Bülent Uysal Haberleri

Bülent Uysal Haberleri

Bülent Uysal, Sezon Hakkında Konuştu

Fethiye Otelciler Birliği (FODER) Başkanı Bülent Uysal, Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte açılan yaz sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2 milyonun üzerinde yabancı misafirin gelmesini beklediğini söyleyen Uysal, yaz sezonundan ümitli…

Uysal, “Fethiye Standı İlgi Görüyor”

İstanbul’da düzenlenen 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonunda Fethiye standı yoğun ilgi görüyor. 

Aday Adayı Kökten’den, FODER'i Ziyaret Etti

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, Fethiye Otelciler Birliği (FODER) Başkanı Bülent Uysal ve ekibini ziyaret etti.

FETOB’dan Kongre Duyurusu

Fethiye Otelciler Birliği Derneği (FETOB) Olağanüstü Kongre gerçekleştirecek. Başkanlığını Bülent Uysal’ın yaptığı Fethiye Otelciler Birliği Derneği olağanüstü genel kurulu 5 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00’da Ölüdeniz Orka Sunlife Hotel’de gerçekleştirecek.

Otelciler Birliği Temmuz ayı toplantısı düzenlendi

Fethiye Otelciler Birliği Temmuz ayı yönetim kurulu toplantısı Bülent Uysal başkanlığında Alize Hotel’de gerçekleşti.

Bülent Uysal, TÜROFED Başkan Yardımcılığına getirildi

Türkiye Otelciler Federasyonu ( TÜROFED ) 7.Dönem 5.Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı Başkanlığında gerçekleştirdi.

FTSO VE FETOB YÖNETİMİ TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal ve Yönetim Kurulu üyeleri, yeni FTSO yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti. Görüşmede 2022 turizm verileri, konaklama sektörüne yönelik vergilerin kaldırılması, yurt dışından uçak seferleri ve 2023 turizm sezonunun sorunsuz başlamasına yönelik alınabilecek tedbirler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

BAŞKAN UYSAL, “SEZON BEKLENTİLERİMİZİN ÜZERİNDE GEÇTİ”

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal yaz sezonunu FRT TV mikrofonlarına değerlendirdi.

Kaymakam Balcı’dan FETOB’a ziyaret

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı geçtiğimiz günlerde kendisini makamında ziyaret eden FETOB Başkanı Bülent Uysal ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Fethiye’den Tanıtım Atağı

Fethiye Belediyesi’nin organizasyonu ile Fethiye’ye gelen Çin Halk Cumhuriyeti’nin en etkili medya kuruluşlarının mensupları ile işadamlarından oluşan bir heyet Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ve Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’yı ziyaret etti.

Çıralı Ve Uysal’dan Turizm Değerlendirmesi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal 2022 yaz sezonunda turizmi değerlendirdi. FTSO Başkanı Çıralı Marmaris’te yaşanan yangın felaketi ile de ilgili açıklamalarda bulunarak “Yeşil Marmaris kara bir Marmaris oluyor” dedi.

ENGEL TANIMADAN YÜZDÜLER

Özel gereksinimli gençlerin topluma kazandırılmasını sağlamak amacı ile Fethiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Engelsiz Kulaçlar Projesi” kapsamında engelli gençler Ölüdeniz’de bulunan Sea Horse Beach’te denize girdiler.

Turizmciler 2022’den umutlu

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cafer Topaloğlu Moderatörlüğünde 'Krizler Karşısında Muğla'da Turizm' paneli gerçekleştirildi. Panele Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Mustafa Deliveli, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ve Bodrum Otelciler Birliği Başkanı Ömer Faruk Dengiz katıldı.

Fethiye Otelciler Birliği Turizm Kongresi’ne katıldı

Antalya’da AKTOB’un ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası 11.Resort Turizm Kongresi gerçekleştirildi.Kongreye Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkan’ı TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uysal katıldı.

