Ressam Çetin'den 'Küçük an'lar' - 'Küçük anı'lar' sergisi

Kendine Özgü bir tarzı ve neşeli resimleri ile dikkat çeken Ressam Murat Çetin Uzman'ın 'Küçük an'lar' - 'Küçük anı'lar' adını verdiği ilk sergisi Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Ressam Uzman resimlerinde kullandığı boyaları da kendisi ürettiğini ifade ederken, renklerin de kendi iç dünyasını yansıttığını söylüyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Bodrum’da yaşamını sürdüren Ressam Murat Çetin Uzman’ın “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” sergisi 17 Temmuz akşamı Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde seçkin konukların katılımı ile düzenlenen çok özel bir organizasyon ile açıldı. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın desteği, Sibel Berber ve Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş.’den Zeynep Atılgan tarafından düzenlenen, Ressam Murat Çetin Uzman’ın “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” sergisinin açılışına dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kıymet Giray, tiyatro sanatçıları Tamer Levent,Tarık Pabuçcuoğlu, adı Bodrum ile özdeşleşmiş sıradışı ressam Ender Güzey ile birlikte Recai Çakır, Caner Tunç, Şenkar Öztüzün, Deniz Özyıldız, Yunus Büyükkuşoğlu, Ati Uzman, Melek Nur Ölçüter, Atilla Biçer, Selma Biçer, Sevgi Ceylan, Ayşegül Aslan, Melek Arıkan, Yusuf Karakaş, Ferah Karakaş, Sibel Berber, Zeynep Atılgan, Özlem Berber, Müge Berber, Delfin Layıkel, Ayşen Özcanoğlu, Yasemin Sürmeli, Tülay Cengiz ve Ömer Arıcan katıldı.

Neşeli Renkler Ve Dikkat Çeken Gözler...
Görsel dokunuşlarını, kendisinin çalışmaları sırasında dinlediği ve “Beni başka dünyalara götüren müzikler” diye tanımladığı müzikler eşliğinde, kendi elleri ile hazırladığı lezzetleri seçkin konukları ile paylaşan Ressam Murat Çetin Uzman’ın “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” sergisinde yer alan resimler için ortak görüş neşeli renkler ve dikkat çeken gözler.
Sıradışı ressam Murat Çetin Uzman resimleri ile ilgili olarak şöyle konuştu; “Ben yaşadığım anların ve anıların resimlerini yapan bir ressamım. Onu duyarak ve hissederek yapıyorum. Bazen hayalimdekileri de resmediyorum. Mesela Hamigway resmi vardır ve ben onu sevdiğim için yapmışımdır. Yani hayal edebiliyorum, duygusal olmayan bir şeyi yapmıyorum. Renkleri seçerken; hayat gri olmasın, siyah olmasın, beyaz da olmasın. Hayat rengarenk olsun, içimiz biraz kıpırdasın. Canlı olsun. Zaten bunlar benim içimden gelen şeyler. Bunlar ezber değil. Ben ne okulundan geldim, ne de ders aldım. Bunlar tamamen benim içimden gelen resimler, renkler ve anlatımlar...”

Konuklara kendi elleri ile hazırladığı lezzetleri sundu...
Resim yapmanın yanında dostları için yemek yapmayı ve farklı lezzetler keşfetmenin kendisine mutluluk verdiğini söyleyen Ressam Murat çetin Uzman “Aslen Karadenizliyim ama 15 seneden bu yana Bodrum’da yaşıyorum. Buranın kültürü ve yaşam tarzı bana hitap ettiği için buraya yerleştim. Kızılağaçta yaşıyorum...” dedi. 
Ressam Murat Çetin Uzman “Ben dostlarıma üç ayda, altı ayda bir on-onbeş kişilik gruplara yemek yaparım. Neden yapıyorum; zevk aldığım için. O kreasyonları, o birleşimleri göstermek, yeni bir ufuk açabilmek, insanlara yeni bir tat sunabilmek benim en büyük zevkim. Eğer o lezzetleri beğendirebilirsem benden mutlusu yok. Bunun profesyonellikle, parayla alakası yok. Ben sadece duygularımla yaşayan bir insanım...”

