Bölgede İlk Doku Nakli Gerçekleştirildi

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi doktoru Y. Doç. Dr. Barış Yiğit tarafından ilk doku nakli gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi doktoru Y. Doç. Dr. Barış Yiğit tarafından ilk doku nakli gerçekleştirildi.

Jeanette Kearney sol ayak bileğindeki sağlık problemi nedeniyle Antalya'da özel bir hastaneye müracaat etti. Ayak bileği protez ameliyatı olan Jeanette Kearney, ameliyat bölgesinde oluşan yara nedeniyle Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi polikliniğine başvurdu. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi doktoru Y. Doç. Dr. Barış Yiğit tarafından yapılan muayene neticesinde yaranın temizlenmesi ve sonrasında kapatılması amacıyla hastanın yatışına karar verildi.1 hafta boyunca enfeksiyonlu yaraya temizleme işlemi uygulandı. 1 Hafta sonunda yaranın enfeksiyondan kurtulmuş temiz bir yara haline getirildiğini ifade eden Yiğit, açıklamalarına şöyle devam etti: “ Yara, enfeksiyondan kurtulmuş temiz bir yara haline getirildikten sonra yaranın boyutları ve bölgesi göz önünde bulundurulduğunda doku nakli gereken bir yara olduğu anlaşıldı. Hastanın sol kolundan damarları ile beraber alınan doku, hastanın sol ayak bileğine taşındı. Hastanın ayak bileği çevresindeki atardamar ve toplardamarlara hastanın sol kolundan alınan dokunun damarları bağlandı. Mikroskop altında gerçekleştirilen ameliyat yaklaşık 6 saat sürdü. Hastanın sol kolundan alınan doku artık ayak bileğinde yaşayacak ve yaranın kapatılmış olması sağlanacak.”

Bu ameliyatın Plastik Cerrahinin en büyük ameliyatlarından biri olduğunu belirten Y. Doç. Dr. Barış Yiğit, “Doku nakli vücudun herhangi bir yerinden alınan dokunun başka bir yere transfer edilmesidir. Bu dokuların yaşayabilmesi için genellikle mikrocerrahi dediğimiz yöntemlerle dokuların damarları ve bazı özel durumlarda sinirlerinin de birleştirilmesi gerekir. Doku nakli çeşitli durumlarda yapılabilir. Kemik, yumuşak doku hatta bağırsak parçalarını bile doku nakli ile aktarmak mümkündür.” dedi.

 

Hastanın sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Dr. Yiğit: “Hastamızın sağlık durumu gayet iyi. Doku nakli sonrasında 1 hafta daha hastanede müşahade altında tutulan hastamız sağlığına kavuşarak taburcu edildi.” Sağlığına kavuşan Jeanette Kearney, “Doktoruma, ilk gördüğüm andan itibaren güvendim ve bana doğru olacak tedaviyi başarı ile gerçekleştireceğine inandım. Süreç içerisinde en zor anlarımda bile iyi kalbi ve insanlığı ile de yanımda olduğu için ona ayrıca müteşekkirim.Başta doktorum olmak üzere hastane çalışanlarına teşekür ederim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN