Duyar Haberleri

Duyar Haberleri

Kızılay’dan kan bağış kampanyası

Fethiye'de yaşayan duyarlı vatandaşlar, Kızılay'ın düzenlediği kan bağışı kampanyasıyla hayatlara dokunmaya devam ediyor. İlçemizin her köşesinden gelen bağışçılar, kan ihtiyaçları olan hastalara umut oluyor.

Başkan Ünlü Temizlik Emekçilerini Dinledi

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev alan emekçilerle kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Ünlü “Sokaklara, sahillere, ormanlık alanlara, derelere, yol kenarlarına atılan çöpleri toplama noktasında insanüstü emek harcayan tüm personelimizin tek bir isteği vatandaşlarımızın daha duyarlı olması” dedi.

Muğla'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Muğla'nın kuzey ilçelerinde yağış uyarısında bulundu. Akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşmesi beklenen kısa süreli ve yerel yağışların kuvvetli olacağı belirtilerek vatandaşların duyarlı ve tedbirli olması istendi.

"Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi yılsonu etkinliği

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilen "ÇEDES" (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi'nin yıl sonu etkinliği Menteşe Bayır'da gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında gönüllü gençler, çocuklarla bir araya gelerek kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenledi.

Marmaris Yat Limanı’na temizlik çalışması yapıldı

 Her gün binlerce kişiyi ağırlayan Yat Limanı ve Barlar Sokağı, Marmaris Belediyesi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla tertemiz oluyor.

Gönüllü kahramanlar durmadan eğitimlere devam ediyorlar

Dünya’da ve Türkiye'de yaşanan doğal afetlerin ardından bir çok duyarlı vatandaş gönüllü olarak arama kurtarma eğitimleri alırken, özellikle acil durumlarda akreditasyon sahibi ekiplerin sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. SAR (Search And Rescue) Acil arama kurtarma ekibi Muğla il ekibi, AFAD koordinasyonunda Marmaris eğitim alanında 35 gönüllüye 48 saat sürecek kentsel arama kurtarma eğitiminin ilk gününe başladı.

Muğla'da Çocuklardan Sokak Hayvanlarına Karşı Duyarlı Davranış

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde çocuklar sokak hayvanları için mama kabı yaptı.

Muğla’da Çedes Projesi Çeşitli Etkinlikler İle Uygulanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan Çedes (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi, Muğla’da çeşitli etkinlikler ile gerçekleştiriliyor.

8 Başlıkta Ak Parti'nin Seçim Beyannamesi Açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde yapılan programda seçim beyannamesini açıkladı. Ana teması "Gerçek belediyecilik" olan beyannamede, "AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu, Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik, Dirençli Şehirler, Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre, Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri, Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik, Kültür Üreten Şehirler, Hizmet ve Eser Belediyeciliği" şeklinde 8 başlık var.

Menteşe Personeline ‘Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme’ Eğitimi

Menteşe Belediyesi ve Yanındayız Derneği işbirliği ile hayata geçirilen ‘Eşit Bir Gelecek Yerelde Başlar’ projesi kapsamında belediye personeline ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme’ eğitimi verildi.

MSKÜ Bu Yıl da “Dünyanın En Çevre Dostu Üniversiteleri” Arasında Yer Aldı

UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi 2023 yılı sonuçları açıklandı. Sıralamaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) dünya üniversiteleri arasında 280. Türkiye Üniversiteleri arasında ise 24. sırada yer aldı.

Müftü Oktay’ı Makamında Ziyaret Ettiler

Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu öğrencileri, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serdar Aktaş önderliğinde ÇEDES projesi (çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum) kapsamında İlçe Müftüsü Kamil Oktay'a ziyarette bulundu.

Sigorta şirketi, yoğun bakımdaki müşterisini yüzüstü bıraktı

 Fransa'dan Türkiye'ye tatile gelen Fransız Chaigneau ailesi; sigorta şirketi, elçilik ve Fransız makamlarının duyarsızlığı yüzünden ortada kaldı.

Kaçak yapılaşma ve sahillerin işgaline isyan ettiler

Datça'da yıllardır önü kesilmeyen kaçak yapılaşma, sahillerin işgali ve eğlence mekanlarının yüksek desibelli müzik yayını vatandaşı çileden çıkardı. Belediye'nin duyarsızlığına tepki göstermek amacıyla Datça Belediyesi önünde toplanan bir grup vatandaş, Datça Belediyesi yönetimine protesto etti.

Vali Akbıyık’tan Duyarlı Davranış

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yeni göreve başlaması nedeniyle tebrik için kendisine çiçek gönderilmemesini, bunun yerine AFAD'a bağış yapılmasını istedi.

Temiz Bir Bodrum İçin Duyarlılığa Davet

Çevre temizliği için çalışan Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri denetimlerde Bodrum Torba Liman’da çöp konteynerlerinin çevresinde çeşitli atıklar tespit etti. 

Vatandaşları Orman Yangını Riskine Karşı Uyardı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, aşırı sıcak nedeniyle vatandaşları orman yangınlarına karşı dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Belediye'den 'duyarlılık' çağrısı

Muğla'nın önemli turizm merkezlerinden olan Bodrum'da belediye ekiplerince plajlarda temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştirilirken, bazı duyarsız vatandaşlarca plajlara yerleştirilen şemsiyelere zarar verildiği ve çalındığını tespit eden belediye ekipleri ise duyarlılık çağrısı yaptı.

Akyaka'da çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllü gençlerinin katılımıyla Kurban Bayramı sonrasında doğa koruma bilincinin aşılanması ve temiz çevre duyarlılığı için Ula Akyaka'da çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” Mesajı

‘Engelliler Haftası’ toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engelli kardeşlerimize karşı duyarlı ve daha sorumlu bir anlayışla hayata onların penceresinden bakarak farkındalıklar oluşturmaya çalıştığımız önemli bir haftadır.

Karaca MAG’ın yeni gönüllülerine sertifikalarını takdim etti

Toplumda afet duyarlılığının gelişmesi, afet öncesinde hazırlıklı olunması ve olası afetlerde meydana gelen olaylarda arama kurtarma çalışmalarına katılması için kurulan Mahalle Afet Gönüllüleri ve Acil Müdahale Fethiye ekibinin (MAG) yeni gönüllüleri, düzenlenen yemin töreninin ardından sertifikalarını aldılar.

TARİHİ DEMİR KÖPRÜ 14 YILDIR YAPILMAYI BEKLİYOR

2008 yılında mermer yüklü kamyon tarafından yıkılan ve 1919 yılında İtalyanlar tarafından kaynak kullanmadan ısıya duyarlı yapılan tarihi demir köprünün 15 yıldır yapılmayı bekliyor.

ORTACA'DA ‘YAYALARA SAYGI' ETKİNLİĞİ

Türkiye genelinde eş zamanlı İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' sloganıyla düzenlenen kampanya Muğla'nın Ortaca ilçesinde ilçe protokolün katılımı ile gerçekleşti.

YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU

İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla farkındalık kampanyası başlatıldı. İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla farkındalık kampanyası başlatıldı. Bu çerçevede Muğla'nın Bodrum ilçesinde de 2 ayrı noktada etkinlik gerçekleştirildi.

Başkan Aras, “Kadınlar, toplumsal tüm kararlara eşit bir şekilde katılmalıdır”

Bodrum Belediyesi ve Birleşmiş Milletler iş birliği ile 'Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Politikalar, Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi Atölye' çalışmaları çerçevesinde yapılacak çalışmaların bütçelemelerinin görüşüleceği toplantıların ilki gerçekleştirildi.

Başkan Aras’tan çağrı; “Temiz bir Bodrum için duyarlılık gösterelim”

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kent genelindeki temizlik çalışmaları için yoğun mesai harcıyor.

ERASTA AVM’DE ‘’DEPREME DUYARLILIK FOTOĞRAF SERGİSİ’’

Türkiye'yi sarsan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 23'üncü yılı dolayısıyla, Fethiye Erasta AVM’de ‘’Depreme duyarlılık’’ adlı fotoğraf sergisi düzenlendi.

ESNAF HASTANESİNDEN DEV ANLAŞMASI

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi 2022-2023 sezonunda Fethiyespor ile sponsorluk anlaşması yaptığını yayınladıkları basın duyurusuyla duyurdu. Sıradan bir sponsorluk anlaşmasından ziyade bir yol, kader ortaklığı, arkadaşlığı şeklinde değerlendirilmelidir diyen Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, “Lokman Hekim Esnaf Hastanesi olarak Fethiyespor’la 2022-2023 sezonundan itibaren başlayacak olan sponsorluk anlaşmamızı duyurmaktan gurur duyarız. Bu anlaşma sıradan bir sponsorluk anlaşmasından ziyade bir yol, kader/ ortaklığı, arkadaşlığı şeklinde değerlendirilmelidir” ifadelerine yer verdiler.

Köyceğiz’de orman yangını riski uyarısı yapıldı

Muğla genelinde 42 dereceye ulaşması beklenen hava sıcaklıklarının ardından Muğla Valiliği, vatandaşların orman yangınlarına karşı dikkatli ve duyarlı olunması çağrısında bulundu.

MAG, eğitimlerine devam ediyor

Toplumda afet duyarlılığının gelişmesi için yürütülen Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) projesi, Bodrum Belediyesi ile yapılan protokol sonrası Bodrum'un 56 mahallesinde çalışmalarına devam ederek Bodrum'a güç veriyor.