Okul Müdürüne Sahip Çıktılar

Geçtiğimiz günlerde 12 yaşındaki bir ortaokul öğrencisinin sınıfta yaramazlık yaptığı gerekçesiyle okul müdürü H.A. tarafından dövüldüğü ve itirafname imzalattırıldığı iddiası üzerine okul aile birliği yöneticileri ve mahalle sakinleri olayın asılsız olduğunu belirttiler.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Geçtiğimiz günlerde 12 yaşındaki bir ortaokul öğrencisinin sınıfta yaramazlık yaptığı gerekçesiyle okul müdürü H.A. tarafından dövüldüğü ve itirafname imzalattırıldığı iddiası üzerine okul aile birliği yöneticileri ve mahalle sakinleri olayın asılsız olduğunu belirttiler. Konunun yargıya taşınmasının ardından okul aile birliği yöneticileri ve mahalle muhtarı  okul müdürü H.A.’ya sahip çıkarak olayın asılsız olduğunu ifade ettiler.

Okul bahçesi önünde toplanan okul aile birliği yöneticileri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada söz konusu olayın başka yönlere doğru götürülmeye çalıştığını belirttiler.  Okul aile birliği yönetim kurulu üyesi  Cafer Söğüt  “Üç yıldan bu yana okul aile birliği yönetimi görevini yürütmekteyiz. Okul aile birliği olarak önceliğimiz okulumuzun fiziki yapısını, öğrencilerimizin en iyi şekilde kullanabilmelerini, eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak için gerekli önlemleri almak, okulda öğrencilerimizin rahat bir ortamda öğrenim görebilmelerini sağlamak için çaba gösteriyoruz. Bizler veli ve okul arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak için çaba göstermekteyiz. Önceliğimiz her zaman öğrencilerimizdir” dedi.

Ulusal ve yerel basında çıkan haberleri görünce bizler çok şaşırdıklarını söyleyen Söğüt  “ Haber konusu olayın gerçekleri yansıtmadığı, olayların farklı yönlere çekilmek için öğrencinin alet edildiğini görmekteyiz” iddiasında bulundu.  Açıklamasına devam eden  Söğüt “Olayda öğrenciyi darp ettiği iddia edilen okul müdürümüz H. A. Okulumuza atandığı günden bu yana okulumuz ve çocuklarımız için bütün gayretini göstererek iyi bir eğitim almalarını canla ve başla çalışmaktadır. Veliler ve mahalle sakinleri tarafından taktir toplamıştır. Okulumuzun isminin ve müdür beyin böyle bir olayla anılması bizleri çok derinden üzmüştür. Olay kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu iddia edilen olayın olduğu günün akşamı ben bu üzücü haberi okudum ve ailenin yanına giderek işin doğru olup olmadığını anlamak için aileyi evlerinde ziyaret ettim. Aileyi ziyaretim esnasında öğrencimizde evde idi. Vücudunun gözle görülen hiçbir yerinde morluk veya kızarıklık gibi darp izi yoktu. Sadece kulağının arkasında üç veya dört santimetrelik kabuğu kurumuş çizik şeklinde bir yara vardı ve kesinlikle yeni değildi. Darp ile olabilecek bir iz olacağını kesinlikle düşünmüyorum. Öğrencimiz okul içerisinde ve dışında oldukça hareketli bir yapıya sahip olduğunu okuldaki öğretmenler ve biz veliler olarak biz çok iyi biliyoruz. Okul aile birliği yönetimi ve diğer öğrenci velileri olarak öğrencimizin bu tür olaylara alet edilmesini doğru bulmuyoruz. Zaten bu tür olayın olduğu hissettiğimiz an biz müdahalemizi ederiz. Okul müdürümüz H.A.’nın bu konuda haklılığına inanıyor ve ona güveniyoruz. Bu vatanın uğruna canını seve seve vermiş bir şehidimizin adını taşıyan okulumuzun bu tür olaylara alet edilmesini istemiyoruz. Bu konudan çıkar sağlamak isteyen kişilerin milletimizin hassas olduğu bu dönemde kendilerine başka bir reklam aracı bulmalarını tavsiye ediyoruz”  şeklinde konuştu.

“Mahalle Muhtarıda Okul Müdürüne Sahip Çıktı”

Kargı Mahallesi Muhtarı Baha Koyuncu ise “Ulusal ve yerel medyada çıkan bu konu hakkında Okul müdürümüz  H.A’nın üzerine atılan suç kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bizim okul müdürümüzün ve okulumuzun adının böyle üzücü bir olayla gündeme taşınması Mahalle halkımızı ve bizleri çok üzmüştür. İsmi geçen bu öğrencimiz biraz hareketli bir yapıya sahiptir. Daha önce okulda yaptığı bir yaramazlığı yüzünden okul yönetimi ailesine bilgi vermiştir. Ben mahalle muhtarı olarak bu olaydan sonra öğrenci velisi ile görüştüm. Sözün kısası bizim okul müdürümüz burada görev yaptığı 2 yıl süresince hiçbir öğrenciyi dövmemiştir. Çocuk aile baskısından korktuğundan dolayı bu şekilde konuşmaktadır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN