Aşure Günü Haberleri

Aşure Günü Haberleri

Karaca esnafların aşure dağıtımına katıldı

Fethiye’de Dispanser Caddesi 501 sokak üzerinde iş yeri olan esnaflar bir araya gerek aşure gününde kazan kaynattı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca esnafların daveti üzerine aşure dağıtım alanına geçti. Vatandaşlar Karaca’ya ilgi gösterdi.

501. sokak esnaflarından aşure etkinliği

Atatürk Caddesi 501. sokak esnafları her sene olduğu gibi bu senede aşure etkinliği düzenledi. Vatandaşlara aşure ikramında bulunulan programa ilgi yoğun oldu.

Aşure gününün önemi nedir?

Arapçada "on" anlamına gelen "aşara" kelimesinden türeyen Aşure Günü, hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk geliyor.

MAHALLE ESNAFINDAN AŞURE İKRAMI

Fethiye'de birçok esnaf bir araya gerek aşure gününde kazan kaynattı. Birlik ve beraberlik mesajı veren esnaf halkı aşure kültürünü yaşatmak istediklerini vurguladı. Esnaflar tarafından düzenlenen aşure etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Fırat, “Muharrem ayını tebrik ediyorum”

Muharrem Ayı Foça Mahallesi Geleneksel Aşure Günü etkinliğine yoğun katılım oldu.

Tunahan Uysal, “Aşure kültürümüzü yaşatmak istiyoruz”

Fethiye’de bir çok esnaf bir araya gerek aşure gününde kazan kaynattı. Birlik ve beraberlik mesajı veren esnaf halkı aşure kültürünü yaşatmak istediklerini vurguladı. Esnaflar tarafından düzenlenen aşure etkinliğine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, mahalle esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ile birlikte aşureleri tek tek kaseleyip vatandaşlara ikram etti.

KAYMAKAM ŞAHİNER, HUZUREVİNDEKİ AŞURE GÜNÜNE KATILDI

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, muharrem ayı münasebetiyle Fethiye Huzurevinde düzenlenen aşure gününe katıldı.

Milletvekili Erdoğan’da Katıldı

MHP’nin Fethiye İlçe Teşkilatının kadın kolları ile birlikte düzenlediği aşure gününe büyük ilgi oldu. MHP Fethiye ilçe teşkilatının Karaçulha semt pazarında gerçekleştirdiği aşure gününe MHP Muğla milletvekili Mehmet Erdoğan’ın yanı sıra MHP Muğla il başkanı Mehmet korkmaz, MHP Fethiye ilçe başkanı Cengiz çay, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Yusuf Bağrıcı, MHP Fethiye kadın kolları başkanı Gülnur Arık ve diğer ilçelerin temsilcileri de katıldılar.