Boya Haberleri

Boya Haberleri

Başkan Aras’tan ‘Teşekkür Muğlam’ mesajı

31 Mart yerel seçimlerinde CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yüzde 55’lik bir seçim zaferinin ardından Muğlalılara Menteşe’deki Seçim Koordinasyon Merkezinin bulunduğu 3 katlı binayı boydan boya kaplayan mesaj ile teşekkür etti.

Büyükşehir’den Yaşlılara Saygı Haftası’nda farklı etkinlikler

18-24 Mart Yaşlılar Haftası Muğla’da Büyükşehir Belediyesi’nin farklı etkinlikleriyle kutlandı.

Kazada Yaralanan 16 Yaşındaki Boyacı Hayata Tutunamadı

Berk Can Boyacı'nın (16) kullandığı 48 AGH 731 plakalı motosiklet, Fethiye-Antalya kara yolu Mezarlık Caddesi Kavşağı'nda, E.K. idaresindeki 48 JG 447 plakalı kamyonetle çarpıştı.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Muğla’da sanatla engeller aşılıyor

 Muğla’da engelli bireylere yönelik, ahşap boyama, takı tasarımı, ebru sanatı, mum sanatı, keçe, dekoratif ürünler gibi çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Muğla’da ‘Karya’nın Hazinesi Defne’ Bahçeleri Kuruluyor

Tıbbi aromatik bitkiler üretiminin önemli merkezlerinden Muğla’da Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Tıbbı, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi çerçevesinde yeni tıbbi ve aromatik bitki fidanı dağıtımları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından devam ediyor.

Saatlerce Ekran Karşısında Kalmak Duruş Ve Yürüyüş Bozukluğuna Yol Açıyor

Modern yaşamın fiziksel ve ruhsal etkileriyle sırt ve bel ağrılarına, duruş ve yürüyüş bozukluklarına yol açtığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahı Dr. Suat Boyacı “Bu ağrıları azaltmak için düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, doğru duruş ve hareket teknikleri ile stres yönetimi gibi önlemler almalıyız” dedi. Ayrıca manuel terapi ve egzersizi birleştiren spiral stabilizasyon yönteminin son yıllarda başarılı sonuçlar sağladığını ifade etti.

Yağlı Boya Resim Sergisi Açıldı

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Avukat ve Ressam Aydan Kaşlı’nın yağlı boya resim sergisi açıldı.

Fethiye’de Öğrenci Atatürk Büstünü Yeniledi

Fethiye’de Esenköy Düğün Salonu önünde bulunan Atatürk büstünün önündeki Atatürk’e ait yazıların silindiğini gören Fethiye Şehit Cengiz Topçu Ortaokulu öğrencisi Fatih Pehlivan, kendi imkanlarıyla boya alarak yazıları yeniledi.

Fethiye 100. Yılda 100 Çiçekle Süslendi

2. Karagözler Kürek Merkezi Alanının arkasında bulunan merdivenlerin, cumhuriyetin 100. Yılına 100 Fethiye Çiçeği ile boyanması etkinliği, Fethiye Belediyesi ve Likya Kadın Kooperatifinin katkılarıyla düzenlendi.

San Deco, Fethiye’de hizmete açıldı

Türkiye’deki dekoratif (efekt boya) boya sektörünün lider markası San Deco, Fethiye Barış Manço Bulvarı’nda hizmete açıldı.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için üretiyorlar

Cumhuriyeti’nin kuruluşunu farklı etkinliklerle kutlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Atölyeleri, 100 Yaş Evi, Oyuncak Kütüphanesi ve kreşlerde çocukların yaptığı Cumhuriyet’in 100’üncü yılı temalı yağlı boya, kara kalem, mozaik, cam altı boyama, ahşap boyama, takılar gibi çalışmalar 1 Kasım’da düzenlenecek Cumhuriyet’in 100’üncü yıl sergisinde vatandaşlarla buluşacak.

Kadınlarımız Hem Öğrenecek Hem Sosyalleşecek

Milas Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılacak El Sanatları ve Dikiş Kursu’na kayıtlar başladı. Amigurumi, çanta yapımı ve ahşap boyama gibi el sanatları alanlarında yapılacak çalışmaların katılımcılara geniş bir yaratıcılık yelpazesi sunması hedefleniyor.

Sanat Tiyatrosu Resim Kurslarına Kayıtlar Başladı

Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılacak Milas Sanat Tiyatrosu Resim Kurslarına kayıtlar başladı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kurslar kapsamında Güzel Sanatlar Liselerine hazırlık, üniversiteye hazırlık ve yetişkinler için yağlı boya ve akrilik boya çalışmaları düzenlenecek.