Uysal, “Festival konaklama sektörüne ve esnafa katkı sağladı”

1’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline yerli ve yabancı turistlerden yoğun bir katılım oldu. Festivalin Fethiye turizmine katkılarını FRT TV mikrofonlarına anlatan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “Ölüdeniz’i Ekim ayının son günlerinde bu kalabalığı festival olmasa bir arada göremezdik. İngiliz turistlerin gelmesini bekledik ama maalesef istediğimiz ölçüde olmadı ancak festival sayesinde bölgemize yurt içinden çok sayıda misafirimiz Ölüdeniz’e geldi. Bu sene pandemiden dolayı istediğimiz ölçüde olmasa bile konaklama sektörüne de Ölüdeniz ve Fethiye esnafına da festival katkı sağladı” ifadelerini kullandı.

FTSO’nun Ölüdeniz bölgesel toplantısı yoğun katılımla yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Ölüdeniz Bölgesel Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ölüdeniz bölgesinin sorunlarının tüm yönleriyle ele alındığı interaktif toplantıda, FTSO üyeleri ve Ölüdeniz’de faaliyet gösteren işletmeciler ve yamaç paraşütü pilotları, Belcekız yamaç paraşütü iniş pistinde yaşanan sorunlardan otopark ve trafik, seyyar satıcılara kadar birçok konudaki talep ve önerilerini dile getirdiler. Sorunları ve talepleri not alan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, katılımcılara katkıları için teşekkür ederek, dile getirilen sorunları kurum ve kuruluşlara aktaracaklarını çözümü için takipçisi olacaklarını söyledi. Toplantıda Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, belediye belgeli hizmet veren konaklama tesislerinin Temmuz 2022 tarihine kadar Turizm Bakanlığı işletme belgesi alması zorunluluğu konusunda katılımcılara bilgi verdi.

FTSO Ölüdeniz Bölgesel Toplantısını Gerçekleştirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Ölüdeniz Bölgesel Toplantısını gerçekleştirdi.

Başkan Uysal’dan, Binbaşı Çiçek’e Hayırlı olsun ziyareti

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı - Türofed Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uysal, geçtiğimiz günlerde Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığına atanan Jandarma Binbaşı Mustafa Çiçek'i ziyaret ederek yeni görevinde 'Hayırlı Olsun' dileklerinde bulunup, başarılar diledi.

Karaca’dan FETOB’a ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Otelciler Birliği Derneği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal ve yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Uysal, “Yerli ve yabancı turistler akını başladı”

1 Temmuz itibariyle geçilen normalleşme sürecinde turizm sektörü hareketlenirken, Fethiye’de yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşanıyor. Fethiye’deki otellerin neredeyse tamamında doluluk yaşanırken, artan turist sayısıyla beraber trafikte aksamalar da meydana geliyor. Türkiye’de tatile çıkmak isteyen misafirlerin sahil bölgelerine akın ettiğini belirten FETOB Başkanı Bülent Uysal, “Fethiye’de yıllardır en çok yerli misafirleri ağırlayan bölgeyiz. O yüzden şu dönemde çok ciddi yerli misafir akışımız başladı. Ancak malumunuz herkes tatile arabasıyla geliyor. Fethiye’de de tüm tatil bölgelerinde şu anda çok ciddi bir trafik sorunu var” diye konuştu.

Turizm Sektöründe Personel Sıkıntısı Yaşanıyor

Fethiye’de turizm sezonunun başlamasıyla birlikte sektörde personel sıkıntısı yaşanıyor. FETOB 12. Olağan genel kurulunda konuşan FETOB Başkanı Bülent Uysal, “Turizm personeli sıkıntısının en hızlı ve pratik çözümü üniversiteli öğrencilerimizin turizm sektörüne kazandırılmasından geçtiğini düşünüyoruz” dedi.