İlk ve son sergisi olduğunu söyleyen Uzman yaşamı boyunca Almanca tercümanlığı yaptığını, 15 yıldan bu yana da Bodrum’da resim ve antikacılık yapıyor. 
Gülsin Onay; Harika bir sergi. İlginç bir konsept...
Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. ve Sibel Berber’in organizasyonunda gerçekleştirilen sıradışı sergi açılışına katılan dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay resimleri çok beğendiğini ifade ederek şunları söyledi; “Yine dolu dolu muhteşem etkinlikler, sergiler, konserler ardı ardına geliyor. Gerçekten besleniyoruz. Ruhumuz besleniyor. Harika bir sergi. Murat Çetin Uzman uzun yıllar Köln’de yaşamış. İlginç bir konsept. Bu resimleri yaparken dinlediği müzikleri de bize dinletiyor. Eserlerini ilk defa görüyorum. Çok hoşuma gitti. Rengarenk ve cıvıl cıvıl ve hayat dolu. Ortam da çok güzel ve etkileyici mekan olarak da...”

Çakaloğlu; Sanat ve sanatçıya destek vermeye devam edeceğiz...
Bodrum belediyesi Başkan Vekili Emel Çakaloğlu da Bodrum’da yoğun bir şekilde sanat etkinliklerinin devam ettiğine dikkat çekerek şöyle konuştu; “Bodrum Belediyesi olarak tüm sanat etkinliklerine destek vermeye devam ediyoruz. Murat Uzman beyin eserlerinin sergilendiği Trafo’da çok özel bir gecedeyiz. Yemekleri de kendisi hazırladı, sunumunu da kendisi yapıyor. Bodrum Belediyesi olarak sanatın ve sanatçıların yanındayız. Her zaman destek vermeye devam edeceğiz...” dedi.
Papuççuoğlu; Gözler çok etkilendim...

Ünlü tiyatro sanatçısı Tarık Papuççuoğlu da sergideki resimleri çok beğendiğini kaydederek şöyle konuştu; “Sergi gerçekten çok ilginç. Benim en çok yapmayı istediğim şeyi yapmış Murat, insanı anlatmış. En çok dikkatimi çeken şey ise gözler. Gözler duyguları yansıtıyor. Gözler üzerine çalışan ressamları çok seviyorum Nur İyem, Fikret Otyam gibi. Adeta bir renk cümbüşü...”
Prof.Giray; Bu sergi heycan, mutluluk ve umut veriyor...
Murat Çetin Uzman’ın kendisini şaşırttığını ifade eden Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kıymet Giray ise sergi ile ilgili görüşlerini şu şekilde anlattı; “Murat Uzman iki konsepti bir araya getiriyor. Bir sofra ve sofra başında toplanan insanlar. Bu insan hayatından bir kesit. Çünkü sofra herhangi bir şey değildir. Dostlukların kurulduğu, önemli kararların alındığı, aileden başlayarak bireylerin bir araya geldiği, yemek yemenin dışında çok şeyin paylaşıldığı bir yer. O nedenle bu sergi çok ilginç. Çünkü sadece resimler değil, düzenlediği sofra da Murat beyin kişiliği ile ilgili önemli ipuçları veriyor...” 
Tiyatro sanatçısı Levent popüler sanata dikkat çekti...

Bodrum çok özel bir yer bir dünya şehri olduğuna vurgu yapan tiyatro sanatçısı Tamer Levent sergi ile ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi; “Resim yapmak bir zanaat yapmaktır. Ama resmi çağın düşünceleri ile besleyerek, özenle yapmak sanattır. Bu sergide de bu güne yönelik bir insan tiplemesi var. Biraz da abartı var. Sanattaki gelişimler, hayattaki gelişmelere de neden oluyor...”
Ressam Murat Çetin Uzman’ın “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” sergisi Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açık olacak sergi 21 Temmuz 2023 tarihine kadar gezilebilir.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN