Bayram Öncesi Haberleri

Bayram Öncesi Haberleri

Fethiye’de Bayram Öncesi Yoğunluk

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9 günlük bayram tatilinin ilk günlerinde tatilci akını yaşanıyor. Şehir dışından gelen araçların Fethiye’ye giriş yapmasıyla beraber Fethiye’de trafikte zaman zaman kilitlenmeler yaşanıyor.

Büyükşehir’den Bayram Öncesi Mezarlık Temizliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi 13 ilçede mezarlık temizlik ve bakım çalışmalarına devam ediyor. 2024 yılında 1434 mezarlık alanının 788 tanesinde temizlik ve bakım çalışması yapıldı.

Bayram tatilinde Muğla'ya ziyaretçi akını

Muğla’ya 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte ziyaretçi akını başladı. 2 günde 112 bin araç girişi oldu.

Bayram Öncesi Denetimler Devam Ediyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde polis ekipleri Kurban Bayramı öncesi denetimlerini sıklaştırdı.

Paspatur Çarşısı’nın esnafı dertli

Fethiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Paspatur Çarşısı esnafı dertli. Akaryakıt artışları ve döviz kurlarının önlenemeyen yükselişi ve buna bağlı olarak enflasyonun artması ile işlerinin sekteye uğradığını söyleyen esnaf iş yapamamaktan şikayetçi.

Fethiye’de huzurlu tatil için tüm önlemler alındı

Kurban Bayramı Turizm Önlemleri Koordinasyon Toplantısı Fethiye Kaymakamı Alper BALCI başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Kurban Bayramı tatili boyunca alınacak önlemler belirlendi.

Bayram öncesi yolculara trafik kuralları ve emniyet kemeri uyarısı

Kurban Bayram öncesi Muğla'da trafik denetlemeleri yoğunlaşırken, Muğla Trafik Şube Müdürü Kayhan Dadaşoğlu vatandaşları trafik kuralları ve emniyet kemeri uyardı.

Yol çalışmaları bayrama biter mi?

Fethiye Belediyesi ve MUSKİ, AYDEM ve Telekominasyon Şirketleri işbirliği ile başlayan alt yapı ve üst yapı çalışmalarında sona yaklaşıldı. İnönü Caddesi'nde tamamlanan alt yapı çalışmaları Atatürk Caddesi'nde devam ediyor. Bayram tatilinin 9 güne çıkması yol çalışmalarının 9 Temmuz’da ki Kurban Bayram öncesinde tamamlanmasını daha önemli hale getirdi.

Köyceğiz’de bayram öncesi denetimler hızlandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı öncesi bayramlık şeker, tatlı ve hamur işi satan işletmelerde hijyen, fiyat ve gramaj denetimi gerçekleştirdi.

Jandarma’dan bayram öncesi helikopterli denetim

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yerli ve yabancı turistlerin huzur ve güven içinde bayram tatilini geçirebilmeleri için Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler havadan ve karadan denetimlerini sürdürüyor.

BENZİNE BAYRAM ÖNCESİ ZAM

Benzin fiyatlarına Ramazan Bayramı öncesi zam yapıldı. Brent petroldeki yükseliş akaryakıt fiyatlarına zam haberini de beraberinde getirdi. Benzinin litre fiyatına 1,33 kuruş zam yapıldı.

Marmaris’te bayram öncesi yol denetimleri arttırıldı

Muğla'nın turistik kentlerinden Marmaris ve Datça'nın kara yolu ile tek giriş noktası Marmaris ilçe girişine 21 kilometre mesafedeki Çetibeli Jandarma Kontrol noktasında Ramazan Bayramı öncesi ilçelere giriş yapan araçlara emniyet kemeri ve güvenlik kontrolleri yapıldı.

Muğla Valisi Tavlı önce denetimlere katıldı sonra iftarını Jandarma ve emniyet birimleri ile yaptı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Marmaris ve Datça ilçelerine kara yolu ile tek giriş noktası Çetibeli Jandarma Kontrol noktasında bayram öncesi yol denetimlerine katıldıktan sonra Jandarma ve Emniyet ekipleri ile iftar yaptı.

BAŞKAN OKTAY, BELEDİYE PERSONELİYLE BAYRAMLAŞTI

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bayram öncesi belediye personelleriyle bayramlaştı, mutlu bir bayram geçirmelerini diledi.

ZABITA EKİPLERİNDEN BAYRAM ÖNCESİ DENETİM

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan sezon ve bayram tatili öncesi denetimlerini sıklaştırdı.

Jandarmadan bayram öncesi havadan-karadan denetim

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı tüm ekipler, vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmesi amacıyla sorumluluk alanlarında denetimlerini sürdürüyor.

Marmaris’e gelmeden tepeden baktılar

Türkiye'nin en gözde turistik kentlerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesi her bayram öncesi olduğu gibi bu bayramda tatilci akınına uğrarken, vatandaşlar ilçeye giriş öncesi seyir tepesinde fotoğraf molası verdi.

Başkan Hıra, 'Tatilci çok, iş yok'

Fethiye Belediyesinden yapılan açıklama ile Kurban Bayramının 1. Gününe denk gelen Salı Pazarı, Arefe günü (bugün) kuruldu. Bayram alışverişi yapmak için gelen vatandaşlar alışverişlerini yaparken, bayram öncesi son pazarın sakin olması dikkat çekti.

Fethiye’de Bayram Öncesi Tatlı Yoğunluğu

Fethiye’de Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte tatlı imalathaneleri yoğun mesai harcamaya başladı.

Bayram Öncesi, Ekmeğe Şok Zam

Fethiye’de bazı fırıncılar 1.50 TL'den satılması gereken ekmeği 2 TL’den satmaya başladı. Resmi kurumlardan herhangi bir açıklama yapılmazken, sabah ekmek almaya giden vatandaşlar ekmeğin fiyatının 2 TL olduğunu görünce şoka uğradı.

Marmaris’te narkotikten ’bayram temizliği’

Marmaris Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri bayram öncesi yaptıkları operasyonda piyasa değeri 500 bin TL olan uyuşturucu maddesi ele geçirirken, yakalanan 2 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bayram öncesi Fethiye’de trafik yoğunluğu

Turizm cenneti Fethiye'de yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin gelişiyle yaşanan trafik sorunu Kurban Bayramı öncesi gün geçtikçe büyüyor. Fethiye çarşıdan, Ölüdeniz yoluna kadar yaşanan trafik yoğunluğu sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Bayram öncesi trafik havadan denetlendi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan trafik denetimlerini arttırdı.

BAYRAM ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BİSİKLET SEVİNCİ

Fethiye’de Menteşeoğlu Mahallesi Muhtarlığı, örnek projesini sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda başlayan proje kapsamında, Mahalle Muhtarı Ramazan Küçük kendilerine teslim edilen atıl ve kullanılmayan bisikletleri tamir ettirip; ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına hediye ediyor. Geçen ay 20 bisiklet hediye eden muhtarlık, hayırseverlerin kampanyaya destekleri sayesinde 15 bisiklet daha hediye etti.

Kızılay 152 Yaşında

Türk Kızılay Teşkilatı 152. yaşını kutluyor. Türk Kızılay Fethiye Şubesi, teşkilata destek olan hayırseverlere teşekkür plaketi sundu. Türk Kızılay Fethiye Şubesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Şube Başkanı Burhanettin Tuna; 732 gıda kolisi, 2 bin 100 adet konserve ve 111 bin 600 TL nakdi yardımda bulunduklarını söyledi. Türk Kızılay Fethiye Şubesi olarak bir önceki yıldan 10 kat daha bağış geldiğini anlatan Tuna, hayırseverlerin ortaya koydukları güvene sonsuz teşekkür ediyoruz. Yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımız el birliği ile bu gönül köprüsünde büyük emekler harcadılar. Hayırseverlerimize plaket ve teşekkürlerle ziyaretlerde de bulunduk. Bayram öncesi de 47 öksüz ve yetim çocuğumuzu sevindirip, çiftte bayram yaşattık” ifadelerini kullandı.