Menteşe Personeline 'Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme' Eğitimi

Menteşe Belediyesi ve Yanındayız Derneği işbirliği ile hayata geçirilen 'Eşit Bir Gelecek Yerelde Başlar' projesi kapsamında belediye personeline 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme' eğitimi verildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde, Proje Koordinatörü Ayşe Kaşıkırık tarafından belediye personellerine yönelik verilen eğitimde; ‘Belediyelerde toplumsal cinsiyet eşitliğini anaakımlaştırma, politika belgelerinde toplumsal cinsiyet eşitliğini, kurumsal yapıda toplumsal cinsiyet eşitliği, belediyelerde eşitlikçi mekanizmalar, belediyelerin kadına yönelik şiddetle mücadele yaklaşımları, yerel adil eylem planları’ konuları katılımcılara slayt sunum ve örneklerle anlatıldı.

Menteşe Personeline 'Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme' Eğitimi
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, belediye personellerine yönelik eğitimlere devam ettiklerini ifade ederek, “Personellerimizin halkımıza hizmet noktasında daha bilinçli, sağduyulu ve adil olabilmesi için eğitimlerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda Yanındayız Derneği ile birlikte hayata geçirdiğimiz proje kapsamında personellerimiz belirlenen konu başlıklarında eğitim aldılar. Halkımıza daha sağlıklı hizmet üretebilmek için eğitimlerimize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN