Cinsiyet Eşitliği Haberleri

Cinsiyet Eşitliği Haberleri

Menteşe Personeline ‘Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme’ Eğitimi

Menteşe Belediyesi ve Yanındayız Derneği işbirliği ile hayata geçirilen ‘Eşit Bir Gelecek Yerelde Başlar’ projesi kapsamında belediye personeline ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme’ eğitimi verildi.

Başkan Aras, “Kadınlar, toplumsal tüm kararlara eşit bir şekilde katılmalıdır”

Bodrum Belediyesi ve Birleşmiş Milletler iş birliği ile 'Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Politikalar, Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi Atölye' çalışmaları çerçevesinde yapılacak çalışmaların bütçelemelerinin görüşüleceği toplantıların ilki gerçekleştirildi.

Menteşe Belediyesinden Kadın Personele Anlamlı Eğitim

Menteşe Belediyesi tarafından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde belediyede çalışan kadın personele ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ‘Şiddet Türleri’ ve 6284 Sayılı Kanun hakkında eğitim verildi.

Yerel eşitlik eylem planı’ çalışmaları katılımcı toplantılarla sürüyor

Bodrum Belediyesi'nin Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı CEMR Protokolü'nü imzalamasının ardından uygulamaya konulan 'Yerel Eşitlik Eylem Planı' çalışmaları sürüyor. Bilgilendirme toplantılarına katılım sağlayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için yol haritası oluşturduğuna dikkat çekerek ''Herkes için erişilebilir bir hayat kurmak görevimiz'' diye konuştu.

Bodrum ‘eşitlikçi kent’ olma yolunda hızla ilerliyor

Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu toplandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın da katıldığı toplantının ana gündemini Bodrum 3. Kadın Buluşması'nın sonuçları ve Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlıkları oluşturdu. Toplantıda Bodrum'un herkes için güvenli ve eşitlikçi bir kent olması amacıyla ortak çabaların devam edeceği vurgulandı.

Bodrum’da 3. Kadın Buluşması gerçekleşti

Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nun düzenlediği kadın buluşmasının 3'üncüsü Herodot Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Öncelikli hedefimiz; şiddetsiz, eşitlikçi bir kent oluşturmak diye konuşarak Yerel Eşitlik Eylem Planı için harekete geçtiklerini duyurdu.

Menteşe’de cinsiyet eşitliğine ‘Mor Bayrak’ uygulaması

Menteşe Belediye Meclisi tarafından 2015 yılından alınan meclis kararı ile yürürlüğe giren Mor Bayrak projesine yönelik ilk Mor Bayrak verildi. Bu kapsamda Menteşe ilçe merkezinde hizmet veren bir işletme, Belediye Meclisi tarafından belirlenen kadın emeğine ve işletme içerisinde kadın erkek eşitliğine önem verme kriterlerini yerine getirdiği için Mor Bayrak almaya hak kazanan ilk işletme oldu.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonundan 8 Mart açıklaması

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu adına Çiğdem Sandıkçıoğlu Başarır, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklamada bulundu. 

Menteşe ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nde 12, eğitimde 5. sırada

Menteşe, Toplumsal Cinsiyet Endeksi’ne göre eğitimde Türkiye’nin 5. İlçesi oldu. Yanındayız Derneği, Kanada Büyükelçiliği ve İstanbul Üniversitesi işbirliğinde Türkiye’nin ilk ilçeler bazında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği endeksi hazırlandı. 

Cinsiyet Eşitliğinde Zirve Muğla’nın

81 İlde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi yayınlandı. En eşitlikçi il Muğla oldu.