Fidan Dikimi Haberleri

Fidan Dikimi Haberleri

'100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'nda fidan dikimi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde toplamda 10 bin kızılçam, fıstıkçamı ve keçiboynuzu fidanı toprakla buluşturuldu. Fidan dikimi yapılan alana “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” ismi verildi.

79 noktada 62 bin 236 fidan dikimi

Muğla’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde 79 farklı noktada 62 bin 236 adet fidan dikildi.

Milli Ağaçlandırma Günü'nde 2023 fidan dikildi

Fethiye’de Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim etkinliği yapıldı. ‘100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’ için ‘2023’ fidan dikildi. 

"Akbelen’e izin sahibi 130 bin fidan dikecek"

Muğla’nın Milas ilçesinde izinli ve ruhsatlı kömür madeni sahasında kesim işlemlerinin tamamlandığı, firmanın rehabilitasyon projesine uygun olarak mevcut alana kömür madeninin çıkarılmasının ardından 130 bin fidan dikimi yapacağı açıklandı.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikler çerçevesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için bisiklet yarışı startı verildi, Hatıra Ormanı'nda fidan dikimi yapılıp ardından şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

MARMARİS’TE FİDAN DİKİM ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz yaz dönemlerinde çıkan büyük orman yangınlarının ardından, yanan alanların temizlenmesi ile birlikte fidan dikim seferberlikleri devam ediyor.

SOSYAL MEDYADAN HABERLEŞTİLER, 500 FİDAN DİKTİLER

Dünyanın ve Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde son iki yıldır yanan orman alanlarına yeni fidanlar dikilmeye devam ediyor.

Muğla’da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikler çerçevesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'nda fidan dikimi ardından şehitlik ziyaret gerçekleştirildi.

MENTEŞE’DE 25 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

‘Geleceğimiz İçin Üretiyoruz” projesi kapsamında Menteşe Belediyesine ait Kafaca Mahallesindeki 7 dönümlük arazide belediye işçileri ile birlikte fidan dikimi yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Kafaca Mahallemizdeki 7 dönümlük arazimizde 25 bin adet domates, salatalık ve patlıcan fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. Menteşe Belediyesi olarak her zaman üretmeye, üreticimizi desteklemeye ve ürettiğimiz ürünlerimizi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Köyceğiz’de Orman Haftası fidan dikimiyle kutlandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü, Köyceğiz İmam Hatip Ortaokulu ve Zeytinalanı Şeyh İlkokulu işbirliği ile 'Orman Haftası' kutlama programı düzenlendi.

Türkü Gecesi Düzenlendi

Fethiye Belediyesi ile Adabelenliler Derneği işbirliğinde sabah Sahil Koru Mahallesi’nde yapılan fidan dikiminin ardından akşam Belediye Kültür Merkezi’nde türkü gecesi düzenlendi.

Fidan Dikimi Etkinliğine Yoğun İlgi

Fethiye Belediyesi, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü ve Ortaklar Öğretmen Okullular (Adabelenliler Derneği) işbirliğinde Sahil Koru mevkiinde fidan dikimi gerçekleştirildi. 8 bin 500 fidan toprakla buluştu.

Marmaris’te yeşil alanlar, 600 bin metrekareye çıktı

Marmaris Belediyesi, 2021 yılında ilçedeki toplam yeşil alan miktarını 600 bin 227 metrekareye çıkardı. Bir yılda yaklaşık 400 bin mevsimlik çiçek, 30 bin bitki üreten ekipler ayrıca 2200 adet fidan dikimi gerçekleştirdi.

Yeşil Ortaca İçin Fidan Diktiler

Daha yeşil bir Türkiye için Orman Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği “84 MİLYON İÇİN 3’er FİDAN 252 MİYON FİDAN; GELEÇEĞE NEFES, DÜNYAYA NEFES ‘’ kampanyası kapsamında Ortaca Organize Sanayi Bölgesinde Ağaçlandırma Sahasında fidanlar toprakla buluşturuldu.

Fidanlar toprakla buluştu

Muğla'da 2021 yılı içinde yanan 51 bin 400 hektar alanda fidan dikimi için hazırlanan sahalara ilk fidanlar dikildi.

Seydikemer’de yeşil bir gelecek için fidanlar toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Türkiye genelinde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Seydikemer’de de fidanlar toprakla buluştu.

