Deniz, Haberleri

Deniz, Haberleri

'Aviva' isimli mega yat Fethiye Ölüdeniz’e geldi

Dünyanın en büyük yatları arasında gösterilen 'Aviva' isimli mega yat Fethiye Ölüdeniz’e geldi.

Kumbahçe sahilinde deniz dibi temizliği yapıldı

“Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla her yıl düzenlenen Deniz Dibi Temizliği Bodrum Kumbahçe sahilinden başladı.

Aras, “İçme suyu sorunlarının giderilmesi için projelerimiz hazır”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl genelinde su kayıp kaçağının azaltılması, denizden su arıtma, arıtılan suyun geri dönüşümü ve Bodrum’daki hatların yenilenmesi konularında projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Datça’da 2 bin 500 yıllık hayal, temsili olarak gerçeğe dönüştürüldü

Ege ile Akdeniz’in birleşme noktası olan Muğla’nın Datça ilçesinde su testilerine doldurulan ve Akdeniz’den Ege’ye sembolik olarak taşınan deniz suyu, düzenlenen törenle Ege Denizi’ne döküldü.

Fırtına, ölüdeniz’de maddi zarara yol açtı çok sayıda şezlong kırıldı!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarılar sonrasında Ölüdeniz’de fırtına etkili oldu. İşletmelerde maddi hasar meydana geldi.

Sıcaklıklar arttı! Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

15 Nisan 2024 Pazartesi günü Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

Kumburnu Plajı’nda Ziyaretçi Sayısını Dengelemek İçin Hizmet Bedeli Alınmaya Başlandı

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz, Kumburnu Plajı’nın yaya girişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi raporuna göre ziyaretçi sayısını azaltmak ve bölgeyi korumak için milli park ve tabiat parklarında olduğu gibi saha hizmet bedeli alınmaya başlandı.

Atık alım tekneleri sezona hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi, denizlerin daha temiz kalması için 8 atık alım teknesi ile turizm sezonuna hazır. Yaz mevsiminde yoğun olan deniz trafiği nedeniyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir ekipleri 1 Mayıs itibariyle atık ve sintineleri toplayamaya devam edecek.

Fethiye Denizlerini Balon Balığı İstila Mı Etti? Balıkçılar Balon Balıklarını Avlayacak Mı?

Geçtiğimiz günlerde resmi gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda Akdeniz’deki balon balığını avlayanlara verilen destek ödeneği attırılmıştı. Akdeniz’deki balon balığı istilasının önüne geçmek için alınan karar, Fethiyeli balıkçıları harekete geçirdi.

Saatcı, “fethiye’nin hoşgörüye ihtiyacı var”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkii’nde bulunan bir otelde düzenlenen halk buluşmasında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Adayı Saatcı, “Her siyasi partiden arkadaşlarım geldi, istişarelerde bulunduk. Burada bir sıkıntı olduğunu ve Fethiye için sorumluluk almamız gerektiğinde hem fikir olduk” dedi.

Marmaris sahilinde ölü yavru caretta bulundu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sağanak yağışların ardından, Uzunyalı sahiline vurmuş ölü bir Caretta Caretta deniz kaplumbağa yavrusu bulundu. Kaplumbağayı bulan Marmaris Doğa Koruma Derneği üyeleri DEKAMER’e durumu bildirdi.

Sağanak sonrası Marmaris'te denizin rengi değişti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde öğlen saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağışlarla, kapalı çarşıda bazı iş yerlerini su bastı, esnaf zor anlar yaşadı. Denizin rengi ise kahverengiye döndü.

Denizin rengi görenleri şaşırttı

Fethiye’de şiddetli yağışın ardından Fethiye Körfezi’nde deniz suyunun rengi iki ayrı ton oldu.

Rüzgarın Ardından Dev Dalgalar Oluştu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yağmurlu ve rüzgarlı havanın ardından dalgaların boyu yükselirken, dalgaları kayıt altına almak isteyenler sahile koştu.

Denizden çıktı, evlilik teklifi yaptı

Muğla’nın Datça ilçesinde bu yıl 18’incisi düzenlenen ‘Datça Açık Deniz Yüzme Maratonu’na katılan yüzücülerden Kan Peyami Orhan, kız arkadaşına Ebru Yıldız’a evlenme teklifi yaptı.

Yamaç Paraşütü Tutkunları 2023 Yılında Da Babadağ’ı Tercih Etti

Babadağ, 2023 yılında yeni bir yamaç paraşütü uçuş rekoruna ev sahipliği yaptı. 2022 yılındaki 198 bin 724 olan yamaç paraşütü uçuş sayısı, 2023 yılında artarak tüm zamanların uçuş rekoruna ulaştı. Babadağ’dan eşsiz Ölüdeniz manzarası eşliğinde 2023 yılında toplam 233 bin 314 uçuş gerçekleştirildi.

Denizlerde korkutan sıcaklık artışı

Tüm dünyada etkisini arttıran iklim değişikliği sonucu Akdeniz ve Ege’de deniz suyu sıcaklığının her yıl 5 metre derinliğe indikçe arttığı, bunun sadece denizler için değil, karasal iklim için de çok ciddi bir tehdit oluşturduğu açıklandı.

Datça’da kıyıya yakın alanda uçan balık görüldü

Muğla’nın Datça ilçesinde kıyaya yakın bölümde Güney Ege ve Akdeniz’de açık alanlarda yaşayan Uçan Balık görüldü.

Ölüdeniz’de yaz bitmedi

Türkiye'nin büyük bir bölümünde serin ve yağışlı hava etkili olurken, Fethiye’de yaz bitmedi. Ünlü turizm merkezi Ölüdeniz'de güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar ve turistler, aralık ayında sahilde güneşlenerek, denizde yüzmenin keyfini yaşadı.

Denizler İçin Fırtına Uyarısı Yapıldı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Bodrum-Antalya Kumluca arasında denizlerde fırtına uyarısı yapıldı.

Fethiye'de sağlık personelleri yamaç paraşütü yaptı, Türk bayrağı açtı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde  “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası'nı” acil sağlık merkezi çalışanları  yamaç paraşütünde Türk bayrağı açarak kutladı.

Bodrum’da denizde ve sahilde iki ceset bulundu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahilde ve denizde iki ceset bulundu.

Denize 15 metre mesafede rögar kapağı ve kanalizasyon çukuru ortaya çıktı

Yağmur nedeniyle geçtiğimiz hafta sel oluşan Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Kargıcak Koyu’nda, kumsalda denize 15 metre mesafede rögar kapağı ve kanalizasyon çukuru ortaya çıktı. Çıkan görüntü şaşkınlığa neden olurken durum ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Datça'da deniz 15 dakikada çamurla kaplandı

Muğla'nın Datça ilçesinde etkili olan ve 15 dakika süren sağanak yağış sonrasında, Kumluk Plajı'nda deniz adeta çamur rengine büründü.

TURMEPA, denizlerden 5 milyon litre sıvı atık topladı

1480 kilometre kıyı uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kıyısına sahip Muğla’da yaz ve kış aylarında binlerce yerli ve yabancı bayraklı tekne denizlerde seyahat ederken, teknelerin büyük bölümü de koylarda konaklıyor.

Gülcan, “Cumartesi’ye kadar herkesi bekliyoruz”

Marine Tech Göcek Yat ve Tekne Ekipmanları sergisi kapılarını açtı. Fuara katılımın iyi olduğuna değinen Marmaris Fuarcılık Genel Müdürü Volkan Gülcan, mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Köyceğiz Gençlik Merkezi gönüllüleri Ekincik sahilinde temizlik yaptı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Daha temiz deniz, daha temiz Muğla' etkinliği çerçevesinde eş zamanlı olarak Ekincik Koyu’nda kıyı ve sahil çevre temizliği yapıldı.

Deniz dibi'nin temizliği yapıldı

Muğla ve Bodrum ilçesinde yapılan deniz dibi, kıyı ve hayalet ağ temizliğinde 15 tona yakın atık toplandı.

Fethiye’de Yağmur Bekleniyordu, Turistler Denize Girdi

Fethiye’de bugün havanın yağmurlu olması bekleniyordu, fakat yağmurun yağmamasını fırsat bilen turistler güzel havanın tadını Fethiye Çalış Plajı’nda denize girerek çıkardı.

Fethiye'de ilk defa Babadağ Ultra Maratonu gerçekleştirildi

Fethiye’de bu yıl ilki düzenlenen Babadağ Ultra Maratonu başladı. Ölüdeniz’den başlayan yarışlarda koşucular patika yollarda mücadele etti.