Bilgisayar Haberleri

Bilgisayar Haberleri

Bodrum Belediyesi'nden geri dönüşüm çalışması

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi tarafından kabul edilen elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla alınan bilgisayarlar başarılı öğrencilere hediye ediliyor

Muğlalı hayırseverden Üniversiteye 50 bilgisayar bağışı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinde, hayırsever bir vatandaşın bağışlarıyla oluşturulan 50 bilgisayarlık bilgisayar salonu açıldı.

Bakan Şimşek: 'Çalışmalarımız var'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üniversite öğrencilerine KDV ve ÖTV'siz bilgisayar ve telefon satışı 'Çalışmalarımız var ama onun detayını veremiyorum' dedi.

BİLGİSAYARIN ŞARJ ALETİNDEN UYUŞTURUCU MADDE ÇIKTI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde narkotik ekiplerinin yaptığı operasyonda bilgisayarın şarj aletinin içerisine zulalanmış uyuşturucu madde ele geçirildi.

BİLİŞİM DOLANDIRICILARI TUTUKLANDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çok sayıda web sitesi (escort, jigolo, ajans vb.) tasarlayarak vatandaşları dolandırdıkları tespit edilen şüphelilere yönelik Ula İlçesi Ataköy Mahallesinde düzenlenen operasyonlarda; notebook bilgisayar, 18 adet cep telefonu, çok sayıda simkart ve yasa dışı faaliyetlerden elde ettikleri düşünülen 170 bin TL nakit para ele geçirildi.

OKULLARA 260 ADET BİLGİSAYAR BAĞIŞI YAPILDI

Fethiye’de faaliyet gösteren Baransel Grup Emlak Turizm İnşaat Sigorta Ltd.Şti. tarafından okullara 260 adet bilgisayar bağışlandı.

OTEL LOJMANINDAN BİLGİSAYAR ÇALAN HIRSIZ TUTUKLANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi'nde bir otelin personellerinin kaldığı lojmana girerek cüzdan, cep telefonu ve bilgisayar çalan hırsız polisten kaçamadı. Tutuklanan Y.E cezaevine sevk edildi.

Cep Telefonlarına Zam Yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre TRT bandrol ücretleri yüzde 10’dan yüzde 12’ye, akıllı kol saatlerinde yüzde 8 olan oran yüzde 14’e, bilgisayar ve tablette ise yüzde 2 olan oran yüzde 4’e yükseltildi. Alınan bu karar cep telefonlarına zam olarak yansıyacak.

Bodrum’da elektronik atıklar bilgisayara dönüştü

Bodrum Belediyesi, Yanındayım Derneği ve Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği (EAGD) işbirliğinde gerçekleştirilen Geleceğe Destek Ol projesi çerçevesinde toplanan elektronik malzemeler, EAGD Derneği tarafından tamirleri gerçekleştirilerek Bodrum Anadolu Lisesi'ne teslimi edildi.

Jandarma, Dalaman ve Ortaca Orman İşletme Müdürlükleri’ne operasyon düzenledi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, sabah saatlerinde Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü ile Ortaca Orman İşletme Şefliği'ne operasyon düzenledi. Ekiplerin çalışanları dışarı çıkardığı ve binalardaki evrak ve bilgisayarlarda inceleme yaptığı belirtiliyor.

“Geleceğe destek ol projesi” ile 10 bilgisayar teslim edilecek

Bodrum Belediyesi, Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği (EAGD) ve Yanındayım Derneği arasında imzalanan protokol ile 'Geleceğe Destek Ol Projesi' hayata geçirildi.

Pandemi Çocukların Göz Sağlığını Bozdu!

İki yıldan bu yana hayatımızın bir parçası olan pandemi, göz sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, uzaktan eğitimle bilgisayara bağlı yaşayaşan çocuklarda göz sağlığının bozulduğuna dikkat çekiyor. Evden eğitimle çocuklarda miyopluk oranının artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar, göz sağlığı için mavi ışığa maruz kalma süresinin azaltılması, çocukların kitap okuma, çizim yapma ve boyama gibi ekran gerektirmeyen aktivitelere katılmaya teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

MR ve tomografi cihazları periyodik bakım hizmeti alınacak 

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; 2022 Yılı Manyetik Rezonans (Mr) Ve Bilgisayarlı Tomografi Cihazları Periyodik Bakım Hizmet Alımı yapılacak.

