Cerrah Haberleri

Cerrah Haberleri

Lenfödem hastası Nesrin Ayral'dan Lenfödem hastalarına tavsiye

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Altıparmak meme cerrahisi olan her iki kişiden birinde rastlanan lenfödem hastalığının ameliyatla yüzde 80'lere varan başarı oranıyla tedavi edildiğini söyledi. Lenfödem hastası Nesrin Ayral da ameliyat sonrası kolunu eskisi gibi kullanmaya başladığını belirterek tüm lenfödem hastalarına bu ameliyatı tavsiye etti.

Büyükşehir 3 Bin 174 Can Dostu Sahiplendirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılında açılışını yaptığı, özellikleri ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından biri olan Geçici Hayvan Bakımevi can dostları tedavi etmeye ve sahiplendirmeye devam ediyor. Büyükşehir Geçici Hayvan Bakımevinde bugüne kadar 3 bin 174 can dost sahiplendirilirken, 23 bin 9 kısırlaştırma, 47 bin 252 tedavi, bin 554 cerrahi operasyon yapıldı. Geçici Hayvan Bakımevini 25 bin 93 kişi ziyaret etti

Çağın En Riskli 10 Hastalığından Biri Obezite

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Murat Urkan, gelişen tıp teknolojilerinin obezite cerrahisini olumlu etkilediğini belirterek “Obezite cerrahisi riskli sanılıyor. Halbuki obezitenin kendisi ölümcül bir hastalık olduğu için tedavi edilmeyen obez bireyler yaşıtlarına göre 10-15 yıl daha erken hayatını kaybediyor” dedi.

Saatlerce Ekran Karşısında Kalmak Duruş Ve Yürüyüş Bozukluğuna Yol Açıyor

Modern yaşamın fiziksel ve ruhsal etkileriyle sırt ve bel ağrılarına, duruş ve yürüyüş bozukluklarına yol açtığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahı Dr. Suat Boyacı “Bu ağrıları azaltmak için düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, doğru duruş ve hareket teknikleri ile stres yönetimi gibi önlemler almalıyız” dedi. Ayrıca manuel terapi ve egzersizi birleştiren spiral stabilizasyon yönteminin son yıllarda başarılı sonuçlar sağladığını ifade etti.

Pankreas kanserinde erken tanı hayat kurtarır

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Doğuş Durmuş, erken evrede belirti vermemesi sebebiyle pankreas kanserinin genellikle geç teşhis edildiğine dikkat çekerek, ani kilo kaybı ve iştah kaybının, sarılık gelişmesinin ve aniden gelişen diyabet hastalığının önemli belirtiler arasında olduğunu dile getirdi.

KEDİNİN MİDESİNDEN İĞNE ÇIKTI

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Ortaca Belediyesi Veteriner Hizmetleri midesinde iğne bulunan kediyi cerrahi müdahale gerçekleştirdi.

OTGÖZ BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Geçirdiği beyin kanaması sonucu Gazi Üniversitesi Beyin Cerrahisi’nde ameliyat olan FETAB Başkanı Osman Otgöz sevenlerini korkuttu.

Bilinçli davranılmazsa, mide ameliyatından sonra yeniden kilo alınıyor

Obezite cerrahisi son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Doç. Dr. Urkan ameliyat sonrası yaşam tarzını değiştirmek gerektiğini vurgulayarak 'Sadece ilk ameliyatı olacaklar değil, ikinci operasyonlarını olacak hastaların bile sayıları gün ve gün artıyor' dedi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Doğan By pass ve stend taktıran kalp hastalarının günde en az 7 bin adım atmasını önerdi

Kalp ve damar rahatsızlığı yaşayan insanların kafalarına takılan stent mi taktırsam yoksa by pass ameliyatımı olsam sorularını Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Doğan yanıtladı. Damar sertliğinin sık görülen bir sorun olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Doğan, damar sertliğinin en tehlikeli sonucunun genellikle kalp krizi ve felç olduğuna dikkat çekerek kalp krizi riskine karşı uygulanan tedavi yöntemlerinin başında stent uygulamasının ve by pass cerrahisinin geldiğini belirtti.

Uzun süre ayakta durmak hemoroide neden olabilir

Acıbadem Bodrum Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ertuğrul Yaltı, hemoroid hastalarının doktora genellikle geç başvurduklarını, bu sırada arkadaş tavsiyesiyle ilaç kullandıklarını söyleyerek 'Ezbere ilaç kullanmayın' uyarısında bulundu.

