Vali Çiçek Fethiye İncirköy Mahallesinde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Muğla Valisi Amir Çiçek Fethiye'nin İncirköy Mahallesinde Vatandaşlarla buluştu. Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe müdürlüğü ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Zeytin Budama kursunun sertifika törenine katıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Valisi Amir Çiçek Fethiye’nin İncirköy Mahallesinde Vatandaşlarla buluştu. Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe müdürlüğü ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Zeytin Budama kursunun sertifika törenine katıldı.

 İncirköy Mahallesi Vatandaş Buluşması toplantısına Vali Amir Çiçek ve Eşi Hülya Çiçek Hanımefendinin yanı sıra Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 İncirköy mahallesi sakinlerinin talep görüş ve önerilerini birinci ağızdan dinlemek için bir araya gelindiğini söyleyen Vali Çiçek Atatürk ne güzel tespitte bulunmuş köylü milletin efendisidir. Onun için İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle Vatandaş odaklı hizmetleri hızla hayata geçiriyoruz” diye konuştu

 Itri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler çalışması kapsamında Vatadaşlara eğitim verildiğini belirten Vali Çiçek “Bu çalışma kapsamında 100 sakız ağacı fidanı, 80.000 ada çayı fidesi, 40.000 kekik fidesi, 21.600 defne fidesi ve 240 kg salebin üreticilere dağıtılmasından ve Dağıtılan bitkilerin bakımı, yetiştiriciliği ile hasadı, kurutulması, ihracata hazır hale getirilmesi konularında da vatandaşa eğitim verilmesinden mutluluk duyuyorum. Çiftçilerimize eğitim desteği sunan Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Ünal Karık, Ziraat Yüksek Mühendisi Fatih Çiçek, Ziraat Mühendisi Nergis Çelik hocalarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 Vatandaşla buluşma toplantısının akabinde Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe müdürlüğü ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Zeytin Budama kursunun sertifika töreni yapıldı.

 Vali Çiçek; zeytinin Muğla İçin önemine değinerek, eğitimlerin verimi ve kaliteyi etkilediğini, eğitimlere katılımın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

 Programın kapanışında Vatandaşın 7 gün 24 saat hizmetinde olduğunu belirten Vali Çiçek “Siz değerli vatandaşlarımız ve saygıdeğer muhtarlarımızla buluşmaya büyük önem ve özen gösteriyoruz. Dile getirdiğiniz sorunların çözümünde azami gayreti ve hassasiyeti göstereceğimizden kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

 Daha sonra Vali Çiçek ve beraberindeki heyet Itri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler çalışması kapsamında Anadolu Ada Çayı (Salvia fruticosa) fidesi dikilerek üretime başlanan tarlalarda inceLemelerde bulundu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN