Çadır Haberleri

Çadır Haberleri

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Sağlık Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu 14 Mart tıp Bayramı öncesi Bünyesinde bulunan Sağlık çalışanları ile Keyf-i çadır’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Yörükler, Kadınlar Gününü Keşkekli Müzikli Eğlenceyle Kutladı

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile keşkek günü ve eğlence düzenledi. Etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti.

Kökten Seçim Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında her hafta kurulan Salı Pazarı’nı ziyaret etti. Vatandaşlar ve esnaflar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan Aday Adayı Kökten, göreve seçilmesi halinde çadır sorununu çözeceğini belirtti.

Fethiye Edebiyat Grubundan Yılın Son Kahvaltılı Toplantısı

Fethiye Edebiyat Grubu, Çalış Plajındaki Kerimoğlu kıl çadırda yılın son kahvaltılı toplantısını gerçekleştirdi.

Marmaris Boat Show ikinci gününde etkinlikler ile devam ediyor

Marmaris Ticaret Odası himayesinde düzenlenen, Marmaris Uluslararası Yat Kulübü ve Netsel Marina işbirliği ile Marmaris yat marinada kurulan dev çadırda dün kapılarını açan Marmaris Boat Show-Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı” ikinci gününde yoğun katılım ile devam ediyor.

Gençler kamp ateşini yaktı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Muğla'da yaşayıp Muğla'nın doğal, kültürel değerlerini gezme ve tanıma imkanı bulamayan gençler için Köyceğiz'de düzenlenen "Muğla'da Kamp Ateşi" çadır kampı sona erdi.

Gençler Çadır Kampında Doyasıya Eğlendiler

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu hafta ikincisini düzenlediği çadır kampında gençler doyasıya eğlendiler.

İzinsiz Kurulan Karavanlar Kaldırıldı 

Fethiye Şehit Fethi Bey Parkı’nın arkasında bulunan boş arazide kurulan çadır ve karavanlar, Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. 

Çadırda Çürümüş Ceset Bulundu

çadır içerisine çürümüş halde ceset bulundu.

TDV Gönüllüleri,çadır kentteki çocuklarla bir araya geldi. 

Türk Diyanet Vakfı gönüllüsü Fethiye İlçe Müftülüğüne bağlı personeller Kahramanmaraş Afşin'de Çadır kentteki çocuklarla bir araya geldi. 

MENTEŞE BELEDİYESİ GELENEKSEL İFTAR ÇADIRI KURULDU

Menteşe Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her gün bir hayırseverin katkılarıyla geleneksel olarak verilen iftar yemeğinin ilki Cumhuriyet Okulu bahçesinde verildi. 

MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ISLAHİYE'DE DİKİŞ ATÖLYESİ KURDU

Gaziantep'in Islahiye ilçesinde depremzedelerin yerleştiği konteyner kentte, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Olgunlaşma Enstitüsü tarafından dikiş atölyesi çadırı kuruldu.

BODRUM’UN BELEDİYESİ, MALATYA’NIN DA YANINDA

Bodrum Belediyesi, Hatay-Arsuz Dostluk Kenti’nde çalışmalarını aralıksız sürdürürken Malatya’da da deprem mağdurları için kurulan çadır ve konteyner kentlerdeki çalışmalara destek veriyor. Başkan Aras ve Meclis Üyeleri Malatya’da deprem mağdurlarını ziyaret etti.

DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN KEŞKEK GÜNÜ

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Yörük Çadırı’nda ilçe Sivil Toplum Kuruluşları destekleriyle keşkek günü etkinliği yapıldı.

GİRGİN: 20 YILLIK AKP İKTİDARININ ÖZETİ SARAY VAR ÇADIR YOK!

Dün TBMM deprem için verdiği aranın ardından çalışmalarına başladı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Genel Kurul’da iktidarın kifayetsizliğiyle bir felakete dönüşen deprem hakkında bir konuşma yaptı. 

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR MOBİL ETKİNLİK ÇADIRI İLE MORAL BULUYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi kente gelen depremzedelere yönelik farklı projeleri hayata geçiriyor.

BÜYÜKŞEHİR DEPREM MAĞDURLARINA MORAL OLUYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi, depremzede vatandaşların ve özellikle de çocukların güzel zaman geçirerek moral kazanmaları için hayata geçirdiği mobil etkinlik çadırında farklı etkinlikler düzenliyor.

KÖYCEĞİZ'DE DEPREMZEDELER İÇİN UYKU TULUMU, MASA VE TABURE ÜRETİLİYOR

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Halk Eğitimi Merkezi'nde afet bölgesinde çadır kentlere yerleşen depremzedeler için uyku tulumu dikiliyor.

BODRUM BELEDİYESİ TARAFINDAN ÇADIRLAR VE PREFABRİK EV KURULDU

Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan iki büyük depremin etkileri sürerken Bodrum halkının dayanışması sayesinde deprem bölgesine an itibariyle 105 yardım tırı gönderildi.

