Çeşitli Etkinlikler Haberleri

Çeşitli Etkinlikler Haberleri

Fethiye’de 23 Nisan Coşkusu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Köyceğiz’de Turizm Haftası Kaunos Antik Kenti'nde Kutlandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Turizm Haftası çeşitli etkinlikleri kapsamında, 15-22 Nisan Turizm Haftası çerçevesinde öğrencilerle Köyceğiz Kaunos Antik Kentine ziyaret gerçekleştirildi.

Fethiye’de Çanakkale Zaferi'nin 109. Yılı Kutlandı

Fethiye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

FTSO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Etkinliklerle Kutladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. FTSO yönetimi ve kadın girişimciler, işyerlerinde ve hastanede tek tek ziyaret ettiği emekçi kadınlara, Kadınlar Gününün sembol çiçeği karanfil hediye ederek, günlerini kutladı.

100 Yaş Evlerinde İkinci Baharı Yaşıyorlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin artarak kaliteli zaman geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu Nilüfer Caner ve Fethiye 100 Yaş Evi büyük ilgi görüyor. Menteşe’de Nilüfer Caner 100 yaş evinde 1956 üye bulunurken Fethiye 100 Yaş Evinde ise 707 üye bulunuyor.

Muğla’da Çedes Projesi Çeşitli Etkinlikler İle Uygulanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan Çedes (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi, Muğla’da çeşitli etkinlikler ile gerçekleştiriliyor.

Köyceğiz’de Öğrenciler Dönem Sonu Haftasını Keyifli Geçirdi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif faaliyetlere katılmaları amacıyla planlanan “Dönem Sonu Faaliyet Haftası” çeşitli etkinliklerle devam etti.

Köyceğiz’de Öğrenciler Dönem Sonu Etkinliğinde Ok Uçurdular

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca tüm okullarda, karne öncesi "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" olarak yürütülen, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün titizlikle koordine edip iştirak ettiği hafta çeşitli etkinliklerle tüm hızıyla devam etti.

Marmaris'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Millet Mektepleri Başöğretmenliği' unvanının verilişinin yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü Muğla’nın Marmaris ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Başkan Aras'tan, vatandaşlara bayrak asma çağrısı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı Bodrum’da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ederken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, vatandaşlara bayrak asma çağrısında bulundu. Cumhuriyet kenti Bodrum’a yakışır bir şekilde her yerin ay yıldızlı bayraklarla donatılması gerektiğini ifade eden Başkan Aras, “Vatandaşlarımızı ev ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla süslemeye, 100. yılı kırmızı beyaz sokaklarla karşılamaya davet ediyorum” dedi.

Amatör Spor Haftası etkinliklerle kutlandı

Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanan Amatör Spor Haftası Menteşe Belediyesi tarafından 9-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen sportif faaliyetlerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında bisiklet turu, kort tenisi, masa tenisi, kadın futbolu, hamak yogası, voleybol ve karate turnuvaları düzenlendi.

Balıkçı, çeşitli etkinliklerle anıldı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anıldı

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül Pazar günü, çeşitli etkinliklerle anıldı.

“Kelebekler Vadisi’nden Ölüdeniz’e yüzme yarışı yapılacak”

Eylül ayının sonunda başlayıp Ekim ayının ilk haftası boyunca devam edecek olan Fethiye Sporfest programında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi veren Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Kelebekler Vadisi’nden Ölüdeniz’e olan yüzme yarışına yoğun ilgi olduğunun altını çizdi.

Karaçulha Yörük Şenliği’ne sayılı günler kaldı

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan Yörük Şenliği bu yıl 22-23 Temmuz tarihinde Yayla Karaçulha Mahallesi'nde yapılacak. Çeşitli etkinliklerin yapılacağı şenlikte 23 Temmuz'da Ümmü Erbil konser verecek. 

