Detay Haberleri

Detay Haberleri

Muğla Merkezli "Mektep Suç Örgütü" Çökertildi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat, KOM ve GKİT Şube Müdürlükleri, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda suç örgütü kurmak suretiyle göçmen kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen 32 şüpheli şahıs hakkında yürüttükleri altı aylık çalışma sonucunda, büyük bir operasyona imza attı.

0 ve 2.El Araç Alacaklar Dikkat!

Günümüzde hemen herkes ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabileceği bir araç satın almak istese de kendisine en uygun aracı seçme noktasında yetersiz kalabilir. Çünkü bir araç satın almadan önce unutulmaması gereken bir dizi detay bulunmaktadır. Peki sıfır ve ikinci el araç satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Fethiye Giyim Pazarı’nda Son Durum Ne? Fiyatlar Ne Durumda? Esnaf Kâr Edebiliyor Mu?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde her hafta Salı günleri kurulan Giyim Pazarı adeta enflasyona meydan okuyor. Fethiye Giyim Pazarı’nda esnaf Ebru Korkmaz, fiyatların geçen seneki fiyatlara endeksli olduğunu belirterek fiyatlara çok zam gelmediğini belirtti. Peki Fethiye Giyim Pazarı’nda son durum ne? Fiyatlar ne durumda? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Fethiye Üretici Pazarı Tezgah Fiyatları Ne Kadar? Ramazan Ayında Zamlı Fiyatlar Tezgahlara Nasıl Yansıdı?

Fethiye’de Cuma günleri kurulan üretici pazarında tezgah fiyatları, Ramazan ayında ne kadar oldu? Fethiye’de üretilen ürünlerin fiyatları vatandaşlar tarafından nasıl karşılandı? Fethiye’de üretilen sebze ve meyve fiyatlarına zam mı geldi? Tüm detaylar haberimizde…

Başkan Karaca’nın Büyük Sunumu Perşembe Günü FBKM’de

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin Belediye Başkan adayı Alim Karaca 2019-2024 döneminde yaptığı hizmetlerin detaylarını ve 31 Mart yerel seçimlerini tekrar kazanması halinde 2024–2029 döneminde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini 7 Mart 2024 Perşembe günü saat: 13.00’da, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapacağı sunumda kamuoyu ile paylaşacak.

Bodrum’un Yıllık Su Açığı 15 Milyon M3

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından uzun zamandır devam eden Bodrum’un içme suyu sorunu çözüm çalışmaları çerçevesinde hazırlanan eylem plan çalışmalarının detayları ortaya çıkıyor. Yapılan hazırlıklara göre Bodrum’un su eksiği hesaplanarak Yarımada’ya 2054 yılına kadar yetecek miktarda içme suyu sağlanması amaçlanıyor.

FTSO'da eğitime 47 kişiden katılım

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından organize edilen ‘Finansal Para Yatırım Araçları ve Bunlara Yatırım Yapma Yöntemleri Eğitimi’ yoğun katılımla gerçekleşti. Prof. Dr. Yusuf Kaderli ve Doç. Dr. Ali Petek’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde finansal yatırım araçlarının kullanımı ve yatırım yapma konularında detaylı bilgiler verildi.

Deprem Bilimci Görür, Fethiye depreminin detaylarını açıkladı

Deprem Bilimci Prof. Dr Naci Görür, dün akşam saat 20.33’de Fethiye’de meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem ile ilgili detayları açıkladı. 

Anneyi 3 kurşun, kızını da 2 kurşunla öldürüp kaçmış

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Rus uyruklu anne ve kızının öldürülmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Katil zanlısı eski eşin, anneyi 3 kurşun, kızını da 2 kurşunla öldürdüğü, suç aleti silahı ise çöp konteynerine attığı ve ardından yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

5 yıl erken emeklilik müjdesi!

Emeklilik ile ilgili flaş detay ortaya çıktı. Bağ-Kur'luların emeklilik için prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SGK'lılarla eşitlenecek.

Liselerde “Sınıfta Kalma” Geri Döndü

Liselerde sınıf geçme ve sınıf tekrarına ilişkin detayların yer aldığı yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Liselerde alt sınıf dâhil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Bakan Şimşek: 'Çalışmalarımız var'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üniversite öğrencilerine KDV ve ÖTV'siz bilgisayar ve telefon satışı 'Çalışmalarımız var ama onun detayını veremiyorum' dedi.

Depremin detayları belli oldu

Ege Denizi Girit Adası açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Belediye'den tercih danışmanlığı hizmeti

Marmaris Belediyesi, üniversite tercih döneminde öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sundu. Uzmanlar tarafından detaylı bilgilendirme yapılarak doğru tercih konusunda öğrencilere ve ailelerine yardımcı olundu.

Tatilciler Muğla'yı Tercih Etti

Türkiye’nin otel ve villa arama platformu Neredekal.com, Temmuz ayında tatil için yapılan aramaların detaylarını paylaştı.  Bu yaz tatil destinasyonlarında yaşanan fiyat artışı tatil yapmak isteyenlerin tercihlerini Muğla ve Mersin üzerinde yoğunlaştırdı. 

FTSO Meclisi Babadağ'da Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis üyeleri, teleferikle Babadağ’a çıkarak incelemelerde bulundu. Meclis üyelerine teleferiğin çalışma sistemi, teknik özellikleri ve yüksek güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

FTSO Meclisi Babadağ’da Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis üyeleri, teleferikle Babadağ’a çıkarak incelemelerde bulundu. Meclis üyelerine teleferiğin çalışma sistemi, teknik özellikleri ve yüksek güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Babadağ Teleferik’in FTSO tarafından Fethiye’ye kazandırılan çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, teleferikle Babadağ’a çıkan tatilci ve turist sayısındaki artışın Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçuş rakamlarına da yansıdığını belirterek 2023 yılında uçuş sayılarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttığını söyledi.

Kanun teklifi komisyondan geçti!

Dün gece TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını öngören kanun teklifi kabul edildi. İşte milyonların beklediği kanun teklifinin tüm detayları.

"Orman Yangınlarına Müdahale Eğitimi" gerçekleştirildi

Ateş Savaşçıları'ndan, Orman Yangınlarına Müdahale Eğitimi alan Arama Kurtarma Ekibi personelleri, “Orman Yangınlarıyla Mücadelede Görev Yapan Gönüllüler Hakkında Yönetmelik” hakkında da detaylı bilgi sahibi oldu.

Çıralı, '2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak projemiz ülkemize örnek olacak'

Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli’nin kavşak noktasında kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı (Süt Sığırcılığı) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) Yönetim Kurulu, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) toplandı. Toplantıda Türkiye’de ilk olacak TDİOSB’nin alt yapı yatırımları detaylı olarak ele alındı. 

Kılıçdaroğlu'nun Muğla Mitinginin Detayları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2 Mayıs’ta Muğla’da gerçekleştireceği mitingin detayları belli oldu. Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu ile birlikte 2 Mayıs Salı günü, Muğla'nın Menteşe İlçesi, Menteşe Açık Oto Pazarı'nda miting gerçekleştirecek. Miting saat 17:00'de başlayacak.

EYT DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN DETAYLAR BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" dedi.

FTSO MESLEK KOMİTELERİ ORYANTASYON TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) yönetim organları oryantasyon toplantısında 15 Ekim seçimleriyle belirlenen yeni meslek komiteleri üyelerine, odanın işleyişi, görevleri, komitelerin çalışma sistemi ve birimlerin sorumlulukları konularında detaylı bilgi verildi.

'DEZENFORMASYONLA MÜCADELE YASASI' İLE NELER DEĞİŞECEK?

İnternet medyası mensupları basın kartı alacak, kişilik hakları korunacak, künyesiz haber sitesi kalmayacak. İşte 'Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nın detayları...

NAMIK ÜNAL “KIBRIS GERÇEĞİ”

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli Astsubay Kıbrıs Gazisi Namık Ünal; Kıbrıs Barış Harekâtının 48. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Harekâta katılan Muharip Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Namık Ünal açıklamasında; Kıbrıs Adasının tarihi, Rumların Ada'daki Türklere yönelik gerçekleştirdiği katliamlar ve soykırımları, harekâta giden süreç ve 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın detaylarını anlattı.

Fethiye’de Bayram Tatili Tedbirleri

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın katılımıyla gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Kurban Bayramı tatili için Fethiye’de alınacak önlemler konuşuldu. Özellikle Ölüdeniz Mahallesi ve Fethiye ilçe merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak önerilerin detaylı şekilde ele alındığı toplantıda, tatilcilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda tatillerini geçirebilmesi için bir dizi önlem alınması kararlaştırıldı.

FTSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Haziran Ayı olağan meclis toplantısında, meclis üyelerine, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi ve 34. Muğla Odaları ve Borsası Müşterek Toplantısı ile ilgili detaylı bilgi aktarıldı.

SAHTE JANDARMA KAÇAMADI

Yatağan’da kendisini Jandarma olarak tanıtarak bir vatandaşı dolandıran şahıslar Muğla İl Jandarma Komutanlığı JASAT Timi tarafından yapılan detaylı araştırmalar sonucunda Denizli ilinde yapılan operasyonlar ile yakalandı.

Ortacalı muhtarlar bilgilendirildi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde görev yürüten muhtarlar, Köyceğiz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün düzenlediği toplantı ile bilgilendirildi. İlçe genelinde sunulan hizmetler ve çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan muhtarlara, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşılması konusunda işbirliğinin genişletilmesine vurgu yapıldı.

Menteşe Belediyesi’nden Ödüllü Fikir Yarışması

Menteşe Belediyesi yaklaşık 40 bin öğrencinin eğitim gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile kent-üniversite entegrasyonuna yönelik ödüllü fikir yarışması düzenledi. Menteşe halkıyla Kötekli Mahallesinde yaşayan üniversiteli gençler arasında sosyal köprüyü güçlendirmek adına düzenlenen fikir yarışması videa uygulaması ve https://fikrimiz.org/projeler/proje-detay/62021b83967603331f0ef9dd internet adresi üzerinden online olarak yapılıyor.