Dernek, Haberleri

Dernek, Haberleri

Fethiye'nin Yeni Kurulan Ege Sen Sanat Derneği, Zafer Bayramı'nı Kutladı

Fethiye’de yeni kurulan Ege Sen Sanat Derneği, kısa sürede önemli etkinliklere imza atarak dikkat çekiyor. Dernek, kuruluşunun hemen ardından katılım sağladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk sunma töreni dolayısıyla hem milli birlik ve beraberliğe vurgu yapmış hem de Fethiyelilerle ilk buluşmasını gerçekleştirmiş oldu. 

21. Yayla Yürüyüşü etkinlikler ile başlıyor

Dalaman Belediyesi ve Dalaman Yörük Obası Derneği tarafından düzenlenen 21. Göcek-Gürsü-Pırnak Yayla Yürüyüşü 9 Haziran’da başlayacak.

Fethiye Kardelen Sanat Derneği’nden Türk Müziği konseri

Müzeler Haftası kapsamında Türk Müziği Korosu tarafından Fethiye Telmessos Antik Tiyatro'da konser etkinliği düzenlendi.

MSKÜ’de ilk kez “Sürdürülebilir Fest” düzenlendi

 MSKÜ’de Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü, SCC Enerji ve Bodrum Güçbirliği Derneği iş birliğiyle 16-17 Mayıs tarihlerinde ilk kez “Sürdürülebilir Gençlik Festivali” düzenlendi.

Başkan Karaca'ya Beşiktaş Forması Hediye Ettiler

Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Özkan Torunoğulları ve yönetim kurulu üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'ya ziyarette bulundular.

Ekonomist Sağman LİİDER programına katıldı

Ekonomist Murat Sağman, Likya İş İnsanları Derneği (LİDER) tarafından Fethiye Jiva Beach Resort’da düzenlenen programa katıldı. 

Ritim grubu gösterisi beğeni topladı

ÇYDD ve Fethiye Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Türk Halk Müziği konseri, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Buruk Kutlama

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödülleri sahiplerini buldu. Bu sene depremin gölgesinde yapılan ödül töreninde önemli mesajlar verildi. Vali Yardımcısı İlker Eker, gazetecilerin toplumu yönlendirmede çok önemli bir görevi ifa ettiklerini belirtirken, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, tutuklu gazetecileri gündeme getirdi.

Öğrenci ve Veli Derneği Fethiye Cemaatler Hakkında Basın Açıklaması Yaptı

Öğrenci ve Veli Derneği Fethiye (Veli-der), tarikat ve cemaatler ile ilgili basın açıklamasını Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde yaptı.

Muğla’da Konya ve Karaman derneği kuruluyor

Muğla’da yaşayan Konya Karamanlılar tek çatı altında toplanmak için dernek kurma çalışmasına başladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden kermes programı

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi tarafından dernek binası önünde kermes programı düzenlendi.

Başkan Ünalı duygulandıran ziyaret

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile birlikte, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

AYA ile işbirliği protokolü imzalandı

Muğla Acil Durum Yardım Arama Kurtarma Derneği(AYA) ile Milas Belediyesi arasında doğal afet ve acil durumlarda arama kurtarma hizmetlerinin yürütülmesinde işbirliği yapılmak üzere protokol imzalandı. Protokole göre dernek, acil durumlarda Milas Belediyesi Arama Kurtarma Birimi ile işbirliği yapacak.

Türkiye Kızılay Derneği İl Merkezleri Başkanları ortak basın açıklaması düzenledi

Son dönemde Kızılay kan stoklarının azalması nedeniyle Türkiye Kızılay Derneği İl Merkezleri Başkanları tarafından ortak bir basın açıklaması düzenlendi.

FETHİYE PROTOKOLÜ BAYRAMLAŞTI

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye’de de, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz coşkuyla kutlandı. Beşkaza Meydanında yapılan kutlama töreninin ardından Fethiye Kaymakamlığında tebrik kabul töreni gerçekleştirildi. 

Tekne atıklarını toplayarak denizlerin kirlenmesini önleyen dernek, çevreciler ile buluştu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Deniz Temiz Turmepa Derneği Marmaris çevrecileri ile buluşarak denizleri ve çevreyi temiz tutmak için konuştu. Marmaris'te toplanan çevreciler sezon açılışı ve denizlerde oluşacak kirlilikleri nasıl önleyeceklerinin istişarelerini yaptı.

Şehit Aileleri ve Gaziler tekne turuna çıktılar

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde Fethiye’deki şehit aileleri, gaziler ve yakınları tekne turuna çıktı. 12 adalar turu öncesinde Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, şehit yakınları ve gazileri teknede ziyaret edip, sohbet ettiler.

Fethiye Kadın Platformu’ndan yazılı açıklama

2010 yılında kurulan ve bu zamana kadar birçok etkinlikte yer alan Fethiye Kadın Platformu, CHP Fethiye Kadın Kolları’nın aynı isimle yeni bir oluşum kurma isteği hakkında yazılı bir açıklama yaptı.