Çelik Haberleri

Çelik Haberleri

Kızılbük Thermal Wellness Resort’un ilk etabı tamamlandı

Marmaris’te ilk etap çalışmaları tamamlanan Kızılbük Thermal Wellness Resort ile ilgili Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 

Öğrenciler kendi dont destilerini yaptı

Dont Destisi’nin son ustası Güllü Yaman, Seydikemer Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere el sanatlarının inceliklerini öğretti. Desti yapmayı öğrenen öğrenciler daha sonra kendi destilerini yaptılar.

Marmaris’te Bir İşçinin Öldüğü İş Kazasında 4 Gözaltı

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler mahallesinde dün akşam meydana gelen ve bir işçinin olay yerinde hayatını kaybettiği bir işçinin de yaralandığı inşaat kazasında şantiye şefi, yüklenici firma yetkilisinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Muğla'da İnşaatta Çelik Kalıp İşçilerin Üzerine Düştü: 1 Ölü, 1 Yaralı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir kuruma ait sosyal tesis inşaatında kullanılan çelik kalıbın işçilerin üzerine düşmesi sonucu 1 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi de yaralandı.

Muğla'daki yurtlarda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı öğreniyor

 Muğla erkek yurdunda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı atölye çalışmaları ile hat sanatının inceliklerini öğreniyor.

Köyceğiz’de Kur’an Öğrenenlerin Sayısı Artıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde her geçen gün Kur’an öğrenenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Muğla İtfaiyesinden Hastanede ‘Yüzük’ Operasyonu

Ev yangını, orman yangını, anız yangını, sıkışmalı kaza, hayvan kurtarma gibi birçok toplumsal olaylarda vatandaşların yardımına koşan itfaiye ekipleri son olarak genç bir kızın parmağında sıkışan yüzüğü keserek yüzükten kurtardı.

8 Başlıkta Ak Parti'nin Seçim Beyannamesi Açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde yapılan programda seçim beyannamesini açıkladı. Ana teması "Gerçek belediyecilik" olan beyannamede, "AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu, Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik, Dirençli Şehirler, Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre, Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri, Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik, Kültür Üreten Şehirler, Hizmet ve Eser Belediyeciliği" şeklinde 8 başlık var.

Başkan Çıralı, Fethiye Ve Seydikemerli Yatırımcıları Seydikemer Tdiosb’ye Başvuru Yapmaya Davet Etti

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın da katıldığı toplantıda, yatırım yapmakta istekli firmaların belirlenmesi amacıyla ön talep toplanması konusu görüşüldü. Alınacak ön taleplerde Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik verileceğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, başvuruların Türkiye’nin her yanından bölgeye yatırım yapmak isteyen firmalara açık olduğunu belirterek Fethiye ve Seydikemerli tüm yatırımcıları Seydikemer TDİOSB'ye başvuru yapmaya davet etti.

Deprem Konulu Seminer Düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği İnş. Müh. Ahmet Çelikkollu’nun konuşmacı olarak katıldığı 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve depreme dayanıklı yapı tasarımı konulu meslek içi eğitim semineri düzenledi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk EKOS işlemi yapıldı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 87 yaşında bir hastaya ilk defa akciğere pıhtı atması hastalığında kullanılan ‘EKOS’ işlemi uygulandı. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özcan Başaran, Doç. Dr. Oğuzhan Çelik ve Doç. Dr. Volkan Doğan tarafından yapılan işlem başarıyla gerçekleştirildi.

AK Parti'nin Adayları Belli Oluyor Ak Partinin Adaylarını Açıklayacağı Tarih Netleşti

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik gazetecilere aday belirleme sürecine dair açıklamalarda bulundu, 7 ve 15 Ocak'ta adayların açıklanacağını duyurdu.

İçme Suyunun Karşılandığı Geyik Barajı'nda Kirlilik

Muğla’nın Bodrum ilçesinin içme ve kullanma suyunun büyük bölümünün karşılandığı Milas Geyik Barajı, yaz aylarında suyun tamamen bitmesi nedeniyle kapatılmıştı. Son yağışlar ile yüzde 38’ler seviyesine ulaşan baraj suyu, bu defa kirlilik tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

Bodrum'da Sağlıklı Yaş Alma Merkezi çalışmalarında sona gelindi

Bodrum Belediyesi Kızılağaç Mahallesi’nde başlattığı proje ile ilçenin en öncelikli taleplerinden birine daha cevap verecek Kızılağaç Mahallesi’nde bulunan eski hizmet binasında gerçekleştirilen proje ile ilçeye 'Bodrum Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi' kazandırıyor.

Başkan Akdenizli: “Seydikemer TDİOSB’de Seydikemerli Yatırımcılara Öncelik Tanınacak”

Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapılan toplantıya katılan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer TDİOSB’nin Etüt, Proje, Mühendislik İşleri Hizmet Alımı ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandığını söyledi. Buna göre projeye yatırım yapmak isteyen Seydikemer ve Fethiyeli yatırımcılara öncelik tanınacak.

