Aşırı Yağışlar Haberleri

Aşırı Yağışlar Haberleri

Menteşe Belediyesi Ekipleri Seferber Oldu

Menteşe Belediyesi ilçede iki gündür etkili olan kuvvetli yağışlara karşı seferber oldu. Belediye ekipleri aşırı yağışlar nedeniyle ilçede yaşanan olumsuzluklara karşı tüm imkânlarını seferber ederek, gerekli müdahalelerde bulundu.

Muğla’da Bazı Cadde Ve Sokaklar Yağmur Sonrası Sular Altında Kaldı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü ve AFAD tarafından Muğla’ya yapılan şiddetli yağış sonrasında bazı cadde ve sokaklar göle döndü.

Aşırı Yağış Sonrası Ovayı Su Bastı, Araç Su Altında Kaldı

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yerkesik Mahallesinde aşırı yağışlar sonrası ova mevkiinde araçlar suya gömüldü, tarım arazileri sular altında kaldı.

İklim değişikliği, orman yangınları ve aşırı yağışlar erozyona sebep oluyor

Dünyanın ve Türkiye'nin en gözde turistik beldelerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz yazın çıkan orman yangınları, kuraklık ve kış mevsiminde yağan aşırı yağmurlar kenti etkilediği gibi denizi de etkiliyor. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin denizin altına dalarak numuneler topladı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik iklim değişikliğine bağlı kuraklık ve aşırı yağışların oluşturduğu olumsuzları anlattı.

Köyceğiz’de çiftçilerin yaraları sarılıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde aşırı yağışlardan zarar gören çiftçilerin yaralarının sarılma çalışmaları başladı.

Marmaris’te Sele Karşı Savaş Devam Ediyor

Yaz mevsiminde tarihinin en büyük orman yangınını yaşayan Marmaris; bu kez de aşırı yağışlar sonucu oluşan su taşkınlarıyla mücadele ediyor!..

Fethiye Emniyeti’nden yağmur mesaisi

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gün boyunca aşırı yağışlar nedeni ile meydana gelen su baskınlarında mağdur olan vatandaşlara yardım etti.

Öztürk; “MUSKİ ve Büyükşehir sınıfta kaldı”

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk aşırı yağışlar nedeni ile su taşkınlarının yaşanması ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Öztürk Vatandaşların yaşanan su baskınlarından sonra MUSKİ’yi ve belediyeyi aradıklarında cevap alamadıklarını söyledi.

Bodrum Belediyesi su taşkınlarına karşı önlemlerini alıyor

Bodrum Belediyesi aşırı yağışlarda yaşanacak olası su taşkınları için önlemlerini alıyor. Geçtiğimiz yıl riskli bölgelerde başlatılan ve su taşkınlarının önüne geçmek için yapılan çalışmalar kapsamında yaklaşık 10 bin metre yağmur suyu hattı döşedi.

Fıkraları aratmayacak görüntü

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde aşırı yağışlar nedeniyle çöken yol bir türlü yapılmayınca, bir vatandaş çökme olan yaya geçidine taş ve çalılar ile mezar görünümü vererek, belediyeyi protesto etti. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafa “Yaya geçidi sizlere ömür” yorumu yapıldı.