Başkan Akdenizli; “Gençlerle Büyük Önem Veriyoruz”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Bisiklet ve Yürüyüş Yolunda gençlerle birlikte bisiklet sürdü. Seydikemer’in Cumhuriyet ve Menekşe Mahallelerinde yer alan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nun 2’nci etap çalışmaları başladı. Bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları kapsamında beton dökülüp, boyamalar yapıldı. Ulaşım ve çevre düzenlemesi ise devam ediyor.

‘Çevreye verilen zarar en aza indiriliyor’

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve bir boya firmasının imzaladığı protokol dahilinde Türkiye'de ilk defa eski bir belediye binasının dış cephe boyası ısı yalıtımı yapılarak her mevsim hem içerden hem dışardan tasarruf sağlanmaya başlandı.

Dastara Renk Verdiler

Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı uzmanı Doç. Dr. Mustafa Genç’in katılımları, Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Dastar kumaş boyama atölye çalışması, Yeşil Üzümlü Dastarhane de gerçekleştirildi.

Dev saksılar ilgi çekti

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı üzerinde yeni bir peyzaj çalışmasına imza attı. Yeşil renge boyanan ve ışıklandırılan dev saksılar ilgi çekti.

Bodrum sokakları mavi ve beyaza bürünüyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinin simgesi haline gelen mavi ve beyaz, Bodrum Belediyesi tarafından kent mimarisine uygun olarak yaygın hale getiriliyor. Tüm mahallelerde iş programına göre yapılması planlanan boyamalarda son olarak Bitez’de evler beyaza, kapı ve pencere söveleri mavi renge büründü.

Ressam Çetin'den “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” sergisi

Kendine Özgü bir tarzı ve neşeli resimleri ile dikkat çeken Ressam Murat Çetin Uzman’ın “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” adını verdiği ilk sergisi Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Ressam Uzman resimlerinde kullandığı boyaları da kendisi ürettiğini ifade ederken, renklerin de kendi iç dünyasını yansıttığını söylüyor.

İlkokul Öğrencilerine El Hijyeni Eğitimi Verildi

Bodrum Amerikan Hastanesi, ilkokul öğrencileri için düzenlediği el hijyeni konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6 Haziran Salı günü düzenlenen etkinliğe katılan Şehit Serkan Göker İlkokulu öğrencileri ve 15 Haziran Perşembe günü düzenlenen etkinliğe katılan Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri, Türkiye’nin ilk “Müze Hastane”si olan Bodrum Amerikan Hastanesi’nde müze alanını gezip mozaikler hakkında bilgi edindi. Öğrencilere enfeksiyon hemşiresi tarafından ellerini nasıl yıkamaları gerektiği anlatıldı.

Kaya, “Şehir stadının duvarlarını akvaryum şeklinde boyayabilirim”

Başarılı sanatçı Ahmet İlker Kaya, Fethiye Şehir Stadı ile ilgili projelerini anlattı.

BEYAZAY DERNEĞİ BAŞKANI BOYACI, ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı, AK Parti’den Muğla Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Boyacı, “Ülkemiz kadar Muğla’mızda da katedilecek yol, yapılacak çok işimiz var. Onları da inşallah sizlerle aday adayı olarak değil, aday olarak paylaşacağım” dedi.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Esenköy Şehit Er Asım Özdemir İlkokulu İsraf Avcıları Takımı, çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak için hazırladıkları çantaları boyadılar.

SOKAK HAYVANLARI ADINA SERGİ

Fethiye'nin tanınmış yerel sanatçılarından Serap Şenel'in 'Mandala ve Taş Boyama' sergisi, Aziz Çetinkaya özel sanat galerisinde törenle açıldı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN SERGİ AÇIYOR

Fethiye’nin tanınmış yerel sanatçılarından Serap Şenel’in “Mandala ve Taş Boyama” sergisi 3 Aralık Cumartesi günü Aziz Çetinkaya özel sanat galerisinde törenle açılacak.

JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE 'TRAFİK GÜVENLİĞİ' SEMİNERİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde jandarma ekiplerince öğrencilere trafik güvenliği seminerleri veriliyor. Seminer sonunda boyama kitapları hediye ediliyor.

MUĞLA’DA MEME KANSERİ FARKINDALIK AYINDA MAMOGRAFİ ODASININ DUVARLARI BOYANDI

Muğla Eğitim ve Araştırma hastanesinde görevli Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Funda Dinç koordinatörlüğünde mamografi odasının duvarları boyandı.

MENTEŞE'DE YAYA GEÇİTLERİ KIRMIZIYA BOYANDI

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yayalara farkındalık etkinliği düzenlenirken, yaya geçitleri kırmızıya boyandı.

SEYDİKEMER’DE “YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU” KAMPANYASINA DESTEK

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” etkinliği kapsamında Şehit Gürcan Akan İlkokulu önündeki yaya çizgisini kırmızıya boyadı.