Ortaca Belediyesi'nin eski başkanı Karaçelik, toprağa verildi

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Muğla’nın Ortaca ilçesinde Basının Kurucusu, eski Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik toprağa verildi.

Hasan Karaçelik hayatını kaybetti

Muğla’nın Ortaca ilçesi Belediye eski Başkanı Hasan Karaçelik akşam saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Menteşe Belediyespor Karatecisi Göksu Milli takıma seçildi

Menteşe Belediyespor’un genç karate sporcusu Göksu Çelik Milli Takıma seçildi. Karate sporcusu Çelik, 17-19 Kasım tarihleri arasında Slovenya’da yapılacak Balkan Şampiyonasında ümit genç kategorisinde ülkemizi temsil edecek.

"Gazze'nin tek içme su kaynağı tuzlanmış yeraltı suyu"

İsrail'in Gazze şeridine giden içme suyu hattını kesmesinin ardından, Gazze şeridindeki Filistinlilerin ölüm ve açlık korkusunun yanında susuzluk korkusuyla da yaşamaya mahkum edilmesi üzerine, bu bölgelere içme suyu temini araştırılıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Kaynakları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Gazze şeridinin günlük 400 bin metreküp suya ihtiyacı bulunduğunu belirterek, bu suyun yüzer deniz suyu arıtma platformları ile karşılanabileceğini söyledi.

Bodrum'da kırmızı alarm

Turizmin göz bebeği Bodrum'u besleyen Mumcular Barajı'nda su bitti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Ceyhun Özçelik, 'Acil durum eylem planı için geç kalıyoruz' dedi.

Kurt ile Çelik Çiftinin Dillere Destan Düğünü

Muğla Bölgesinin tanınmış iş adamlarından Nokta Global Zehra Grup otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kurt’un Kardeşi Ayhan Kurt ile Mehmet Sadık Çelik’in kızı Büşra Çelik ile geçtiğimiz hafta Fethiye’de bulunan Zehra Kuleli Beach ‘de düzenlenen düğünle dünya evine girdi.

Sürekli Suçlanmanın Etkisi

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemil Çelik konu hakkında bilgiler verdi. 

Şoför uyudu, faciadan dönüldü

Muğla’da Menteşe Devrant rampasında seyir halinde olan akaryakıt yüklü TIR’ın şoförü uyuyunca karayolunun ortasında çelik bariyerlere çarparak durdu.

İsale hattı patlamaların nedenleri açıklandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sürekli patlayan isale hatları ile ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden (MSKÜ) Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, patlamanın hem boru tipi hem yataklama hem de basınç yönetimi nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Goncagül Özçelik’ten 8 Gündür Haber Alınamıyor

Muğla’nın Fethiye İlçesinde yaşadığı öğrenilen 26 yaşındaki Goncagül Özçelik’ten 8 gündür haber alınamıyor.

Marmaris Turizmine Büyük Katkı Sunacak Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi

Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi, devre mülk sektöründe Sinpaş güvencesiyle fark yaratıyor. Marmaris'te denize sıfır özel bir koyda yer alan proje, bölgeyi 4 mevsim canlı tutacak ve sürdürülebilir kaynaklar kullanarak bölgenin korunmasına da katkı sağlayacak.

Tarihin en sıcak Temmuz haftası

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sıcaklık uyarısının yapıldığı Muğla'da hava sıcaklığı gölgede 41 derece olurken, açık alanda bu oran 47 dereceyi gördü. Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Dünya Meteoroloji Organizasyonu'nun Temmuz ayı içerisinde bulunulan bu haftayı, meteorolojik kayıtların tutulduğu tarihten bu yana gözlenen en sıcak hafta olarak açıkladığını aktardı.

Önce hapis cezası verildi, sonra tahliye edildi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde evine ziyarete gelen arkadaşı Ömer Karaca'yı av tüfeğiyle öldürdüğü gerekçesiyle, müebbet hapis talebiyle yargılanan Kezban Çelik için mahkeme 10 yıl hapis cezası verirken haksız tahrik ve iyi hal indirimi verdi. Mahkeme, Kezban Çelik için yurt dışı yasağı koyup tahliyesine karar verdi.

Nakit para ile senet çalan 4 şüpheli yakayı ele verdi

3 ay önce bir iş yerinden 80 bin TL nakit para ile 600 bin TL değerinde içi çek ve senet dolu çelik kasayı çalan 4 şüpheli, eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Genç şarkıcı Çelikel, Bodrum'da unutulmaz bir gece yaşattı

Bodrum'daki Azka Otel'de sahne alan başarılı şarkıcı Serkan Çelikel, hayranlarına müzik dolu unutulmaz bir gece yaşattı.