Çalışma, Haberleri

Çalışma, Haberleri

Kızılbük Thermal Wellness Resort’un ilk etabı tamamlandı

Marmaris’te ilk etap çalışmaları tamamlanan Kızılbük Thermal Wellness Resort ile ilgili Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 

Bodrum'da genel temizlik çalışması yapıldı

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci öncülüğünde, ilçe genelinde genel temizlik çalışması yapıldı.

Köyceğiz’de çim yüzeyli futbol sahası yapımında sona yaklaşıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Mahallesi’nde yapımına başlanan çim yüzeyli futbol sahası inşaatında sona yaklaşıldı.

Menteşe’de doğalgaz kazı izin ve yüzey kaplama protokolü imzalandı

 Menteşe Belediyesi, doğalgaz dağıtım firması ile ‘Kazı İzin ve Yüzey Kaplama Onarımı Protokolü’ imzaladı. Proje kapsamında; Bayır, Camikebir, Düğerek, Emirbeyazıt, Karamehmet, Karşıyaka, Kiramettin, Müştakbey, Orta, Ortaköy, Yeniköy, Akçova Mahallelerinde tamamlama çalışması yapılacak.

Muğla İl Müftülüğü'nden eğitim semineri

Muğla İl Müftülüğü, gençlik çalışmalarını ve manevi danışmanlık hizmetlerini geliştirmek amacıyla "Gençlik Koordinatörleri ve Manevi Danışmanlar Eğitim Semineri" düzenledi. Seminer, Muğla İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Oxford'a

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi ve Metinbilim Enstitüsü Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gülden Yüksel, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında İngiltere'nin Oxford Üniversitesine gitmeye hak kazandı.

Ukrayna Antalya Konsolosu’ndan Başkan Aras’a ziyaret

 31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a tebrik ziyaretleri devam ediyor. Ukrayna Antalya konsolosu Oleksandr Voronin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti ve yeni süreçte bölgede bulunan Ukrayna vatandaşlarının çokluğu sebebiyle bölgesel işbirliği, ortak çalışmalarının yapılabileceği konuları konuşuldu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün yeni binası tamamlanıyor

Geçen yıl Mart ayında temeli atılan Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yeni hizmet binasında sona yaklaşıldı.

Otogar yolunda ikinci etap çalışmaları devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Dirgeme-Yeni Otogar yolunda çalışmalarının devam ediyor. Projenin birinci etabı kapsamında Muğla Barosu ve AVM sapağı arasındaki yolda çalışmalar tamamlanarak trafiğe açıldı. İkinci etap kapsamında da asfalt sökümü tamamlanıp dolgu çalışmalarına başlandı.

İŞKUR Muğla İl Müdürlüğü İstihdam Teşvikleri için sahada

 Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Muğla, Ortaca, Datça, Bodrum ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyesi işverenlerine ve hizmet sektörünün öncü firmalarına yönelik istihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi.

ADD Fethiye Şubesi’nden Eğitime Destek Kermesi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gelenekselleşen kermes etkinliği bu yılda düzenlendi.

Ören kanalizasyon çalışmasının 25 bin metresi tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Ortaca, yaz sezonuna hazırlanıyor

Ortaca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte parklar, yeşil alanlar, orta refüjler ve kaldırımlarda yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

İçmeler-Osmaniye içme suyu hattı tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası'nın içme ve kullanma suyu için başlatılan 53 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattının çalışmaları devam ediyor.

Minik öğrenciler ebru çalışmasına katıldı

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerinin ebru çalışmasına katılarak yaptığı eserler beğenildi.

Minik eller tarımla buluştu

Marmaris'in küçük çiftçileri Marmaris Belediyesi tarafından açılan Çiftçi Çocuklar Parkı'nda bir araya geldi.

İçmeler Hizmet İçi Eğitim Tesisinde çalışmalar devam ediyor

 2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da Devir, Tasfiye ve paylaştırma Komisyonu kararları kapsamında 1 Nisan 2014 tarihi itibari ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredilen, diğer kurumların aynı yerle ilgili talepleri nedeni ile mahkeme süreci uzun süren, hukuki süreç sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin olan Marmaris İçmeler’de Hizmet İçi Eğitim Tesisi yapımı devam ediyor.

Fethiye Belediyesi’nden otizmli bireyler için özel merkez

Fethiye Belediyesi, otizm konusuna dikkat çekmek için örnek bir projeye imza atıyor. Özellikle otizmli çocukların akranlarıyla zaman geçirip, sosyal etkinliklerini çoğaltarak eğlenmelerini ve toplumla kaynaşmalarını amaçlayan Otizm Parkı'nın temel atma töreni 18 Mart Pazartesi günü yapılacak.

Vali Akbıyık’tan ‘14 Mart Tıp Bayramı’ mesajı

Muğla valisi İdris Akbıyık toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan, canımızı ve sevdiklerimizi emanet ettiğimiz, sağlık neferleri başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Marmaris’ten Antalya’ya turizm çıkarması

Yaklaşan turizm sezonu öncesi Marmaris Ticaret Odası, GETOB ve YDA Dalaman Havalimanı yöneticilerinden oluşan heyet, Marmaris’e turist getiren yerli ve yabancı tur operatörlerinin Antalya’da bulunan merkez ofislerini ziyaret ederek üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi.

Yurtlarda kültür sanat çalışmaları yapılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Erkek Yurtlarında öğrenciler kültürden sanata birçok atölye çalışmaları ile zamanlarını verimli bir şekilde geçiriyorlar.

Muğla İŞKUR’dan İnsan Kaynakları platformu toplantısı

Muğla Çalışma ve İş Kurumu öncülüğünde oluşturulan Muğla İnsan Kaynakları (İK) Platformu çalışma hayatındaki tüm tarafları buluşturmaya devam ediyor.

Ağa Bahçesi Konağı’nda Çalışmalar Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe’de bulunan tarihi Ağa Bahçesi Konağı’nın yenileme çalışmaları tamamlanırken proje kapsamında konağın yanına sosyal tesis yapıldı.

Cumhur İttifakı, Akdenizli Başkanlığında Toplandı

Seydikemer’de Cumhur İttifakı Teşkilatı, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Seydikemer Cumhur İttifakı Seçmen İletişim Merkezinde yoğun katılım ile toplantılar düzenliyor.

Yatağan Atatürk Caddesi’nde sıcak asfalt çalışmasının birinci katı tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yatağan Atatürk Caddesinde alt yapı çalışmalarının ardından birinci kat sıcak asfalt çalışması tamamlanırken kaldırım yapımına başlandı.

Başkan Akdenizli, ev ziyaretlerinde bulundu

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında bir dizi ev ziyaretinde bulundu.

Muğla Büyükşehir 10 Yılda 651 Km Kanalizasyon Hattı Yaptı

Muğla’nın 13 ilçesinde alt ve üst yapı yatırımlarına ara vermeden devam eden Büyükşehir Belediyesi 2014-2024 yılları arasında il genelinde 650 km kanalizasyon hattı çalışması yaptı.

Dalaman’daki dağcılık kulübü etkinliklerine devam ediyor

Muğla’nın Dalaman ilçesinde kurulan Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, düzenledikleri etkinliklerle vatandaşları doğa ile buluşturmaya devam ediyor.

Muğla’da sanatla engeller aşılıyor

 Muğla’da engelli bireylere yönelik, ahşap boyama, takı tasarımı, ebru sanatı, mum sanatı, keçe, dekoratif ürünler gibi çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Köyceğiz’de Öğrencilere Mesleki Rehberlik Semineri Verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanışeyh İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere çeşitli konularda seminer verildi.