Yanan alanlar fidan dikimine hazırlanıyor

Muğla'da 29 Temmuz'da Marmaris'te başlayan ve ardından Milas, Bodrum, Köyceğiz, Kavaklıdere, Menteşe, Yatağan ve Seydikemer ilçelerinde arka arkaya çıkan orman yangınlarında 52 bin hektar ormanlık, 8 bin hektarı da arazi olmak üzere toplam 60 bin hektar alan alevlere teslim olmuştu.

Fidan nakil, dağıtım ve dikim hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Orman Bölge Müdürlüğü-Kayseri Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Ulukışla Ağaçl ve Toprak Muhafaza Şefliği Erozyon Kontrol sah Fidan Nakli, Fidan Dağıtımı, Fidan Dikimi Hizmet Alımı İşi (Eski İlhan ve Koçak) hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Toprak işleme, fidan dikimi ve dikenli tel ihata çevrilmesi hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Orman Bölge Müdürlüğü-Kahramanmaraş Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Dörtyol Orman İşletme Müdürlüğü Payas Orman İşletme Şefliği orman sınırları dahilinde 211 Nolu Bölmede Diri Örtü Temizliği, Toprak İşleme, Fidan Dikimi ve Dikenli Tel İhata çevrilmesi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizin Anısına Fidan Dikildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Köyceğiz Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı’nda fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

Fethiye İşletme Fakültesi’ne 500 fidan dikildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi öncülüğünde gerçekleştirilen Fethiye Beşkaza Yerleşkesi Ağaçlandırma etkinliğinde kampus bahçesinde 500 fidan toprakla buluştu. Fakültenin bahçesini daha da güzel hale getirmek ve doğayla iç içe bir kampüs ortamı yaratmak için düzenlenen etkinlikte, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Üniversitemizin Fethiye ile ilgili temel konularını istişare ettik. Ek bina ve çevre düzenlemesi hakkında fikir alışverişi yaptık. Hem de böyle güzel bir aktiviteyi hayata geçirdik” dedi. 

‘Bizim Bahçe’ projesi fidan dikimiyle sürüyor

Fethiye Belediyesi ve beraberinde S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi ile Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle birlikte Fethiye Belediyesi’ne ait çeşitli alanlardaki 270 dönümlük tarım alanında ‘bizim bahçe’ projesini başlatmıştı. Çenger’in ardından İncirköy’de, içerisinde 100 zeytin ağacı bulunan Fethiye Belediyesi’ne ait araziye, 30 zeytin fidanı daha dikildi.

“Unutmayacağız”

Seydikemer Belediyesi ve Muğla Tabip Odası, Kovid-19 pandemi döneminde vefat eden sağlık çalışanları anısına fidan dikimi gerçekleştirdi

Sahillerde ağaçlandırma çalışması gerçekleştiriliyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın, eşsiz coğrafyaya sahip doğamızı koruyarak gelecek nesillere en güzel şekilde aktarılabilmesi için yürüttüğü mücadele kapsamında, şimdi de sahillerde ağaçlandırma çalışması başlatıldı. 

Bodrum Belediyesi'nden fidan ve ağaç dikimi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, gelecek kuşaklara daha yeşil bir Bodrum bırakmak amacıyla, doğanın korunmasının yanı sıra yeşilin her tonunun artması için mücadelesine devam ediyor. Çalışmalar kapsamında ilçenin farklı bölgelerine 350 adet fidan ve ağaç dikimi yapıldı.

Muğla Ülkü Ocakları’ndan Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı

Muğla Ülkü Ocakları tarafından Başbuğ Alparslan Türkeş’in doğumunun 103.Yıldönümü dolayısı ile Muğla genelinde eş zamanlı olarak toplam 1917 adet fidan dikimi gerçekleştirilecek.

“Bir Fidan Sen Dik, Bir Baskette Sen At”

ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un gönüllü taraftar grubu Son Periyot 48 tarafından “Bir Fidan Sen Dik, Bir Baskette Sen At” sloganıyla, Perşembe günü fidan dikimi organizasyonu gerçekleşecek.

Hafriyat alanına 2 bin ağaç dikildi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında, Bodrum’da hafriyat alanında fidan dikimi yapıldı.