Duyarlılık Haberleri

Duyarlılık Haberleri

MSKÜ Bu Yıl da “Dünyanın En Çevre Dostu Üniversiteleri” Arasında Yer Aldı

UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi 2023 yılı sonuçları açıklandı. Sıralamaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) dünya üniversiteleri arasında 280. Türkiye Üniversiteleri arasında ise 24. sırada yer aldı.

Belediye'den 'duyarlılık' çağrısı

Muğla'nın önemli turizm merkezlerinden olan Bodrum'da belediye ekiplerince plajlarda temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştirilirken, bazı duyarsız vatandaşlarca plajlara yerleştirilen şemsiyelere zarar verildiği ve çalındığını tespit eden belediye ekipleri ise duyarlılık çağrısı yaptı.

Başkan Aras’tan çağrı; “Temiz bir Bodrum için duyarlılık gösterelim”

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kent genelindeki temizlik çalışmaları için yoğun mesai harcıyor.

ERASTA AVM’DE ‘’DEPREME DUYARLILIK FOTOĞRAF SERGİSİ’’

Türkiye'yi sarsan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 23'üncü yılı dolayısıyla, Fethiye Erasta AVM’de ‘’Depreme duyarlılık’’ adlı fotoğraf sergisi düzenlendi.

Marmaris Belediyesi, Çetibeli’nde çöp poşeti dağıttı

Marmaris'te bayram yoğunluğu başlarken Marmaris Belediyesi de çevreye karşı duyarlılık oluşturmak için Çetibeli'nde tatilcilere içinde çöp poşeti bulunan torbalardan dağıttı. Kontrol Noktası'nı ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Oktay da tatilcilerden doğaya karşı duyarlı olunmasını rica etti.

Rektör Çiçek’ten ‘Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü’ne teşekkür

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi'nde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi dünya üniversiteleri arasında 360'ıncı sırada; Türkiye üniversiteleri arasında ise 23'üncü sırada yer aldı.

Geri dönüşüm ödülleri sahiplerini buldu

Menteşe Belediye binası önünde düzenlenen ödül töreninde, yarışmayı kazanan apartman sakinlerini tebrik eden ve hassasiyetleri için kendilerine teşekkür eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, çevreye ve doğaya saygılı bir belediye olarak geri dönüşümün çevre için öneminin farkında olduklarını ve bu nedenle çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Bu kapsamda düzenlenen ödüllü atık pil ve bitkisel atık yağ yarışması ile geri dönüşüme katkı sağladıklarını kaydeden Başkan Gümüş, 'Halkımızda geri dönüşüm ile bir hassasiyet oluşması için düzenlediğimiz yarışmamızın bu dönemki kazananları Cumhuriyet Apartmanından 20 kilogram bitkisel atık yağ toplayan Pakize Çolakoğlu hanımefendi ve Vedat Kayaoğlu apartmanından 33 kilogram atık pil toplayan Mehmet Doğan beyefendi oldular. Her ikisini de tebrik ediyor, duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha temiz bir Menteşe bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

Yangın riskini azaltmak amacıyla çevre temizliği yaptılar

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yangınların önlenebilmesi adına toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla çevre temizliği yapıldı.

Bodrum’da bugünden itibaren yardım kabul edilmeyecek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşanan orman yangını nedeniyle, hem evlerinden tahliye edilen vatandaşların hem de sahada görev yapan ekiplerin ve gönüllülerin ihtiyaçları doğrultusunda kabul edilen malzemeler yeterli seviyeyi aştı. Duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür eden Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Belediye Başkanı Ahmet Aras bugünden itibaren malzeme yardımı kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Azerbaycanlı Gardaşlarımızdan Bayrak Hassasiyeti

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını için Azerbaycan'dan gelen itfaiyeciler, alevle mücadelelerini Türk bayrağına olan saygı ve duyarlılıklarını da ihmal etmeden özveriyle sürdürüyor.

Başkan Karaca’dan hayırsever vatandaşa teşekkür plaketi

Fethiye’de yardımseverliği ile bilinen,  Bekir Kaya, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı makamında ziyaret etti. Başkan Karaca, Bekir Kaya’ya yardımları ve göstermiş olduğu duyarlılık için teşekkür ederek, teşekkür plaketi verdi. 

Mskü Dünyanın En Çevre Dostu Üniversiteleri Arasında

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında her yıl değerlendiren GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi dünya 408.’si ve Türkiye 22.’si oldu.

MUĞLA ORGAN BAĞIŞINDA 5. SIRADA

3 ve 9 Kasım Organ Bağış haftası nedeniyle Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihan Tekin yazılı bir açıklamada bulundu. “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından birisidir” diyen Dr. Cihan Tekin “Ülkemizde vatandaşlarımızın "Organ Bağışı" konusunda duyarlılıklarını arttırmak, eğitim ve bilgi eksikliğini gidermek için her yıl 3-9 Kasım "Organ Bağış Haftası " olarak kutlanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda ilimiz genelinde tüm sağlık kurum ve kuruluşlarımızda stantlar açılmakta, broşürler dağıtılmakta, okul, cami, halk eğitim merkezi, kahvehane gibi vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu alanlarda eğitim sunumları gerçekleştirilmektedir. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda ilimiz; İzmir (44.000), İstanbul (36.012), Manisa (19.033) Kocaeli (18.198), gibi büyükşehirlerin ardından 14.483 bağış sayısı ile 5. sırada yer almaktadır” dedi.