Tıbbi görüntüleme hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, 2022 yılı Bilgisayarlı Tomografi Raporlama Hizmeti hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Robotik kodlama atölyesi açılışı yapıldı

Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Milli Eğitim Bakanlığı-Din Öğretimi Genel Müdürlüğü-Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdülhalik Baş eşliğinde, Marmaris'te yaşam beceri atölyesi ile bilgisayar ve robotik kodlama atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.

Elektronik atıklar bilgisayar sınıfına dönüşecek

Bodrum Belediyesi, EAGD (Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği) ve Yanındayım Derneği tarafından imzalanan protokol ile elektronik atıklar, köy okullarında bilgisayar sınıfına dönüşecek.

GEKA’DAN Kooperatif ve Birliklere eğitim hizmeti

Güney Ege Kalkınma Ajansı Aydın, Denizli ve Muğla'daki kooperatif ve birliklerin kurumsal kapasitelerinin güçlenmesi amacıyla finansal okuryazarlık, temel düzeyde bilgisayar kullanımı, uygulamalı proje hazırlama ile satış, pazarlama ve markalaşma eğitimleri düzenleyecek.

Dizüstü bilgisayar alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı İlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü- Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Dizüstü Bilgisayar alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

3 adet makine sistemi satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Seyyid Burhaneddin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müd. Tarafından, 1 Adet Bilgisayar Kontrollü Panel Ebatlama Makinası 1 Adet Kompresör Sistemi 1 Adet Atölye Toz Toplama Sistemi mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Bilgisayar ve çevre birimleri alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Milas Belediye Başkanlığı tarafından, Bilgisayar ve Çevre Birimleri alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

İlkokul müdürü tamir ettiği bilgisayarları öğrencilerin hizmetine sundu

Muğla'nın Menteşe İlçesi Yeşilyurt İlkokulu Müdürü Reis Songur, Milli Eğitim ve diğer kurumlardan temin ettiği atıl durumdaki bilgisayarları kurduğu atölyede tamir ederek sınırsız eğitim projesine katkı sağlıyor. Köylü çocuğu olduğunu, küçükken bilgisayar hayaliyle büyüdüğünü söyleyen Songur, kendi imkansızlıklarından yola çıkarak bu zamana kadar 180 bilgisayarı kırsalda eğitim gören çocuklar için tamir etti.

Muğla’ da 2000 Öğrenciye Daha Tablet Dağıtımına Başlandı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın 3. faz dağıtımında Muğla’ya gönderilen 2000 adet tablet cihazın dağıtım töreni;  Muğla Valisi Orhan Tavlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin katılımlarıyla, 13 ilçemizde çevrimiçi bağlantı ile gerçekleştirildi.

Kalp krizine yenik düştü

Fethiye’de bir bilgisayar mağazasında çalışan 27 yaşındaki Asil Baltacı, geçirdiği kalp krizi sonucu genç yaşta hayatını kaybetti.

TOHUM TAKAS ETKİNLİĞİ PANELİ

SAATCI “TÜRKİYE’DE DÜRÜST OLAN VE DÜRÜST OLMAYAN KAVGASI VAR” KARAYİĞİT “EY İNSANOĞLU! KARNINI TANKLA, TOPLA, UÇAKLA, BİLGİSAYARLA DOYURAMAZSIN”

BİLGİSAYAR OYUNUYLA TANIDI

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve ihracatında önemli yer tutan domatesin anavatanı olan Fethiye, pek çok sebze ve meyve için uygun iklimi sayesinde alternatif tarım ürünleriyle de öne çıkıyor. Uzak Doğu gibi tropikal iklimlerde yetişen bitkiler Fethiye’de seralarda yetiştirilerek Avrupa pazarına gönderiliyor.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ OKUL BİRİNCİLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

2016-2017 eğitim öğretim yılında Seydikemer de 24 ortaokulda ortaöğretime Yerleşme Esas Puanlarına göre birinci olan öğrencilere Seydikemer Belediyesi tarafından 26 adet dizüstü bilgisayar hediye edildi.

2016 Da Muhtar Seçilenlerede Bilgisayar Hediye Edildi

Seydikemer de bulunan 61 mahalle muhtarına 2015 yılında diz üstü bilgisayar hediye eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 2016 yılında mahalle olan Yayla Karaçulha, Dont ve Yayla Eldirek mahalle muhtarlarına da dizüstü bilgisayar hediye etti.