EBRU OĞUZHAN YETER GÜVEN TAZELEYEREK TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ

Fethiye Yerel Tohumlar Derneğinin 2’inci olağan genel kurulu yoğun katılım ile gerçekleşti. Çalış Yörük Çadırı tesislerinde gerçekleşen olağan genel kurulun divan başkanlığını ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi ve bölge başkanı Haydar Murat Topçu, yardımcılıklarını da Elmas Narin ve Leyla İlden yaptı.

Tatilden vazgeçmeyenler çadırı tercih ediyor

Yaz sezonu ile hareketlenen turizm bölgelerinde son dönemlerde karavan ve çadır tatili ön plana çıktı. Çadırlar için düzenlenen özel kamp alanlarında kalan tatilcilere göre doğa ile iç içe olmanın yanı sıra ekonomik olması ayrı bir tercih sebebi olarak belirtiliyor.

Türkiye’nin en büyük çadır kampında sezon hareketlendi

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesinde bulunan yüzölçümü ve kapasitesi ile ülkenin en büyük çadır karavan kamp alanı olan Çubucak Orman kampı müdavimlerini ağırlamaya başladı.

Çadırlarda geçen yaşam

Muğla'da geçen yıl çıkan orman yangını sonrası Türkiye'nin birçok ilinden yanan ağaçların kesimi için gelen işçilerin bulunduğu Kavaklıdere Göktepe sahasında, çadırlarda yaşamını sürdüren kesim işçileri bir köy nüfusuna ulaştı.

Doğa Bilim Kampı Köyceğiz’de gerçekleştirildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Muğla Türdü 100.Yıl İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından her yıl geleneksel hale getirilen, Doğa Bilim Kampının 5'incisi Köyceğiz Kulak Mesire Kamp alanında çadırlı olarak gerçekleştirildi.

Tatilcilerin yeni gözdesi, çadır turizmi

Türkiye’nin önemli çadır kamplarının bulunduğu Muğla’da, tatilciler okulların kapanması ile bu kamplara akın etmeye başladı.

Terk edilmiş koyda çadır kurdu, belediyeden bir kürek bir süpürge istiyor

Turizm cenneti Marmaris´e 13 kilometre uzaklıktaki turistik İçmeler Mahallesi´nde bulunan, denize sıfır eski Köy Hizmetleri Kampı kamu kurumları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yıllardır işletilmediği gibi atıl vaziyette duruyor. Geçtiğimiz yıllarda mahkeme kararı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluğuna geçen kamp alanı, özellikle yaz mevsiminin gelmesi ile çadır tatilcileri ile dolup taşıyor. Tuvaleti ve suyu olmayan kamp girişi Büyükşehir belediyesi tarafından beton bariyerler ile kapansa da çadırını alıp gelen, tatil döneminde buraya mesken tutuyor.

Fethiye-Seydikemer Güç Birliği Platformu’nda Turizm Sezonu Öncesi Bölgedeki Son Durum Ele Alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, ilçelerin sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplandı. Fethiye-Göcek-Dalaman koylarını özel şirketlerin kullanımına veren ihalelerin kapsamlı şekilde ele alındığı toplantıda, imar ve otopark sorunları, kaçak yapılaşma, yat çekek yeri ile çadır-kamp-karavan yeri planlanmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılara seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, güçlü kamuoyu baskısı sayesinde Göcek koylarına ilişkin gerçekleşen ihalelerin 3’üncüsünün iptal edildiği haberini aldıklarını, diğer ihalelerinde iptal edilmesini beklediklerini söyledi. Başkan Çıralı, Göcek koylarında mapa ve şamandıra sistemine karşı olmadıklarını tekrar vurgulayarak, çevreye duyarlı, dünyaca ünlü koyları bölge halkının rahatlıkla ziyaret edebileceği, kamu yararı gözeten bir hizmet anlayışını destekleyeceklerini kaydetti.

Huzurevi Sakinleri Anneler Günü’nü Kutladı

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi tarafından Çalış’ta bulunan Yörük Çadırı’nda Anneler Günü ve Hıdrellez etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Fethiye Huzurevi’nin kadın sakinleri misafir edildi.

Sel mağduru Roman vatandaşlar prefabrik konutlarına kavuştu

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan'ın girişimleri sonrasında yaptırılan 6 prefabrik konut, Muğla'nın Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde ocak ayında yaşanan şiddetli yağışlarda yaşadıkları çadırlar kullanılmaz hale gelen Roman vatandaşlara teslim edildi.

YÖRÜKLER KAHVALTIDA BULUŞTU

Yörük Türkmenlerin Muğla İl Beyi İsmail Uzunoğlu’nun Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı olması nedeni ile Fethiye Yörük Türkmen ve Kültür Derneği üyeleri kahvaltıda bir araya geldi. Çalış’ta bulunan Yörük Çadırı’nda gerçekleşen kahvaltıya Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da katıldı.