“Vazgeçmiyoruz! Oyalama Değil Hakkımızı İstiyoruz”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Muğla Tabip Odası tarafından Fethiye Devlet Hastanesi Poliklinik Girişi önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Muğla Tabip Odası Fethiye 2.Temsilcisi Beyin Cerrahisi Uzmanı Hasan Murat Ayten okudu.

Diz Ağrıları Hayatınızı Kısıtlamasın

Diz ağrısı günlük hayatta hemen herkesin yaşadığı sorunların arasında yer alıyor. Oturuş pozisyonunun yanlışlığı, dizin yanlış kullanılması gibi masum nedenlerin yanında kireçlenme (kıkırdak aşınması), travma, eklem iltihaplanması ya da romatizmal hastalıklar da diz ağrılarına neden olabiliyor. Sosyal aktiviteleri kısıtlayan diz ağrılarından kurtularak hareketlerin özgürleşebilmesi için; hayat tarzının düzenlenmesi, diz çevresindeki kasların güçlendirilmesi, ilaç tedavisi gibi yöntemler uygulanabilirken, daha ciddi sorunlarda cerrahi müdahaleler gerekebiliyor. Bu alanda robotik protez cerrahisi hasta konforunu artıran bir yöntem olarak öne çıkıyor. Memorial Şişli Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Olcay Güler, diz ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

İngiliz Hasta Sağlığına Kavuştu

Kendisini Türk doktorlarına emanet eden İngiltere vatandaşı Christine Boyes, sağlığına kavuştu. Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne yutma güçlüğü sebebi ile başvuran İngiltere vatandaşı Chrıstıne Boyes’te yapılan detaylı incelemeler sonucu özofagus (yemek borusu) kanseri saptandı. Özofagusundaki kitle Genel Cerrahi Uzmanı Dr Barış Gürcü ve ekibi; Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Açıkalın, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Feridun Karadağ tarafından ameliyat edilerek hasta 1 hafta sonra taburcu edildi. Taburculuğu sonrası Onkoloji Uzmanı Dr. Uğur Muslu ile tedavisi planlandı.

51 kalem tıbbi sarf malzeme satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezi Yükseköğretim Kurumları Erciyes Üniversitesi tarafından, Kalp Damar Cerrahi Ameliyathanesi için 51 Kalem Cerrahi Sarf Malzeme Alımı İhalesi alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

34 kalem cerrahi el aletleri satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de Yer Alan İlana Göre, 34 KALEM GENEL CERRAHİ ADINA CERRAHİ EL ALETLERİ ALIMI alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Cerrahi el alet seti alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Müdürlüğümüze Bağlı İluh Devlet Hastanesi İçin 4 Kısım Cerrahi El Alet Seti Alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Yine Bir İlk

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Fatih Can önderliğinde Doç. Dr. Murat Urkan, Op. Dr. Cem Dönmez, Op. Dr. Asım Onur ve Op. Dr. Sercan Subaşı tarafından ilk kez Laparoskopik Pankreatikoduodenektomi (Whipple) ameliyatı gerçekleştirildi.

Ortaca'da Dr. Metin Ertürk çocuk polikliniği açılış töreni gerçekleştirildi

Kliniğin açılış kurdelesini Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca Yücelen Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Alper Boz, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Ertürk birlikte kesti. Açılışta Belediye Başkanı Alim Uzun Demir; “İlçemiz sağlık açısından bölgemizde adını duyurmaya devam ediyor. Çocuk polikliniği bölgemize hayırlı olsun “dedi

Tıbbi malzeme satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü/Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından, 2 Kalem Tıbbi Malzeme Temini alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Minik İdil ölümden döndü 

Fethiye’de önceki gün 18.45 sularında Foça Mahallesi Çalış Mevkii’nde anne ve babası ile babaannesinin bulunduğu Melisa 2 Sitesi’ne giden 3,5 yaşındaki İdil Gençay sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Sitenin bahçesinde bulunan çimenlik alanda Akita cinsi köpek tarafından kolundan ısırılarak silkelenen ve yere düşen İdil kanlar içinde kaldı. Dirsek kemiği kırılan; kasları ve tendonu kopma noktasına gelen İdil, köpekten kurtarılıp hastaneye yetiştirildi ve ameliyata alındı. İdil Gençay’ın babası Avukat Melih Gençay, “Kızım yerde kolu kan içinde yatmaktaydı, üzerinde uzun kollu bir tişört vardı ve sol kolu tamamen kan olmuştu. Yanında saldıran köpek durmaktaydı. Hemen kızımı kucağıma aldım ve hastaneye götürdüm. Saldırı anını bizzat görmedim. Şikayetçi oldum” ifadelerini kullandı. 

