Denize Haberleri

Denize Haberleri

Denize dökülen küller “sağlık” tartışmasına sebep oldu

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki gün bir grup İngiliz turistin, ölen yakınlarının küllerini denize dökmesinin ardından yaşanan tepkiler üzerine açıklama yapan uzmanlar, bin 200 dereceyi bulan sıcaklıkta yanan hiçbir şeyde bakteri bulunmadığını söylerken, denizden alınan numunelerin de mavi bayraklı sahillerden alınan rutin numune alım işlemi olduğu öğrenildi.

İngiliz turistler ülkesinde ölen yakınlarının küllerini denize döktü

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir grup İngiliz turist, ölen yakınlarının küllerini denize döktü.

Kumbahçe sahilinde deniz dibi temizliği yapıldı

“Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla her yıl düzenlenen Deniz Dibi Temizliği Bodrum Kumbahçe sahilinden başladı.

Bodrum Genelinde Temizlik Hareketi Başlatılıyor

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci öncülüğünde, ilçe genelinde genel temizlik çalışması yapılacak. Bodrum’un her mahallesinde gerçekleştirilecek temizlik hareketi, 8 Mayıs Çarşamba günü başlıyor.

Alman Turist Kayalıklardan Denize Atlarken Yaralandı

Muğla’nın Datça ilçesinde karavanı ile tatil yapan Alman turist, denize girmek için çıktığı kayalıklardan ayağı kayarak düşmesi sonucu yaralandı.

Marmaris’te Şubat Ayında Deniz Keyfi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Şubat ayında sıcak havayı değerlendiren bir kişi denize girerek yüzdü.

Özçekim yapmak isterken denize düştüler

Muğla'nın Datça ilçesinde gerçekleştirilen Badem Çiçeği Festivali'ne gelen bir grup kadın, hatıra fotoğrafı çekilmek için deniz fazla yaklaşınca, grupta bulunan 2 kadın denize düştü. Polis ekipleri tarafından kurtarılan kadınlar ambulansla hastaneye götürüldü.

Marmaris Belediyesi Karadere'de Biriken Atıkları Temizledi

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, yağmurla birlikte Karadere’de biriken atıkları denize gitmeden bertaraf etti.

Oltaya Balık Yerine Martı Takıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde balık tutan vatandaşın oltasına martı takıldı. Sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde, misinaya dolanan martı vatandaşlar tarafından kurtarılarak, tekrar uçması için bırakıldı.

Fırtınada Deniz Keyfi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Çalış Plajı'nda yoğun rüzgarlı fırtına ve ara ara hafif yağış etkili oluyor. Çalış Plajı'nda bir vatandaş, fırtına ve yağışa aldanmadan denize girdi. O anlar kameralara yansıdı.

Fethiye'de 35 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı, Denize Düşen 3 Göçmen Aranıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında lastik bot içerisindeki 35 düzensiz göçmen sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, denize düşen 3 düzensiz göçmen ise arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Çalış Plajı’nda Kostümlerle Denize Girdiler

Yeni yılın ilk günü düzenlenen etkinlikte bir grup vatandaş, yardıma muhtaç çocuklar ve sokak hayvanları için değişik kostümlerle denize girdiler.

Vitesleri Karıştırınca Denize Uçtu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde vitesleri karıştıran sürücü, otomobili denize düşürdü.

Muğla'da denize düşen köpek kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye ekipleri, yaklaşık 3 kilometre yürüdükleri kayalık alanda denize düşen köpeği, uzun uğraşlar sonucu kurtardı.

Denize 15 metre mesafede rögar kapağı ve kanalizasyon çukuru ortaya çıktı

Yağmur nedeniyle geçtiğimiz hafta sel oluşan Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Kargıcak Koyu’nda, kumsalda denize 15 metre mesafede rögar kapağı ve kanalizasyon çukuru ortaya çıktı. Çıkan görüntü şaşkınlığa neden olurken durum ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Denize atlayan adamı, basın mensupları kurtardı

Bodrum'da ayağına kum torbası bağlayıp denize atlayan şahıs, basın mensupları tarafından kurtarıldı.

Direksiyon hakimiyeti kaybolan otomobil denize uçtu

Muğla’nın Datça ilçesinde direksiyon hakimiyeti kaybolan otomobil, denize uçtu. Şans eseri sürücü olaydan yara almadan kurtuldu.

Derelere atılan çöpler, denize ulaştı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde derelere atılan çöpler, sağanak yağmur sonrası plajlarda ve Bitez Barajı’nda birikti.

Çalış Plajı'nda sezon devam ediyor

Fethiye'de Kasım ayında yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklıkları 28 dereceleri gösteriyor. Sıcak havayı fırsat bilen turistler,  Çalış Plajı'nda denize girerek sıcak havaların tadını çıkarıyor.

Fethiye’de Yağmur Bekleniyordu, Turistler Denize Girdi

Fethiye’de bugün havanın yağmurlu olması bekleniyordu, fakat yağmurun yağmamasını fırsat bilen turistler güzel havanın tadını Fethiye Çalış Plajı’nda denize girerek çıkardı.

Yelkenciler rüzgarı beklerken denizde keyif yaptı

Marmaris Yarış Haftası'na katılan yelkenciler, rüzgarın yeterli hıza gelmesini beklerken, teknelerinin üzerinde güneşlenip denize girdi.

Fethiye’de Deniz Sezonu Bitmedi

Fethiye’de Ekim ayında yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklıkları 33-34 dereceleri gösteriyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilen turistler,  Çalış Plajı’nda denize girerek sıcak havaların tadını çıkarıyor.

Kayalıklardan Düşen Eşek Kurtarıldı

Kayalıklardan Düşen Eşeği Kurtarmak İçin Belediye Ekipleri Seferber Oldu. Yaralı Eşeği Belediye Ekipleri Kurtardı

Gün Batımı Sevdası Pahalıya Mal Oldu

Bodrum’da gün batımı manzarası seyreden kadın sürücü, geri gitmek isterken vitesi ileri takınca yaklaşık 50 metrelik uçurumdan denize yuvarlandı.

11 ayrı mahallede toplam 3 tona yakın atık toplandı

 Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla başlatılan ve bu yıl 9.su düzenlenen “Deniz Dibi Temizliği Etkinliği” Kumbahçe koyunda gerçekleştirilen temizliğin ardından son buldu. Temizlik sonrası Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan atıklar ve bu yıl yapılan çalışmaların yer aldığı fotoğraflar sergilendi.

10 Mahallede 2 Bin 283 Kilo Atık Çıktı

Bodrum Belediyesi tarafından 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla başlatılan 'Deniz Dibi Temizliği Etkinliği' Ortakent ve Güvercinlik Mahallelerinde devam ederken, bugüne kadar gerçekleştirilen etkinliklerde 10 ayrı mahallede toplam 2 bin 283 kilogram atık toplandı.

Tersane'de Trafik Sorunu Devam Ediyor

Fethiye'de yıllardır devam eden tersane sorunu çözülemiyor. Turizm sezonunun devam etmesiyle yerli ve yabancı vatandaşlar denize gitmek için tersanenin bulunduğu yol kullanılıyor. Fakat kimi zamanlar teknelerin denize indirilmesinden ötürü yol saatlerde trafiğe kapalı kalabiliyor.

Fethiye Halk Evi’ne Yoğun İlgi

Fethiye Belediyesi’nin uygun fiyatlarıyla ve denize sıfır mekânıyla dikkat çeken Fethiye Halk Evi’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi

Muğla’da su ürünleri balıkçılık av sezonu açılışı Milas Gülük Mahallesi'nde düzenlenen tören sonrası balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açıldı.

Ölüdeniz’de yaşanan yoğunluk dikkat çekti

Fethiye’de etkisini sürdüren sıcaklarından bunalan vatandaşlar, Ölüdeniz'e akın etti. Serinlemek için denize giren vatandaşlar pazar gününün tadını çıkardı.