman yangınları sonrası yanan sahalarda temizlik ve kesim çalışmaları sürüyor. 11 Kasım'da yapılacak Milli Ağaçlandırma Günü öncesi yanan sahalara dikilecek fidanların üretimi de tamamlandı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki fidanlıklarda bu yıl dikim için değişik türde 10 milyon adet fidan üretimi yapıldı.

Endüstriyel ağaçlandırma saha hazırlığı hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Muğla Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Muğla Orman İşletme Müdürlüğü 58,6 Alanda Endüstriyel Ağaçlandırma Saha Hazırlığı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Endüstriyel ağaçlandırma uygulama sahalarında arazi hazırlığı işi hizmet alımı yapılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Orman Bölge Müdürlüğü-Muğla Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Yılanlı Orman İşletme Müdürlü Çınar ve Göktepe Şefliği 17, 72 ve 73 nolu bölmelerde Endüstriyel Ağaçlandırma Uygulama Sahalarında Arazi Hazırlığı işi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Ağaçlandırma sahalarında arazi hazırlığı hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü Akköprü-Balcılar Orman İşletme Şefliklerinde Endüstriyel Plantasyon Ağaçlandırma Sahalarında Arazi Hazırlığı Hizmet Alım İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Ağaçlandırma uygulama sahalarında arazi hazırlığı hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, Kavak Orman İşletme Şefliği 132-159-163-165 Nolu Bölmelerinde Endüstriyel Ağaçlandırma Uygulama Sahalarında Arazi Hazırlığı İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Endüstriyel ağaçlandırma için arazi hazırlığı ve tel ihata hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü Kemer Orman İşletme Şefliği 26 (46,55 Ha) ve 28 (56,41) Nolu Bölmelerde Endüstriyel Ağaçlandırma Arazi Hazırlığı ve tel ihata İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Makineli arazi hazırlığı ve dikenli tel ihata işi hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Orman Bölge Müdürlüğü-İzmir Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından, İzmir Orman İşletme Müdürlüğü, Buca, Kaynaklar Ve Menemen Orman İşletme Şeflikleri Endüstüriyel Ağaçlandırma Uygulama Projesi Ağaçlandırma Sahasında Yapılacak Makineli Arazi Hazırlığı Ve Dikenli Tel İhata İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Arazi hazırlığı işleri yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, Kavak Orman İşletme Şefliği 51-69-106 Nolu Bölmelerinde ve MÇayı Orman İşletme Şefliği 155 Nolu Bölmesinde Endüstriyel Ağaçlandırma Uygulama Sahalarında Arazi Hazırlığı İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.