Gündüz Yaşam Merkezi 1 yaşında

Alzheimer hastalarının zaman geçirmesi için planlanan 'Gündüz Yaşam Merkezi' kuruluşunun 1. yaşını kutladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Babataşı Mahallesi Celal Bayar Caddesi 807 Sokak’ta bulunan “Gündüz Yaşam Merkezi” düzenlenen etkinlikle 1. yaşını kutladı. Saat 17.00’da gerçekleşen açılış programına katılım yoğun oldu. Açılışta konuşan Fethiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehdi Sadat, Gündüz Yaşam Merkezi’nin 1. yaşına girmesinden dolayı duyduğu mutluluğu belirterek etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.
Yoğun katılımın olduğu açılış programına kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Alzheimer nedir?
Alzheimer, yaygın görülen bir demans türü olup beyin hücrelerinin yok olmasına neden olan ilerleyici bir nörolojik hastalıktır. Düşünce, hafıza ve davranış fonksiyonlarında azalmaya neden olan bu hastalıkta belirtiler yaşla birlikte yavaş yavaş ortaya çıkar. Hastalığın ileri evrelere gelmesi yıllar sürebilir. İlerleyici bir hastalık olması nedeniyle Alzheimer'da erken belirtiler genellikle son yaşanan olayların unutulması şeklinde görülürken birkaç yıl içerisinde bireyler günlük aktivitelerini tek başlarına gerçekleştirmekte zorlanacak hale gelebilirler. Sosyal beceriler, davranışlar ve mantıklı düşünme yeteneği de zamanla olumsuz etkilenir. İleri evre Alzheimer hastaları çoğunlukla bir kişiyle karşılıklı olarak sohbet edebilme yeteneğini kaybeder, kendilerine yöneltilen sorulara ve çevrelerinde gelişen olaylara yanıt vermekte güçlük çekmeye başlar. Hastalık çoğunlukla 65 yaş ve üzerindeki bireyleri etkilese de daha genç başlangıçlı örneklerine de sıklıkla rastlanması nedeniyle bir yaşlılık dönemi hastalığı olarak nitelendirilemez.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN