Caz Haberleri

Caz Haberleri

Babadağ Muhteşem Manzaranın Anahtarı

Fethiye, Türkiye'nin güneybatısında muhteşem plajları, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle ünlü bir tatil destinasyonu olarak bilinir. Bu bölgenin en gözde cazibe merkezlerinden biri ise Babadağ'dır. Babadağ, sadece muhteşem manzaraları ve temiz havası ile değil, aynı zamanda sunduğu çeşitli aktivitelerle de tatilcilerin ve macera severlerin ilgisini çekmektedir. Babadağ nerde? Babadağ'a nasıl gidilir? Babadağ Teleferik Nerededir? Babadağ yamaç paraşütü nasıl yapılır? Sorularının cevabı sizlerle?

Ortaca Belediyesi Emitt Fuarı’nda

Her yıl binlerce tatil tüketicisi ve sektör profesyonelini ağırlayarak Türkiye’nin turistik cazibesini artıran EMITT Fuarı 6 Şubat’ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 27. kez kapılarını açarken fuara Ortaca belediyesi de katıldı.

İyilik Kayalığı'nı cazibe merkezi yapacak proje yerinde tanıtıldı

İyilik Kayalığı bölgesinin Marmaris turizmine kazandıracak ‘İyilik Kayalığı Yürüyüş ve Seyir Terası’ projesi Muğla Valiliği’ne sunulmadan önce, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yerinde tanıtıldı.

Görev Değişikliği Dolayısıyla Program Düzenlendi 

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, Yunus Nadi İlkokulu Müdürlüğü görevine atandı. Halk Eğitimi Merkezi’nin yeni müdürünün ise Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Nadis Kısa olduğu ifade edildi.

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivalinde 20. yıl heyecanı başlıyor

Bodrum’da müziğin adresi yine Gümüşlük olacak. Bu yıl 20. yaşını kutlamaya hazırlanan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’ne yine klasik, caz, etnik ve özgün müzik dallarında performans sergileyen dünyaca ünlü müzisyen ve yorumcular katılacak.

“GERİ DÖNÜŞÜM; GERİ DEĞİL, İLERİ DÖNÜŞÜMDÜR” SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından “Boş zaman yapılandırma etkinlikleri” kapsamında, 14 Ekim 2022 tarihinde Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde  “Dönüşüm geri değil, İleri dönüşümdür”  sergisinin açılışını Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Abdülkadir Ungan, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sebahattin Akçal, HSK Başmüfettişleri Mustafa İnanç, Gökhan Has, Ahmet Serhat Erginkanat, Adalet Bakanlığı Baş kontrolörü Ahmet Bozdoğan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri tarafından yapıldı.

MÜDÜR CAZAĞ, ‘’FETHİYE HALKIMIZ KURSLARIMIZA İLGİ GÖSTERİYOR’’

Fethiye Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, yeni dönem kurslarını FRT TV aracılığıyla duyurdu. Kursların yoğun ilgi gördüğünü belirten Cazağ, Fethiye halkını kurslara kayıt için Halk Eğitim Merkezi’ne davet etti.

BABADAĞ 1200’DE MUHTEŞEM CAZ KONSERİ

Babadağ teleferik işletmesi tarafından ev sahipliği yapılan ve birbirinden güzel seslerin bir araya geldiği “Eğlence Dorukta” etkinliğinde sahne alan Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio sahnesinde en güzel şarkılarına yer verdiler.

6. Caz Festivali başladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Caz Derneği tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Bodrum Caz Festivali, bu yıl Mavi Caz' teması ile yapılıyor. Festival, İtalyan müzik grubu Nino Rota Ensemble konseri ile başladı.

Ünlü caz piyanisti Marmaris’te sahne aldı

Türkiye'nin en ünlü caz piyanistlerinden Kerem Görsev, Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde sahne aldı.

6. Uluslararası Bodrum Caz Festivali başlıyor

Caz Derneği tarafından düzenlenecek olan 6. Uluslararası Bodrum Caz Festivali tanıtım toplantısı, Very Chic Otel'de gerçekleştirildi.

Türkiye Şampiyonası Bodrum’da yapılıyor

Modern ve Çağdaş Dans, Show Dans ve Caz Dans Türkiye Şampiyonası, Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleştiriliyor.

Halk Eğitim’den Göcek’te Sergi Açılışı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Göcek Mahallesi’nde açılan El Sanatları ve Fotoğraf Çekimi kurslarına katılan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiği sergi açılışı yapıldı.

Yörük Türkmen Derneği Karaca’yı ziyaret etti

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı ve Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ve üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundular.

Kursiyerlerden yaşlılara mini konser

Fethiye Halk Eğitim Merkezi kurslarında eğitim gören kursiyerler 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Fethiye Belediyesi Huzurevi’nde kalan yaşlılara Türk Müziğimizin seçkin eserlerinden oluşan mini bir konser sundu.

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Koro’su tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferimizin 107. yıldönümü programı düzenlendi. Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, öğretmenler ve birçok vatandaş katıldı.

Sandras yaz-kış doğaseverlerin gözdesi

Muğla ve Denizli il sınırında yer alan Denizli'nin Çameli ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesini birbirinden ayıran 2 bin 295 metre yükseklikteki Sandras dağı yaz kış doğaseverlerin tırmanış ve yürüyüş yaptığı cazibe merkezi haline geldi.

Ftso’nun ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ Projesine Geka’dan Yüzde 100 Hibe Desteği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye’de spor turizminin geliştirilmesi amacıyla başlattığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) yüzde 100 hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında Fethiye’de yapılabilecek spor turizmi türleri ile uygun cazibe merkezleri belirlenecek, ayrıca ilçenin spor turizmi haritası ve envanteri çıkarılacak. Proje kapsamında Fethiye’nin önemli bir turizm potansiyelini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre küresel turizm sektörü yıllık yüzde 3,5 civarında büyürken, spor turizmi yüzde 10’un üzerinde büyüyor. Bu potansiyeli ilçemizde canlandırmak için FTSO olarak önemli bir projeye imza attığımızı düşünüyorum.” dedi.

Muğla Altyapı Yatırımlarıyla Cazibe Merkezi Olacak

Ülkemizde telekominikasyon, iletişim ve bilişim alanında faaliyet gösteren Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone şirketleri tarafından ilimizde sunulan hizmetlerle ilgili yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

5. Uluslararası Bodrum Caz Festivali başladı

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Caz Festivali, tarihi Bodrum Kalesi'nde başladı.

Kaymakam Fırat, “Planımız yüz yüze eğitimin gerçekleşmesi yönünde”

Fethiye İlçe Hayat Boyu Öğrenme komisyonu toplantısı Kaymakam Eyüp Fırat başkanlığında Fethiye Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Dolu dolu bir tatil önerisi Dalyan

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tatil bölgelerine akın başladı. Türkiye'nin birçok bölgesinden vatandaşlar Aydın, Muğla ve Antalya'ya gidiyor. Tatilcilerin en fazla rağbet gösterdiği bölgelerden Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı dünyaca ünlü Dalyan ve İztuzu Plajı da birçok alternatifi ile tam anlamı ile cazibe merkezi haline geldi.

Cazağ tekrar görevinin başında

Daha önce 4 yıl Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevi yapan ve ardından da 3 buçuk yıldır Fethiye İlçe Millî Eğitim Özel Büro Müdürlüğü görevini yürüten İsmail Cazağ, tekrar Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atandı. Özel Büro’da görev yapmakta olan Ebru Köktürk ise İsmail Cazağ’dan boşalan İlçe Milli Eğitim Merkezi Özel Büro Müdürlüğü’ne getirildi. 

 Büyüme ve güven odaklı, cazip bir yatırım fırsatı

Türkiye’nin sadece 0 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.’nin halka arzında talep toplama süreci 19 Nisan Pazartesi günü başlayacak ve 22 Nisan Perşembe sona erecek. Pay başına fiyat aralığının 8,50 – 9,90 TL olarak belirlendiği, oransal dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek halka arzda, 1 milyar TL’lik gelir hedefleniyor. Söz konusu halka arz, son 3 yılın en büyük halka arzı olarak öne çıkıyor.

Karaova Cazibe Merkezi Olacak

Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un üretim merkezi olan Karaova bölgesinde başlatılan tarımsal kalkınma çalışmaları yerinde inceledi. 

Fethiye, Seydikemer Turizm Destinasyon Toplantısı yapıldı

Ülkemizin iç ve dış turizm pazarlarında bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi, tarihi, turistik, kültürel ve doğal güzelliklerin belirlenen strateji doğrultusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşları, STK ve sektör temsilcilerinin işbirliği ve koordinasyonu ile "İller ve Destinasyonlar " tanıtım çalışmaları kapsamında, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın onayı ile oluşturulan "Fethiye - Seydikemer Turizm Destinasyonu" toplantısı düzenlendi.

Vali Tavlı, Muğla, cazibe merkezi haline gelecek

Muğla'da  “Itri-Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında üreticilere 300 bin fide ücretsiz dağıtıldı.

Bodrum, milyon dolarlık düğünlerin cazibe merkezi olacak

İstanbul ve Antalya ekonomisine büyük katkı sağlayan uluslararası düğün organizasyonunda Bodrum atağa geçti. Hint düğünleri gibi milyonlarca dolar harcanan düğünleri Bodrum’a getirmek için Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği'nin Bodrum Bölge Başkanlığı kuruldu.

Başkan Yakup Otgöz, Seydikemerlilere müjde verdi

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Seydikemer Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni onayladığı müjdesini verdi. Başkan Otgöz, "Üretimin merkezi olan Seydikemer, bu projeyle birlikte yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecektir" ifadelerini kullandı.

YEŞİLÜZÜMLÜ’DE EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

Yeşilüzümlü mahallesinde Fethiye Halk Eğitimi Merkezi tarafından El sanatları sergisi açıldı. Programa Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Şentürk, İŞKUR Fethiye Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Karakan, İlçe Milli Eğitim Özel Büro yetkilisi İsmail Cazağ, Okul müdürleri, vatandaş ve kursiyerler katıldı.