Cumhuriyet Başsavcılığı Haberleri

Cumhuriyet Başsavcılığı Haberleri

Çalıştığı Eski İşyerinden 3 Bin Euro Çaldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde çalıştığı işyerinden 4 ay önce ayrılan şüphelinin işyerinden 3 bin Euro çaldığı tespit edildi.

Büfe’ye Kumar Operasyonu

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde büfe işletmesinde kumar oynandığı bilgisini alan Jandarma ekipleri gerçekleştirdikleri operasyonda 3 adet kumar makinesine el koydu.

'Breaking Bad'de İkinci Perde: Yine Tutuklandı

ABD'de yayınlanan ve kimya öğretmeninin kendi imal ettiği uyuşturucuyu satmasını konu alan 'Breaking Bad' dizisine benzer olay, 2020 yılında Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşanmıştı. Uyuşturucu ticaretinden tutuklanan eski fen bilgisi öğretmeni Sertuğ Zeki Bestel, ikinci defa uyuşturucu ile yakalanınca yine tutuklandı.

Marmaris Balan Dağı'nda Kaybolan Şahıs İçin Aramalar Havadan Ve Karadan Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 Aralıkta çıntar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çifçi için bölgede arama çalışmalarının 13. gününde de 200'e yakın kişi ve iz takip köpekleri ile devam ederken Jandarma Komutanlığına bağlı Cayrokopter de havadan bölgeyi tarıyor.

Marmaris'te Kaybolan İsa Çifçi'yi Arama Çalışmaları 8'inci Gününde

Muğla'nın Marmaris ilçesinde mantar toplamak için Balan Dağı'na giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan şahsı arama çalışmaları, 8. gününde 200'e yakın kişi ve iz takip köpekleri ile devam etti.

4 Gündür Kayıp Adam İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan ve 30 Aralıkta yakınları ile mantar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çiftçi için bölgede arama çalışmaları devam ediyor.

"Kafes Operasyonları" ile “Germiciler” suç örgütü çökertildi

Muğla’da düzenlenen ‘Kafes’ operasyonları çerçevesinde, elebaşılığını Hakan Germici’nin yaptığı ve ‘Germiciler’ grubu olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda aralarında örgüt elebaşı Hakan Germici’nin de bulunduğu 10 şüpheli şahıs tutuklandı.

4 ilde düzenlenen operasyonda 6 göçmen kaçakçısı tutuklandı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 10 göçmen kaçakçılığı şüphelisinden 6'sı tutuklandı.

Uzlaştırma Dosyalarında Artış Olduğu Gözlendi

2022 yılına ait faaliyet raporuna göre Fethiye’de uzlaştırma ile sonuçlanan dosya sayısında artış yaşandı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli ve idari çalışmalarına hızlı, güvenilir, şeffaf ve tarafsız gerçekleşmesi hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

JANDARMADAN MİLAS’TA ‘SUÇ ÖRGÜTÜ’ OPERASYONU

Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde suç örgütü kurmak suçlaması ile 10 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

BODRUM’DA 3 KÖPEK ÖLMÜŞ OLARAK BULUNDU

Muğla'nın Bodrum ilçesinde vatandaşlar tarafından bakılan 3 köpek ölü bulundu. Köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

“GERİ DÖNÜŞÜM; GERİ DEĞİL, İLERİ DÖNÜŞÜMDÜR” SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından “Boş zaman yapılandırma etkinlikleri” kapsamında, 14 Ekim 2022 tarihinde Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde  “Dönüşüm geri değil, İleri dönüşümdür”  sergisinin açılışını Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Abdülkadir Ungan, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sebahattin Akçal, HSK Başmüfettişleri Mustafa İnanç, Gökhan Has, Ahmet Serhat Erginkanat, Adalet Bakanlığı Baş kontrolörü Ahmet Bozdoğan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri tarafından yapıldı.

Marmaris’teki yangının şüphelisi adliyeye sevk edildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını ile ilgili olarak gözaltına alınan 85 yaşındaki şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

BODRUM’DA FETÖ OPERASYONU

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince yapılan operasyonda gözaltına alınan 3 FETÖ şüphelisinden 2'si, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SİBER DOLANDIRICILAR TUTUKLANDI

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen siber suçlara yönelik soruşturma çerçevesinde sahte siteler üzerinden sahte araç kiralama ve sahte otel rezervasyon yaparak nitelikli dolandırıcılık yapan 2 kişi tutuklandı.

6 İLDEKİ DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 10 KİŞİ TUTUKLANDI

Muğla'nın Menteşe, Bodrum, Datça, Milas ilçeleri ile İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Gaziantep illerinde vatandaşları sahte evrak ve sahte banka teminat mektuplarıyla dolandıran organize suç şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 10'u tutuklandı.

FETHİYE FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ’NDEN BAŞSAVCIYA ZİYARET

Fethiye Fenerbahçeliler Derneği, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına yeni atanan Günşafak Karartı ile Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Ungan’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

YENİ ADLİ YIL TÖRENLE BAŞLADI

Yeni Adli yıl Fethiye'de de törenle başladı. Yeni Adli yılın başlaması nedeniyle Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adliye binasında tören düzenlendi.

THK ÜNİVERSİTESİ ESKİ REKTÖRÜ MİLAS’TA YAKALANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesnde hakkında yakalama kararı bulunan THK Üniversitesi eski rektörü Ünsal Ban Milas'ta yakalandı.

Savcılar ve hakimlere veda programı

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2022 yaz kararnamesi kapsamında Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Ünal Bingül, hakim ve savcılar için veda programı düzenlendi.

Marmaris yangınına başsavcılıktan soruşturma

Muğla'nın Marmaris ilçesi Bördübet mevkiinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını sonrası Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Fethiye’ye Yeni Başsavcı

Hâkimler ve Savcılar Kurulu 2022 yaz kararnamesini tamamladı. Buna göre 24 Mayıs 2021 tarihin-de Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaya başlayan Ünal Bingül Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken, Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Günşafak Karartı Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı görevine getirildi.

Fethiye’de Musilaj Operasyonu

Türkiye geneli turizm sezonu öncesi sahil şeridinde bulunan turizm kentlerinde Suç örgütlerine yönelik Musilaj operasyonunda KOM daire başkanlığı Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, Muğla KOM Şube Müdürlüğü ve Fethiye KOM Grup Amirliğince sabaha karşı şafak operasyonunda bir çok adrese eş zamanlı operasyon yapılmış ve operasyonda bir çok mühimmat ele geçirilmiştir.

Ticari araçla yasadışı yollarla yurtdışına çıkmaya hazırlanan 10 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Yalancıboğaz mevkiinde yasadışı yollar ile yurtdışına çıkmaya çalışan 10 düzensiz göçmen polisin dikkati sayesinde yakalandı.

BAŞSAVCIDAN ŞEHİTLERE ZİYARET

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri kapsamında Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı ve Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Fethiye Asri Mezarlığı’ndaki Şehitlerimiz İle Şehit Jandarma Er Selim Fakı’nın Ailesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Sanık Mertcan Avcı hakkındaki iddianame kabul edildi

Pınar Gültekin cinayetinin tutuklu sanığı Mertcan Avcı hakkında 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirakten' ağırlaştırılmış müebbet hapis' istemiyle Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeni delilerin iddianamede yer almadığını gerekçe göstererek geri iade edilmişti.

Emniyet suçlulara göz açtırmıyor 

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliğince yapılan çalışmalarda; S.T. , H.K. , Y.G., R.B. ve H.M.Y isimli şahıslar yakalandı. Yakalanan şahıslar emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 

“Operasyonu Biliyorduk” Sözlerine Soruşturma

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’in “Belediye Operasyonu, bizim Belediye Başkanımız ve Cumhuriyet Başsavcımızla beraber 8 aydır yürütülen bir olay. Belediye Başkanımız Alim Karaca’da ben de Cumhuriyet Başsavcımız da biz bu olayı biliyorduk” sözlerine Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Demir, ifadesi alınmak üzere Savcılığa davet edildi.

“Operasyonu Biliyorduk” Sözlerine Soruşturma

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’in “Belediye Operasyonu, bizim Belediye Başkanımız ve Cumhuriyet Başsavcımızla beraber 8 aydır yürütülen bir olay. Belediye Başkanımız Alim Karaca’da ben de Cumhuriyet Başsavcımız da biz bu olayı biliyorduk” sözlerine Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Demir, ifadesi alınmak üzere Savcılığa davet edildi.

Başkan Otgöz, Fidan Dikim Etkinliğine Katıldı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve belediye başkan yardımcıları, Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldılar. Fidan dikim etkinliğinde Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde yapılan çalışmalar göz doldurdu.