15 Temmuz Anma Programı düzenlendi

Fethiye'de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıldönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Geri Dönüşüm Sanat Sergisi Gerçekleştirildi

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kireç dağıtımı ile başlayan etkinlikler, Geri Dönüşüm Sanat Sergisi, Sıfır Atık Yarışma Ödül Töreni ve Kızıldağ Mesire Alanı yürüyüşü ile devam etti.

19 Mayıs, coşkuyla kutlandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs, çelenk sunulması ile başladı

Muğla'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Türk Polis Teşkilatının 178.Kuruluş Yıldönümü Fethiye’de de Kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 178.Kuruluş Yıldönümü Fethiye’de de törenlerle ve çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

DATÇA’DA ÖĞRENCİLERDEN KIYI TEMİZLİĞİ

Datça Taşlık plajında düzenlenen kıyı temizliği etkinliğine katılan ortaokul öğrencileri, deniz yaşamına tehdit oluşturan atıklara dikkat çekmek için kıyı temizliği gerçekleştirdi ve etkinlik sonunda daha sağlıklı bir ekosisteme yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediler.

ŞEHİTLER ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü' dolayısıyla düzenlenen törende Çanakkale şehitleri düzenlenen çeşitli törenler ile anıldı.

FETHİYE 100 YAŞ EVİ YAŞLILARIN İKİNCİ EVLERİ OLDU

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin arttırılarak zamanlarını daha verimli geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu Fethiye 100 Yaş Evi büyük ilgi görüyor.

ZAFER PARTİSİ'NDEN ENGELLİLER GÜNÜ ÖNCESİNDE ENGELLİ HAKLARI ÇALIŞTAYI

Zafer Partisi Muğla İl Başkanlığı, her yıl 3 Aralık’ta tüm dünyada çeşitli etkinliklerle farkındalık yaratılmaya çalışılan Engelliler Günü nedeniyle, "Engelli Hakları" konulu bir çalıştay düzenledi. 

BEŞKAZA MEYDANI’NDA ÇOCUK ŞENLİĞİ

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeni ile Beşkaza Meydanı’nda şenlik düzenlendi. Palyonco ve çeşitli etkinliklerin olduğu programa ilgi yoğun oldu.

200 MİLYON LİRALIK CUMHURİYET HEDİYESİ GİBİ AÇILIŞ

MUĞLA (İHA) – Cumhuriyet'in kuruluşunun 99. yılı etkinlikleri ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken Muğla'da en anlamlı kutlama Ortaca'da gerçekleştirildi. Ortaca Belediyesi Başkanı Alim Uzundemir, göreve geldiği yaklaşık 3.5 yıllık süreçte 18 ayrı projede yaklaşık 200 milyon TL tutarındaki hizmetlerin açılışını halkla birlikte yaptı. Açılış töreninde sahne alan ünlü sanatçı Ahmet Şafak ise seslendirdiği eserleri ile geceye renk kattı.

100 YILA 1 KALA SEYDİKEMER CUMHURİYET’İN YÜZÜNCÜ YILINA HAZIR

Cumhuriyet'in kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Seydikemer’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında 99 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı omuzlarda taşındı.

DÜNDAR, “7-8 YILDIR ANTİK TİYATRO KULLANILAMIYORDU”

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan olan Telmessos Antik Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılışın ardından çeşitli etkinliklerle Fethiye halkına ev sahipliği yapan antik tiyatro, ilerleyen dönemlerde yeni etkinliklere hazırlanıyor. 

FETHİYE SEMALARINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nde ikinci güne girildi. Çeşitli etkinliklerin gün boyu sürdüğü festival kapsamında motorlu paraşüt pilotları Fethiye semalarında renkli görüntüler sergiledi.

Yaşlılar Günü’nde huzurevi sakinleri yalnız bırakılmadı

1 Ekim Yaşlılar Günü nedeniyle, hayatlarını Marmaris Belediyesi Huzurevi'nde sürdüren yaşlılar için gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi.