Başkanlığında Haberleri

Başkanlığında Haberleri

Menteşe’deki yönetim değişimi panoya da yansıdı

 31 Mart yerel seçimlerinde nem Büyükşehir, hem de Menteşe Belediye Başkanlığında yaşanan değişik Pazar yeri girişindeki dev panoya da yansıdı.

Muğla’nın ‘Su’yu masaya yatırıldı

Muğla İl Su Kurulu toplantısı, bu yıl ilk kez İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında düzenlenen toplantıda, Muğla genelindeki su miktarı, kalitesi, kullanım durumu, su kaynaklarının mevcut kapasitesi ile yeni kaynakların oluşturulması ve suyun verimli kullanılması ile ilgili projeler ele alınarak, sunumlar eşliğinde görüş alışverişinde bulunuldu.

‘Muğla Turizm Platformu’ kuruluşu için ilk adım atıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Başkanlığında ‘Muğla Turizm Planlama ve Strateji Geliştirme Platformu’ kurulması amacıyla ilk toplantı Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı Yapıldı

 Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda ve Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında tarımsal kuraklık il kriz merkezi toplantısı gerçekleştirildi.

Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komite Toplantısı Yapıldı

Muğla’da bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri alanlarında üretim planlaması ve koordinasyona ilişkin 2023 yılında oluşturulan Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komitesi, Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında toplandı.

Muğla Büyükşehir Meclisi Ahmet Aras Başkanlığında İlk Toplantısını Yaptı

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras başkanlığında ilk defa toplandı ve 21 madde görüşüldü. Yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Meclisi 49 CHP, 17 AK Parti, 3 MHP ve 1 İYİ Parti üyeden oluştu.

Cumhur İttifakı, Akdenizli Başkanlığında Toplandı

Seydikemer’de Cumhur İttifakı Teşkilatı, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Seydikemer Cumhur İttifakı Seçmen İletişim Merkezinde yoğun katılım ile toplantılar düzenliyor.

Menteşe’de Taşımalı Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammer Cihan başkanlığında Taşımalı Eğitim Birimi tarafından taşıma merkezi olan okul/kurumlarının müdür ve müdür yardımcılarına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Akbıyık; “Turizm Potansiyelimiz Mevcudun Çok Üstünde”

Muğla İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı Muğla Valisi İdris Akbıyık Başkanlığında MSKÜ Öğrenci Sarayı VİP salonunda yapıldı. Toplantıya ilgili kamu kurumlarının yanı sıra Kaymakamlar v STK temsilcileri katıldı

Muğla’da ‘Su Merkezli Tarımsal Üretim Planlama’ Toplantısı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde tarımsal üretim planlaması toplantısı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürü Dr. Altuğ Atalay başkanlığında yapıldı. İki oturumda yapılan toplantıda su merkezli uzun vadeli üretim planlaması masaya yatırıldı.

Menteşe Belediye Meclisinde Yılın İkinci Toplantısı Yapılacak

Menteşe Belediye Meclisi Şubat toplantısını yarın saat 14.00’te Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığında yapacak. Toplantıda 8 maddelik gündem maddesi görüşülecek.

Menteşe’de 2. Dönem Öncesi Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Okullarda güvenli eğitim ortamın sağlanmasına yönelik alınan koruyucu ve önleyici tedbirlerin değerlendirildiği '2023-2024 Eğitim-Öğretim İkinci Yarı Yılı Okul Güvenliği Toplantısı' Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş başkanlığında yapıldı.

Menteşe’de Okullarda 2.Dönem Çalışma Planları Toplantısı Gerçekleştirildi

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönem Müdürler Kurulu Toplantısı Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü başkanlığında, şube müdürleri Eylen Terzi, Ali Kaan Kutlu, Muhammer Cihan, okul ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Fethiye’de Kan Bağışı Sayısı Artırılacak

Fethiye Kaymakamlığı başkanlığında gerçekleştirilen Kan Bağışı Toplantısı ile vatandaşlara bağış çağrısı yapıldı.

Ortaca’da Alınacak Tedbirler Görüşüldü

Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş başkanlığında okullarda alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Vali İdris Akbıyık Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Okullarda güvenli eğitim ortamın sağlanmasına yönelik alınan koruyucu ve önleyici tedbirlerin değerlendirildiği “2023-2024 Eğitim- Öğretim İkinci Yarı Yılı Okul Güvenliği Toplantısı” Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı.

Mhp Muğla İl Başkanlığından Yazılı Basın Açıklaması

31 Mart yerel seçimleri öncesinde hareketli günler geçiren MHP’de İl Başkanı Oğuz Akarfırat yazılı bir basın açıklaması yaparak merak edilen birçok konuya açıklık getirdi.

2024 Yılı Birinci Dönem İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

2024 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Muğla Valisi İdris Akbıyık Başkanlığında yapıldı. Toplantıda devam eden yatırımlar ile 2024 yılında yapılması planlanan yatırım ve hizmetler ele alındı.

Başkan Çıralı, Fethiye Ve Seydikemerli Yatırımcıları Seydikemer Tdiosb’ye Başvuru Yapmaya Davet Etti

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın da katıldığı toplantıda, yatırım yapmakta istekli firmaların belirlenmesi amacıyla ön talep toplanması konusu görüşüldü. Alınacak ön taleplerde Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik verileceğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, başvuruların Türkiye’nin her yanından bölgeye yatırım yapmak isteyen firmalara açık olduğunu belirterek Fethiye ve Seydikemerli tüm yatırımcıları Seydikemer TDİOSB'ye başvuru yapmaya davet etti.

Başkan Akdenizli Başkanlığında Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Seydikemer Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin başkanlığında gerçekleşti. 2024 yılının ilk toplantısında görüşülen 12 madde, oy birliği ile kabul edildi.

Dalaman’da yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde 2023 yılının değerlendirildiği “Yılsonu değerlendirme Toplantısı” Dalaman kaymakamı Mesut Yakuta başkanlığında yapıldı.

MSKÜ'de Üniversite Danışma Kurulu toplandı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde, Üniversite Danışma Kurulunun yıllık toplantısı Öğrenci Sarayı Özel Salonda Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile özel sektör ve mezun derneklerinden temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Ortaca’da Kadına Şiddet ve Çoçuk Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Kaymakam Kenan Aktaş başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Çocuk Koordinasyon Üst Kurul Toplantısı yapıldı.

Başkan Akdenizli Kapalı Pazar Yerinin Müjdesini Verdi

Seydikemer Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda ilçenin en büyük ihtiyacı olan Kapalı Pazar Yeriyle ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Başkan Akdenizli Kapalı Pazar Yerinin ihale aşamasında olduğunu belirterek; “Çok yönlü bir proje planladık. 3400 metrekarelik kapalı bir alan. Aynı zamanda düğün salonu olarak da kullanabileceğiz” dedi.

Başkan Akdenizli: “Seydikemer TDİOSB’de Seydikemerli Yatırımcılara Öncelik Tanınacak”

Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapılan toplantıya katılan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer TDİOSB’nin Etüt, Proje, Mühendislik İşleri Hizmet Alımı ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandığını söyledi. Buna göre projeye yatırım yapmak isteyen Seydikemer ve Fethiyeli yatırımcılara öncelik tanınacak.

Marmaris’te bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bağımlılıkla mücadele komisyonu Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya başkanlığında toplandı.

Seydikemer TDİOSB etüd, proje ve mühendislik sözleşmesi imzalandı

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı.

Müdür Saylak, “Kuraklık kapıda”

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen ‘Tarımsal Kuraklık Eylem Programı’ toplantısı, Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısı Başkan Akdenizli önderliğinde gerçekleşti

Seydikemer Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli başkanlığında yapıldı.

Seydikemer’i Türkiye Yüzyılına Taşıyacak Projede Gelinen Son Nokta Görüşüldü

Cumhuriyet’in 100. Yılında Seydikemer’in değerine değer katacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi projesinde gelinen son aşama Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.