Engelliler Haftası Haberleri

Engelliler Haftası Haberleri

Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu'nda Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi

Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi.

Başkan Aras: Adil, engelsiz bir Muğla’yı inşa edeceğiz

Muğla Büyükşehir Belediyesi Engelliler Haftası kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla Akyaka’da Uçurtma Şenliği düzenledi. Başkan Aras, şenlikte engelli bireylerle uçurtma uçurtup, oyun oynarken şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Bodrum’da Engelliler Haftası Farkındalık etkinliği

Bodrum'da 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında çeşitli okulların katıldığı kortej yürüyüşü ve etkinlikler düzenlendi.

Bodrum Belediyesi’nden anlamlı ziyaret

Bodrum Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ilçe genelinde dezavantajlı vatandaşları ziyaret ediyor.

MSKÜ’de erişilebilir eserler sergisi misafirlerini ağırladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Engelliler Haftası kapsamında erişilebilir eserler sergisi düzenledi.

Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı

Muğla, engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla coşkulu bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engelliler iş birliğinde düzenlenen etkinlik, Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı.

Başkan Köksal’dan Engelliler Haftası mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, “Engelliler bireyler bizim için ayrıcalıklı bireylerdir. Onların ve ailelerinin her zaman yanlarında olarak, yapacağımız çalışmalar ile sosyal hayatın içerisinde yer alan özgüvenli bireyler olmalarını sağlayacağız” dedi.

Başkan Topuz’dan Engelliler Haftası mesajı

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, haftanın engelli bireylerin toplumda hak ettikleri saygı ve değeri görmeleri için önemli bir fırsat olduğunu açıkladı.

Vali Akbıyık’tan Engelliler Haftası mesajı

10-16 Mayıs tarihleri arası kutlanan ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık yayımladığı mesajında, engellilik, sadece engelli bireylerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, tüm toplumu ilgilendiren güçlü bir dayanışma ve anlayış gerektiren bir yolculuk olduğunu açıkladı.

Başkan Karaca’dan Engelliler Haftası Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Uzun süre kulaklıkla müzik dinlenmemeli

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Başkanı Prof. Dr. Harun Üçüncü, Uluslararası İşitme Engelliler Haftası çerçevesinde yaptığı açıklamada, insan vücudunun yetilerinden biri olan işitme duyusu, tüm memeliler arasında insanı insan yapan özelliklerin oluşmasında önemli bir parça olduğunu açıkladı.

Tavlı, Engel tanımayan dostlarının askerlik heyecanına ortak oldu

Muğla Valisi Orhan Tavlı Engelliler haftası nedeniyle Muğla İl Jandarma Komutanlığında temsili askerlik yapan bireyler için düzenlenen yemin törenine katıldı.

“Fikrini alarak projelerimizi şekillendiriyoruz”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda Aksazlar Plajı’nda düzenlenen etkinliğe katılan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, program sonrasında açıklamada bulundu.

Aksazlar Plajı'nda farkındalık etkinliği düzenlendi

10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” kapsamında Aksazlar Plajı'nda farkındalık etkinliği düzenlendi.

Milletvekili Mehmet Demir,Engelli Vatandaşlarla bir Araya Geldi

10-16 Mayıs Engelliler Haftası programına katılan CHP Muğla Milletvekili Mehmet Demir, engelli vatandaşlarla bir araya gelerek keyifli vakit geçirdi.

Milletvekili Adayı Tan; Engelliler, Zihinsel Engelliler ve Beyaz Ay Derneklerini ziyaret etti

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Menteşe ilçesindeki Engelliler, Zihinsel Engelliler ve Beyaz Ay Derneklerini ziyaret etti. Milletvekili Adayı Tan, Engelliler derneğindeki çocuklarla zaman geçirdi, aileleriyle sohbet etti.

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” Mesajı

‘Engelliler Haftası’ toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engelli kardeşlerimize karşı duyarlı ve daha sorumlu bir anlayışla hayata onların penceresinden bakarak farkındalıklar oluşturmaya çalıştığımız önemli bir haftadır.

BODRUM BELEDİYESİ, İŞİTME ENGELLİ VATANDAŞLARLA BULUŞTU

İşitme Engelliler Haftası'nda Bodrum Belediyesi, işitme engelli vatandaşlar ile bir araya geldi.

Kısa Mola Merkezlerinde engelli bireyler gönüllerince eğlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasıda Milas, Marmaris ve Fethiye Kısa Mola Merkezlerinde engelli bireylere yönelik saksı boyama, çerçeve boyama, el baskısı, ebru ve mozaik atölyesi ile çiçek dikme gibi birçok etkinlik düzenledi.

Girgin’den Engelliler İçin İstihdam Ve Ötv Hakkında Kanun Teklifi

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, Engelliler Haftası’nda engelliler için kanun teklifi verdi. Girgin verdiği kanun teklifiyle, kamu ve özelde engelli istihdamının %6’ya çıkarılmasını ve engellilerin ÖTV’den istisna araç alabilmelerinde belirlenen üst sınırın kaldırılmasını istedi.

Farkındalık Pikniği

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Aksazlar Plajı’nda Farkındalık Etkinliği düzenlendi.

Engelliler mavi tura çıktı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası işbirliğinde engelli vatandaşları ve ailelerini tekne turuna çıkardı.

Özel Öğrencilerden Uçurtma Şenliği

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı Öğrencileri Şehit Fethi Bey Parkı’nda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında uçurtma şenliği düzenledi.

Engelliler performanslarıyla ayakta alkışlandı

Muğla'nın Milas ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde, kortej yürüyüşü ile birlikte bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Ortaca’da trafik polisleri engelli öğrencilerle bir araya geldi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görev yapan trafik polisleri 'Trafik Haftası ve Engelliler Haftası' çerçevesinde engelli öğrencilerle bir araya geldi.

Karaot’ta engelliler doyasıya eğlendi

Fethiye Belediyesi İşletme Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik işbirliğinde Engelliler Haftası dolayısıyla Karaot Plajı’nda Rehabilitasyon Merkezlerinden gelen engelliler ile birlikte eğlence organize edildi. Engelli bireylerin sahneye çıkıp oynadığı organizasyon, renkli görüntüler ortaya çıktı.

Simülasyon etkinliğinde engelli arkadaşlarıyla empati kurdular

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde 2 gün süren etkinliklerde öğrencilere farklı engel türlerine ilişkin farkındalık kazandırılması amaçlandı.

Engelliler Haftasında Bodrum Belediyesi, özel bireylerle bir araya geldi

Bodrum Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde piknik etkinliği düzenleyerek özel bireylerle bir araya geldi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Karaca açıklamasında şunları söyledi;

Karaca’dan anlamlı hediye

10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması dolayısıyla Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Mesut Güleroğlu’na 1 adet tandem bisiklet hediye etti.