42 kalem cerrahi el aleti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Marmaris Devlet Hastanesi tarafından, 42 Kalem Cerrahi El Aleti Alımı alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Yaralı kargaya cerrahi operasyon

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaralı halde bulunan karga Geçici Hayvan Bakımevi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yapılan muayene sonrası karganın belirli bölgelerinde ciddi yaralanmalar tespit ettiklerini söyleyen Geçici Hayvan Bakımevi ekipleri hemen karganın röntgenini çektiklerini, ateşli silahla yaralandığını, vücudunun çeşitli yerlerinde 3 adet saçma bulunduğunu ve kanadının da kırık olduğunu tespit ettiklerini belirttiler. Ameliyata alınan karga saçmalardan kurtarılarak müşahede altına alındı.

Muğla Araştırma Hastanesi Kalp Merkezi Unvanını Kazandı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1 buçuk yılda 3 bini aşkın anjiografik işlem, Bin 200 stent ve 200’ü aşkın baypas cerrahisi gerçekleştirilen hizmetler neticesinde “Kalp Merkezi” unvanını kazandı.

Sağlık Çalışanları Fethiye’de de Seslerini Yükseltti

Sağlık emek-meslek örgütleri COVID-19 salgını nedeni ile Fethiye’de de basın açıklaması gerçekleştirdi. Fethiye Devlet Hastanesi’nde bir araya gelen doktorlar ve sağlık çalışanları, “Öfkeliyiz; Çünkü Tükendik! Çünkü, Ölüyoruz!” ifadelerini kullandılar. Beyin Cerrahi Dr. Murat Aytan, yaptığı basın açıklamasında, “Biz sağlık çalışanları olarak bu Kovid-19’la mücadelenin en ön saflarında yer aldık. Hiçbir zaman hakkımız savunulmadı” dedi.

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Normalleşme Sürecine Geçti

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde Muğla ve ilçelerindeki özel hastaneler içinde pandemi hastanesi olarak görev yapan Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi bu görevini başarıyla tamamlayıp, 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren normalleşme sürecine geçti. Pandemi dönemi devam ederken, Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde tüm polikliniklerde ve cerrahi branşlarda normalleşme başlatıldı. Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Mesul Müdürü Dr. Öztürk Günal, “1 Haziran itibariyle eski çalışma düzenimize döndük. Bütün branşlarımız ve birimlerimiz hizmet veriyor. Gün içerisinde 08.30-17.30 arasında bütün polikliniklerimiz açıldı. Ayrıca bizim başlatmış olduğumuz gece poliklinikleri saat 16.00-23.00 arasında Dahiliye, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları alanlarında devam etmektedir” dedi.

Dev Miyomlardan kapalı yöntemle kurtulmak mümkün

Şiddetli ağrı, adet düzensizlikleri, sık idrara çıkma gibi belirtilerle kendini gösterebilen rahim içi miyomlar, kısırlıktan rahmin alınmasına kadar gidebilen tablolara neden olabilmektedir. Cerrahi dışında kesin tedavisi olmayan miyomlar son yıllarda laparoskopik myomektomi (kapalı miyom alınması ameliyatı) veya laparoskopik histerektomi yöntemi (kapalı rahim alınması ameliyatı) ile alınmakta, hasta bu sayede şikayetlerinden kurtulup kısa sürede normal yaşantısına dönebilmektedir.

Bölgede İlk Doku Nakli Gerçekleştirildi

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi doktoru Y. Doç. Dr. Barış Yiğit tarafından ilk doku nakli gerçekleştirildi.

Guatr Ameliyatlarında Yeni Dönem

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Barış Gürcü ve Op. Dr. İhsan Pekrü tarafından Sinir Monitörizasyonu eşliğinde Guatr Ameliyatı gerçekleştirildi.