Çam Ağaçları Haberleri

Çam Ağaçları Haberleri

El Yapımı Mumlar Fethiye’de İlgi Görüyor

Fethiye Beşkaza Meydanı’nda yarına kadar sürecek olan “Sonbahar Şenlikleri” vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Bir yanda orman yangını bir yanda ağaç katliamı

Muğla'da adeta cehennemi yaşatan orman yangınlarıyla mücadelede devlet ve millet tek yürek oldu. Ancak Menteşe Belediyesi tarafından yol genişletme çalışması için boyları 10 metreyi geçen çam ağaçları kökünden kesildi. Bu katliama halk, “Bu vahşet ne için, biz yol değil ağaç istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler. Ayrıca yine Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, ağaçların kesilmemesi ve başka bir alana taşınması amacıyla alınan ‘Ağaç Sökme ve Dikme Makinesi’ ise sadece sözde kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nin iş makinesi garajında bekleyen dönerli tip ağaç sökme dikme makinesinin güncel piyasa fiyatı ise yaklaşık 1 milyon Lira.

Azerbaycan’dan gelen itfaiyeciler Hisarönü Orhaniye yolundaki çalışmalara katılıyor

Marmaris'te alevlerin yoğun olduğu Hisarönü civarında, bölgede lojistik destek sağlanan tek karayolu olan Orhaniye-Hisarönü yolu ulaşıma açık tutulmaya çalışılıyor. Bu güzergahtaki yol parça parça grupların çalışmasına açıldı. Yol kenarındaki devasa kızıl çam ağaçları, alevlerin yolun karşısına geçmemesi ve ulaşımın kapanmaması için kesiliyor. Azerbaycan'dan Muğla'ya gelen ekipler de bu yol güzergahı üzerinde Martı Marina önünde yoğun bir şekilde çalışıyor.

24.05.2018 Muğla’nın Kuşlarına Büyükşehir Güvencesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, böcekçil kuşların yuva yapmasına imkân sağlayarak Çam ağaçlarına zarar veren Çam Kese böceğiyle mücadele etmek ve yuvasız kuşlara yuva temin etmek amacıyla sorumluluğunda bulunan mezarlık alanlarına 458 adet kuş yuvası astı.