Başkan Uysal’dan turizmle ilgili önemli açıklamalar

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, 1 Haziran tarihinden itibaren beklenen normalleşme ve güvenli turizm sertifikası ile birlikte sektörde yaşanacak beklentilerle ilgili soruları cevaplandırdı. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, birlik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sezonluk tesislerimizin büyük bir çoğunluğu Haziran itibaren açılacak ama Nisan’ın 20’sinden itibaren pek çok tesislerimiz kapılarını açtı. Fethiye’de ki yaklaşık 12 tane tatil köyümüz var, bu tatil köylerin tamamı kapılarını açtı. Tesislerimiz an itibariyle Ukrayna ve yerli turistlerimize hizmet vermekte. Önümüze bakacak olursak İngiltere ve Rusya bölgemizin ana pazarı. İngiltere 28 Mayıs, daha önce açıkladıkları kategoriler var, yeşil, kırmızı, sarı olarak. Biz daha önce kırmızı kategorideydik, bugün açıklayacaklar ama muhtemel sarı kategoriye Türkiye olarak düşeriz” dedi. 

Turizm sezonu öncesi görüş alış verişinde bulunuldu

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Kerim Arslan, Salih Dündar, Mustafa Dişdiş ve Gençlik Kolları Başkanı Sinan Cengil ile birlikte Fethiye Otelciler Birliği yönetimini ziyaret etti. 

Alban’dan turizm sezonu öncesi sektör temsilcilerine ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Mürsel Alban beraberinde CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ile birlikte; Fethiye’deki sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulundu. 

İngiliz pazarında belirsizlik sürüyor 

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, 2021 yılı turizm sezonunun Nisan ayı sonu itibarı ile Rus ve Ukraynalı turistlerle başlayacağını belirterek, İngiliz pazarında ise belirsizliğin sürdüğünü ve gözlerin 5 Nisan’da İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un açıklamasında olduğunu ifade etti. 

SED Medya'dan FETOB’a ziyaret

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener, ekibiyle birlikte Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal’a iade-i ziyarette bulundu. Turizm sezonun iyi geçmesini dileyen Köktener, FETOB Başkanı Bülent Uysal ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Tavlı’dan bir dizi ziyaret 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, iade-i ziyaretler kapsamında Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Muhtarlar Derneği, Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği, Fethiye Otelciler Birliği, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanlığı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Vali Tavlı ayrıca Eldirek Mahallesi’nde ikamet eden Şehit Özgür Gümüş’ün babası İsmail Gümüş’ü evinde ziyaret ederken; Esenköy Sentetik Futbol Sahası ve Çamköy Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulundu. 

Uysal, Ucuz maliyetli kredi bekliyoruz

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Toplantısı’nda korona virüs tedbirleri altında yapılırken; turizm sezonu hazırlıkları ele alındı. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “Elimizde sağlık turizm sertifikası var. Bu şartlarda hepimiz hazırlıklarımızı yaptık. Tüm tesisler eksikliklerini gideriyor. Şu anda herkes normal sezon dahilinde açılış planlamalarını yapıyorlar. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan ucuz maliyetli kredi talebinde bulunduk” dedi. 

Uysal, “Yılbaşında yoğunluk beklenmiyor”

Geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar neticesinde yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlama kararının detayları bakanlık genelgesi ile yayımlandı. Böylelikle 31 Aralık saat 21.00'de başlayacak sokağa çıkma yasağı 4 Ocak Pazartesi günü sabah saat 5.00'e kadar devam edecek. Kısıtlamalı tatil için Fethiye’de açık olan otellere çevre il ve ilçelerle İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerden tatilcinin gelmesi bekleniyor. Fethiye’de bazı villalara da izole olmak için tatilcilerin rezervasyonlar yaptırdığı öğrenildi. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, yılbaşındaki kısıtlamalı tatil için; “Geçtiğimiz yıllardaki yoğunluğu beklemiyoruz” dedi.

Kaymakam Fırat’tan FETOB’a iade-i ziyaret

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, iade-i ziyaretleri kapsamında Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal’ı ziyaret etti. Kaymakam Fırat, “Fırsat buldukça bizler de iade-i ziyaretlerde bulunuyoruz. Turizm bölgemizin atan kalbi. Bunu kabul etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.