Babalar Haberleri

Babalar Haberleri

Şampiyon babanın şampiyon kızları Dünya Kupası yolunda

 Türkiye, Avrupa ve uluslararası şampiyonlukları bulunan kick boks sporcusu ve Milli Takım Antrenörü Terkan Ercan’ın iki kızı da babalarının yolunda şampiyonluklara koşuyor. Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan ve 6 yaşında spor ile tanışan Milli Takım Antrenörü Terkan Ercan Marmaris’teki salonunda şampiyonlar yetiştirmeye devam ediyor.

Babalarının vasiyetini yerine getirdiler

Muğla’nın Milas ilçesindeki Kızılcayıkık İlkokulu’nda hayırsever bir vatandaşın vasiyeti sonrasında yapılan tadilat işlerinin ardından öğrenciler okullarına kavuştu.

"Şefkat iyi sonuçlar oluşturacaktır"

Uzman Psikolog Rana İrem Güler, çocukların okula gitmeden önce başlayan karın ağrısı ve hastalık şikayetlerinin okul kaygısının habercisi olabileceği yönünde anne babaları uyardı. "Çocuğa nasıl hissettiğini açıklamasını öğretin; karın ağrısı mı var yoksa korkmuş mu" diyen Psikolog Güler, şefkatin her zaman iyi sonuçlar oluşturacağını söyledi.

Anne babası obez olan çocuk yüzde 90 obez oluyor

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Akbenlioğlu, tüm dünyada giderek daha yaygın görülen obezitenin çocuklar için risklerine değinerek bunun ömür boyu devam edecek, tedavi edilemeyen ancak kontrol altına alınabilen bir hastalık olduğu konusunda anne babaları uyardı.

Başkan Akdenizli; “Biz Kocaman Bir Aileyiz”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Babalar Günü dolayısıyla, belediye personeli babalara ve baba adaylarına hediye takdim ederek, günlerini kutladı.

Çocuklar babalarıyla aktif zaman geçirdi

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Garaova Tarım Park’ta Babalar Günü kapsamında kamp düzenlendi. Cumartesi günü başlayan kamp etkinliğine 27 baba ve 32 çocuk katılırken çocuklar babalarıyla baş başa aktif zaman geçirdi.

BAŞKAN AKDENİZLİ, BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Babalar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Babaların fedakarlığın ve karşılıksız sevginin simgesi olduğunu kaydeden Başkan Akdenizli, şehit babaları başta olmak üzere tüm babaların ve baba adaylarının babalar gününü kutladı.

Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’nın “Babalar Günü” Mesajı

Yüreğiyle, fedakarlığıyla ömrünü ailesinin huzuruna, mutluluğuna, refahına adayan, hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran babalarımızın Babalar Günü’nü kutluyorum.

Başkan Oktay'dan Babalar Günü mesajı

18 Haziran Babalar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, tüm babaların ve baba adaylarının gününü kutladı.

ŞENEL SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI

Tayfune Güzide Şenel’in eşi, Başar ve Tevfik Görkem Şenel’in babaları Ecz. İlhan Şenel son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

AÇIKGÖZLÜ AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Ramazan ve Fatma Açıkgözlü kardeşlerin babaları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi Müslüm Açıkgözlü dualar ile son yolculuğuna uğurlandı. Yeni Camii'de kılınan cenaze namazına CHP İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, CHP Muğla Milletvekili A.A. Mehmet Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GENÇLER 2 SENEDİR BİRİKTİRDİĞİ HARÇLIKLARI DEPREM BÖLGESİNE ULAŞTIRDI

Fethiye’de yaşayan iki genç kardeş, 2 yıldır kumbarada biriktirdiği paraları babaları Ali Rıza Pehlivan aracılığıyla depremzedeler için AFAD’a gönderdi.

MİNİKLER HÜNERLERİNİ GÖSTERDİ

Menteşe Belediyesi’nin geleneksel Yaz Kursları, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Etkinliğe anne babalarıyla katılan ve kursları başarıyla tamamlayan çocukların belgelerini eğitmenleri tarafından verildi.

Birimler arası turnuvanın şampiyonu kapı kontrol

Menteşe Belediyesi tarafından Ali Fuat Özge Spor Tesisi açılışı ve Babalar Günü nedeniyle düzenlenen Birimler Arası Futbol Turnuvası sona erdi.

Babalar Günü’nde Alışveriş Yoğunluğu

Her yıl Haziran ayının 3. haftasında kutlanan ve Babalar Günü'nün de alış veriş yoğunluğu yaşandı.

Başkan Otgöz’den Babalar Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karşılıksız sevginin ve fedakarlığın timsali olan babaların her zaman hatırlanması gerektiğini ifade eden Başkan Otgöz, babasız büyümek zorunda kalan yetimlere de sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Babalar Gününü Kutladılar

Fethiye Huzurevi tarafından Büyük Samanlık Koyu’nda düzenlenen etkinlikle babalar günü kutlandı.

