Cennet Adası Haberleri

Cennet Adası Haberleri

Marmaris’te orman yangını

Muğla'nın Marmaris ilçesinde iki gün önce yıldırım kaynaklı orman yangınının çıktığı Cennet Adası'ndan tekrar dumanlar yükselmeye başladı.

Alevleri görünce diskodaki eğlenceye son verip yangına koştular

Muğla'nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren bir diskonun personeli bu defa eğlence sektöründeki maharetleri ile değil alevlere karşı verdikleri mücadeleden dolayı takdir topladı. Marmaris ilçe merkezinde bulunan Arena adlı eğlence mekanı ilçe yakınlarındaki Cennet Adası'ndan alevlerin yükseldiğini görünce mekanı kapatıp teknelerle adadaki yangını söndürmeye gittiler. Söndürme ekiplerinin yanı sıra disko çalışanları ve diğer gönüllülerin yardımı ile orman yangını büyümeden söndürüldü.

Tarihi ayıp meclis gündeminde

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde bulunan Nimara Mağarası’nı TBMM gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı  Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, mağaranın açık olduğu dönemde sürekli tahribata uğradığını, bunu engelleyecek bir düzenleme yapılamadığını ve en sonunda mağaranın kapatıldığını vurgulayarak “Nimara Mağarası tarihsel, kültürel ve turistik bir değerdir. Devlet bir mağaraya sahip çıkamıyor mu?" dedi.