Çalış Mevki Haberleri

Çalış Mevki Haberleri

Elektrikli bisiklete ikisi çocuk üç kişi bindiler!

Fethiye Çalış mevkiinde bir sürücü, elektrikli bisiklete üç kişi sığdırarak hem kendi canını hem de çocukların canını tehlikeye attı.

Çalış Sezona Hazırlanıyor

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Fethiye Foça Mahallesi’nde bulunan Çalış Mevkii’nde 2024 yılı yaz sezonu için çalışmalar devam ediyor. İşletmeler yaz sezonuna yetişebilmek için ara vermeden çalışmalarına devam ediyor.

Mete Ay “Eskisi kadar dolu bir Fethiye olmadı”

Kurban Bayramı’nda bu yıl Fethiye’nin eski doluluk oranlarını yakalayamadığını söyleyen Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, bayramın üçüncü gününden sonra Çalış’ın doluluk anlamında iyi bir yüzde yakalandığını belirtti.

Şat Burnunda Şüpheli Ölüm

Fethiye Çalış Mevkii şat burnunda Şafak Atay(43) Şat burnu Plajında ölü olarak bulundu.

Ümitler 2.El Pazarı’nda

Fethiye Foça Mahallesi Çalış Mevkii’nde her hafta kurulan 2.el pazarında stant açan vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları ve işlerine yaramayan eşyaları satıp ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

Baharın keyfi Zentara’da yaşanıyor

Zentra Beach, leziz ve hijyenik bir ortam arayanların buluşma noktası haline geldi. Tamamen doğal ve organik kahvaltısının yanı sıra kebap ve ızgara çeşitleri ile de adından söz ettiren işletme, sonbaharın keyfini çıkarmanız için tüm imkanları sunuyor.

Aksın, yaşanan bu olaydan dolayı üzgünüz

Fethiye’de geçtiğimiz günlerde Foça Mahallesi Çalış Mevkii’nde anne ve babası ile babaannesinin bulunduğu Melisa 2 Sitesi’ne giden 3,5 yaşındaki İdil Gençay’ın sahipli bir köpeğin saldırısına uğradığı iddia edilmişti. Akita cinsi Şensi isimli köpeğin sahibi Murat Aksın, “Komşularımız yaşanan bu olaya inanamadı. Hepimiz çok üzüldük. Aile ve doktoru ile görüşüp, elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu söyledik” dedi. 

Minik İdil ölümden döndü 

Fethiye’de önceki gün 18.45 sularında Foça Mahallesi Çalış Mevkii’nde anne ve babası ile babaannesinin bulunduğu Melisa 2 Sitesi’ne giden 3,5 yaşındaki İdil Gençay sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Sitenin bahçesinde bulunan çimenlik alanda Akita cinsi köpek tarafından kolundan ısırılarak silkelenen ve yere düşen İdil kanlar içinde kaldı. Dirsek kemiği kırılan; kasları ve tendonu kopma noktasına gelen İdil, köpekten kurtarılıp hastaneye yetiştirildi ve ameliyata alındı. İdil Gençay’ın babası Avukat Melih Gençay, “Kızım yerde kolu kan içinde yatmaktaydı, üzerinde uzun kollu bir tişört vardı ve sol kolu tamamen kan olmuştu. Yanında saldıran köpek durmaktaydı. Hemen kızımı kucağıma aldım ve hastaneye götürdüm. Saldırı anını bizzat görmedim. Şikayetçi oldum” ifadelerini kullandı. 

Koca Çalış’taki yangın korkuttu

Fethiye’nin Çiftlik Mahallesi, Koca Çalış mevkiinde bilinmeyen nedenle çıkan yangın korkuttu. Yangın, büyümeden söndürüldü.

Balık Yavruları Telef Oldu

Fethiye Koca Çalış mevkiinde; bir su kanalı birikintisinden denize açılan kanalda yüzlerce balık bilinmeyen nedenle telef oldu. Kanalın denizle buluştuğu yerin kapalı olmasının balıkların ölümüne yol açmış olabileceği ifade edildi.