Muğla’da Babasının Bayrağını Taşıyan 63 Kadının Başarı Hikayesi Törenle Tanıtıldı

Muğla’da işini babasından devralarak sürdüren 63 kadının başarı hikâyesinin kitap, film ve sanal ortamda anlatıldığı ‘Babalar ve Kızları’ projesi görkemli bir törenle tanıtıldı. Muğla Odaları ve Borsası’nının desteğiyle TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 2020 yılında başlatılan projenin tanıtım gecesine Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ilk kadın başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ onur konuğu olarak katıldı. Törende projede yer alan kadın girişimcilere ve destekçilerine belge ve kitap takdim edildi. Projeye Fethiye ve Seydikemer’den katılan kadın girişimcilere belge ve kitapları, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından verildi.

Uzmanlardan anne-babalara uyarı:

Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği'nin Muğla'da düzenlediği 15'inci Uluslararası Çocuk Alerji ve Astım Kongresine katılan dünyaca ünlü hekimler Türkiye'deki her 10 çocuktan biri ya da ikisinin astım hastası olduğunu ancak bu konuda yeterli bilinç olmadığı için bu durumun hafife alındığını belirttiler. Çocuklarda öksürüğün hafife alınmamasını isteyen uzmanlar, astım teşhisinde testlerin de yanıltabildiğini ifade ettiler.

Doç. Dr. Özlem Atan Şahin “Hasta çocuk kreşe gitmemeli”

Kreşe giden çocukların enfeksiyonlar nedeniyle sık hastalanabileceklerini söyleyen Doç. Dr. Özlem Atan Şahin, anne babalara nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.

Genç Kızılay Fethiye Teşkilatından anlamlı ziyaret

Genç Kızılay Fethiye Teşkilatı babalar günü kapsamında şehit ailelerine ziyarette bulundu.

Babalar Gününde iki kuşak bir araya geldi

Fethiye’de “Babalar Günü” nedeni ile Huzurevinde kalan yaşlılar ve Çocuk Evleri Sitesinde yaşayan çocuklar Büyük Samanlık Koyunda bir araya geldi. Gün boyu eğlenceli anların yaşandığı piknikte Çocuk Evleri Sitesinde yaşayan çocuklar, Huzurevinde yaşayan yaşlılara “Babalar Günü” hediyesi vererek günlerini kutladılar.

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Çoban’dan Babalar Günü Mesajı

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, 20 Haziran Babalar günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Demir’den Babalar Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Babalar günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Otgöz, Babalar Günü'nü Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, babalar günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Türk kültüründe babaya yüklenen anlamın çok değerli olduğunu belirten Başkan Otgöz; “Baba, bir ailenin direği olduğu kadar toplumun şekillenmesinde de büyük bir role sahiptir" dedi.

Tavlı, “Babalarımıza şükran borçluyuz”

Muğla Valisi Orhan Tavlı 20 Haziran Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

7’den 70’e psikolojimiz bozuldu

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’nin sonucunda öğrencilerin psikolojisinin bozulduğunu belirterek, “Dedeler, nineler Kovid-19 Pandemisinde hayatını kaybetti. Anneler, babalar işsiz…Şimdi de çocukları çok ağır sorularla sınavda boğdular. Ülke olarak 7’den 70’e hayatımızı felç ettiler. Ülke olarak depresyondayız” dedi.

Eski Başkan Saatcı’nın Babası Son Yolculuğuna Uğurlandı

Fethiye Belediyesi eski başkanlarından Behçet Saatcı'nın babası Ahmet İhsan Saatcı 95 yaşında vefat etti. Fethiye'de 4 dönem başarılı şekilde belediye başkanlığı yapan Behçet Saatcı ve Prof. Dr. Mustafa Saatcı'nın babaları Ahmet İhsan Saatcı son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Çıralı, FTSO olarak kadın girişimcilerimizin her zaman yanınızdayız

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun “İşimiz Temiz” ve “Babalar ve Kızları” projelerine tam destek. Muğla Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehtap Şeniz Çahan’ın başkanlığında Muğlalı kadın girişimcilerle bir araya gelen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “İşimiz Temiz” ve “Babalar ve Kızları” projeleri hakkında bilgi aldı. Muğla Kadın Girişimciler Kurulu’nu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Osman Çıralı, “FTSO olarak kadın girişimcilerimizin her zaman ve her konuda yanınızdayız. “İşimiz Temiz” ve “Babalar ve Kızları” projeleri için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” dedi. 

Kan davası cinayetinde babaya ağır müebbet, oğluna 17 yıl hapis

Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz yıl Ekim ayı sonunda Patlangıç Mahallesindeki bir spor salonunda kan davası nedeniyle işlendiği öne sürülen cinayetin katil zanlıları olan baba ile oğlunun cinayeti planlayıp tasarlayarak gerçekleştirdiklerine hükmedildi. Spor salonu işletmecisi Riyad Reşat Özkan'ı (26), tasarlayarak adam öldürme ve kasten öldürme suçlarından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan baba Murat Aksoy ile oğlu Metehan Kutalmış Aksoy’un bu cinayeti planlı ve tasarlayarak yaptığını belirten Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında her iki tutuklu sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti. Spor salonu cinayeti tutuklu sanıklarından baba ve oğlu Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki son duruşmada son sözlerini söylerken, Özkan’ın annesi Nurcan Özkan da, “Bunların ağababaları vardır. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum” dedi