Milli Ağaçlandırma Günü'nde 2023 fidan dikildi

Fethiye'de Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim etkinliği yapıldı. '100. Yıl Cumhuriyet Ormanı' için '2023' fidan dikildi. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

"Geleceğe Nefes" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik Eldirek Mahallesi Değirmenbaşı mevkisinde gerçekleşti. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde planlanan dikim etkinliği öğrencilerin de katılabilmesi için bugün yapıldı. Etkinliğe Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Burak Akanpınar, Fethiye Orman İşletme Müdürü Hakan Duman, İlçe Müftüsü Kamil Oktay bazı kurum müdürleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Farklı türde fidanlar katılımcılar ve işçiler tarafından geniş bir alana dikildi. Dikim sahasında “ağaç ve orman” temalı resim sergisi açıldı. Fidan dikiminin ardından katılımcılara, tişört, şapka ve lavanta fidanı hediye edildi.

“Çocuklarla Beraber Ağaç Dikimi Yaptık”
Dikim etkinliğinin ardından açıklamalarda bulunan Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Yarın Milli Ağaçlandırma günü...  Bu özel günde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı oluşturmak için Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü etkinlik düzenledi. Cıvıl cıvıl çocuklarla beraber ağaç dikimi yaptık. Aynı zamanda çocuklar için bilinçlendirme çalışması yaptık. Çocuklara çeşitli hediyeler verdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

“Cumhuriyet Ormanı’nda Dikim Yaptık”
Etkinlik hakkında bilgiler veren Fethiye Orman İşletme Müdürü Hakan Duman, “Bugün, Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Cumhuriyet Ormanı’nda dikim yaptık. Şuan 10 bin metre karelik bir alandayız. 750 tane okaliptüs, olmak üzere toplamda bin adet ağaçlandırma çalışması yaptık. Bunun haricinde halkımıza 200 adet lavanta dağıtımı yapılacak. Çalışmaların tümünde ise toplamda 2023 adet fidan dikilecek” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN