Alzheimer Hastaları Haberleri

Alzheimer Hastaları Haberleri

Fethiye Alzheimer Derneği’nde Muhteşem Müzik Dinletisi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Alzheimer Derneği’nde Ariana ve Berk Kılıç kardeşler İstanbul'dan gelerek Alzheimer hastalarına piyano ve gitarla müzik dinletisi sundular. Kendilerine Dalaman'dan küçük piyanist Rupert Kamran Ghaemian eşlik etti ve keyifli dakikalar yaşandı.

Gündüz Yaşam Merkezi 1 yaşında

Alzheimer hastalarının zaman geçirmesi için planlanan “Gündüz Yaşam Merkezi” kuruluşunun 1. yaşını kutladı.

GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

Alzheimer hastalarının zaman geçirmesi için planlanan ve yaklaşık 2 aydır yapımı süren Gündüz Yaşam Merkezi törenle açıldı. Kurdeleyi Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca kesti.

GELİŞTİRİLEN PROJELER ALZHEİMER VE TİP-1 DİYABET HASTALARININ HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Muğla Valiliği himayesinde geliştirilen Sevdiklerimiz yanımızda projesi Alzheimer hastalarının ve yakınlarının, Muğla Şekerleri projesi Tip-1 Diyabetli çocukların ve yakınlarının hayatını kolaylaştırıyor.

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN: “SEVDİKLERİMİZ YANIMIZDA PROJESİ” İLE ALZHEİMER HASTALARIMIZIN YANINDAYIZ…

Muğla’da Alzheimer hastaları için “Sevdiklerimiz yanımızda akıllı saat projesi” hayata geçirildi.

ALZHEİMER DERNEĞİ’NDEN GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Çalışmalar sonucu tespit edilen en önemli sorun Alzheimer hastalarının erken evrelerinden itibaren kaybolacağı, gidebileceği bir yerin olamaması gibi nedenlerle eve bağlı kalması ve sosyal yaşamdan koptuklarıdır. Ayrıca sosyal izolasyonda olan hastaların hastalıklarının hızla ilerlediği ve hastaya bakım veren kişilerin bakım yükü altında ezildikleri olmuştur. Tüm bu sıkıntılarla tek başlarına mücadele etmek zorunda kalan hasta yakınlarının kolayca ulaşabilecekleri bir merkez, erken evredeki hastalarını birkaç saatliğine de olsa bırakabilecekleri, hastalarının hem sosyalleşebilecekleri hem de uygun etkinliklerle rehabilitasyon çalışmalarının yürütüleceği bir merkez ihtiyacı en önemli sorun olarak tespit edilmiştir. Bu gerçeklerden hareketle yönetim kurulu, ülkemizde ve dünyadaki örneklerini inceleyerek bir ALZHEİMER GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ kurma hedefini belirlemiştir.