Budama Haberleri

Budama Haberleri

Budama Eğitimlerinin Sertifikaları Törenle Verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Fethiye İlçe Tarım’dan Mühendis Adaylarına Zeytin Dersi

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü, Fethiye’de eğitim gören Ziraat Fakültesi öğrencilerine ve gönüllü olarak eğitim almak isteyen Fethiyeli vatandaşlara zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Fethiye’de Yerli Ve Yabancı Turistlerin Zeytine İlgisi

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Üzümlü bölgesinde zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Marmaris’te Bitkilere Kış Bakımı

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri tarafından budama çalışmaları devam ederken, bitkilerde kış bakımı yapıldı.

Belediye, Yeşil Alan Düzenleme Çalışmaları Yapıyor

Bodrum Belediyesi, ilçe genelinde ekolojik dengeye ve kent estetiğine uyumlu yeşil alan düzenleme çalışmaları kapsamında ağaç budama faaliyetlerine devam ediyor

Belediyeden mevsimsel bakım çalışmaları devam ediyor

Milas genelindeki ağaç ve çalı gruplarının kente daha estetik görüntü kazandırması amacıyla Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park Bahçe birimi tarafından başlatılan budama çalışmaları, birime bağlı personelin özverili çalışmaları ile gerçekleştiriliyor.

Bakım çalışmaları yapıldı

Ortaca Belediyesi ekipleri ilçe genelinde budama, temizlik, bakım ve çevre çalışmaları yaptı.

Palmiye Ağaçları Bakımdan Geçiyor

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Marmaris'in simgesi palmiye ağaçlarının mevsimsel budamasına devam ediyor.

Belediye Ekipleri Çevre Düzenleme Çalışmaları Yapıyor

Ortaca Belediyesi ekipleri ilçe genelinde budama, temizlik, bakım ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Fethiye’de ağaç budama çalışması

Fethiye’de Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Park ve Bahçeler Birimi, ilçe merkezinde ağaç budama çalışması başlattı.

Palmiyeler Bakıma Alındı

Marmaris genelindeki palmiye ağaçlarının dönemsel budamaları için çalışma başlatıldı.

BELEDİYE PERSONELİ YERDE BULDUĞU PARAYI SAHİBİNE TESLİM ETTİ

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Mehmet Tosun, Çalış bölgesinde ağaç budama çalışması sırasında yerde bulduğu yaklaşık 28 bin TL’yi sahibine teslim etti.

BELEDİYE PERSONELİ YERDE BULDUĞU PARAYI SAHİBİNE TESLİM ETTİ

Belediye personeli yerde bulduğu parayı sahibine teslim etti Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Mehmet Tosun, Çalış bölgesinde ağaç budama çalışması sırasında yerde bulduğu yaklaşık 28 bin TL’yi sahibine teslim etti.

ORTACA’NIN YEŞİL ALANLARINDA 'BAHAR' BAKIMI

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Ortaca Belediyesi tarafından parklarda bakım onarım çalışmalarının yanı sıra, mevsimsel budama çalışması da başlatıldı.

MARMARİS’TE PALMİYELER BAKIMA ALINDI

Muğla'nın Marmaris ilçesi genelindeki palmiye ağaçlarının dönemsel budamaları için çalışma başlatıldı.

Köyceğiz’de zeytin üreticilerine uygulamalı budama eğitimi verildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri zeytin üreticilerine budama yöntemlerini konusunda sahada uygulamalı olarak eğitim verdi.

Bakım ve budama çalışması

Belediye ekipleri tarafından düzenlenen yeşil alanlarda bakım ve budama çalışmaları devam ediyor.

Bodrum’da 750 hektar Turunçgil alanı 450 hektara düştü

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün katkıları ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün destekleriyle Bodrum'lu üreticilere teorik ve pratik 'Turunçgil yetiştiriciliği ve budama eğitimi' verildi.

Çatıdan düşen yaşlı adam öldü

Muğla’nın Datça ilçesinde evinin yanındaki ağacın dalını budamak için çatıya çıkan ve dengesini kaybedip yere düşen kişi hayatını kaybetti.

Marmaris Belediyesi tarımsal faaliyetlerine devam ediyor

Marmaris Belediyesi’nin kendi arazilerinde yürüttüğü tarımsal faaliyetler devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yer fıstığı ekilen Turgut Köyü’ndeki tarlada bu ay patates ekimi için hazırlıklar başladı. Bu çerçevede arazi içinde bulunan zeytin ağaçlarına da gençleştirme budaması yapıldı.

Tehlike arz eden dallara müdahale

Bodrum Belediyesi, cadde ve sokaklarda tehlike arz eden ağaçlarda gerekli önlemleri alıyor. Ekipler, can ve mal kaybının önüne geçmek için tespitini yaptıkları ağaçlarda gerekli budama işlemlerini titizlikle sürdürüyor.

Fethiye Belediyesi ekiplerinden ağaç budama çalışması

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, rüzgarda devrilme riski ve görüntü kirliliği oluşturan ağaçların budama işlemleri periyodik olarak devam ediyor. Atatürk Caddesi’nde yağmur altında gerçekleşen çalışmada, araç ve yaya trafiği ekipler tarafından kontrollü olarak sağlandı.

Tehlike oluşturan ağaçlar budanıyor

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, rüzgarda devrilme riski ve görüntü kirliliği oluşturan ağaçların budama işlemini yaptı. Vatandaşların rahatsızlık duyduğu bölgelerde çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

Teorik bilgileri pratiğe dönüştürdüler

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Meyve Ağaçlarını Budama kursu kapsamında kursiyerler uygulamalı eğitim aldı. Derslerde aldıkları teorik bilgileri Mehmet Koyuncu'ya ait meyve bahçesindeki ağaçlarda pekiştiren kursiyerler, budama teknikleri hakkında ziraat mühendislerinden bilgi aldılar.

Vali Çiçek Fethiye İncirköy Mahallesinde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Muğla Valisi Amir Çiçek Fethiye’nin İncirköy Mahallesinde Vatandaşlarla buluştu. Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe müdürlüğü ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Zeytin Budama kursunun sertifika törenine katıldı.