Eşya Haberleri

Eşya Haberleri

4. Sınıf Öğrencilerinden Sergi Etkinliği

Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan resimler ve hediyelik eşyalar, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde sergilendi.

Gökova Mahallesinde 2’inci El Pazarı Açıldı

Ula’nın Gökova Mahallesinde üretici kadınlara destek olmak amacıyla gerçekleştirilen el sanatları üreticileri ve 2’nci el eşya pazarının açılışı yapıldı.

Bu etkinliğin geliri sivil toplum kuruluşlarına aktarılacak

Marmaris Belediyesi yeni yıl nedeniyle sivil toplum kuruluşlarına ücretsiz stant tahsis etti. Geliri tamamen STK’lara kalacak stantlarda yılbaşına yönelik hediyelik eşyalar satışa sunuldu.

El Ele Butik Dayanışma Merkezi'nden ihtiyaç sahiplerine Yardım

Menteşe Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak hayata geçirdiği El Ele Butik Dayanışma Merkezinden 2023 yılında 9 Bin kişiye kıyafet, ayakkabı, mobilya ve beyaz eşya temin edildi.

Turistlerin Vazgeçilmezi İkinci El Pazarı

Fethiye'de her ayın üçüncü pazar gününde düzenlenen ikinci el eşya pazarı olan 'İngiliz Pazarı' Kasım ayında da turistlerin vazgeçilmezi oldu. İngiliz Pazarı esnaflarından Süreyya Ayverdi, az da olsa yoğunluktan memnun olduklarını muhabirlerimizin mikrofonlarına anlattı.

2.El Pazarı Esnafı Yoğunluktan Memnun

Fethiye'de her ayın üçüncü pazar gününde düzenlenen ikinci el eşya pazarı olan 'İngiliz Pazarı' Ekim ayında da doldu taştı. İngiliz Pazarı esnafı yoğunluktan dolayı memnun olduklarını muhabirlerimize anlattı.

Fethiye Belediyesi vatandaşlara yardım eli uzattı

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, evi yangında zarar gören vatandaşlara yeni eşyalarını teslim etti.

İş İnsanına Dehşeti Yaşattılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde iş insanını silah zoruyla kaçırıp ziynet eşyalarını ve parasını gasp eden 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Evlilik maliyeti en az 200 bin TL

Düğün sezonun devam etmesiyle çarşı-pazarda hareketli günler sürüyor. Ancak enflasyonla birlikte düğün maliyetleri de son yılların zirvesinde. Beyaz eşyasından mobilyasına, gelinlikten salon kirasına kadar bir düğünün maliyeti en az 200 bin TL. 

Uzman Klinik Psikoloğu Seray Aksoy: “Çocukları okula dönüş fikrine hazırlamak çok önemli”

Hem ebeveynler hem de çocuklar için tatil dönemi artık bitti. Okul alışverişi yapıldı, eşyalar tamamlandı ama peki ya çocuğunuz yeni eğitim-öğretim dönemine hazır mı? Tatil havasından çıkması için neler yapmalısınız? Sorularının cevabı veren Klinik Psikolog Seray Aksoy, önerilerde bulundu.

Çalınan Motosiklet Sahibine Teslim Edildi

Muğla’nın Bodrum, Seydikemer ve Ula ilçelerinde jandarma sorumluluk alanında meydana gelen 4 hırsızlık olayının şüphelisi yakalanırken, çalınan eşyalar sahiplerine teslim edildi.

K Belgesi İşlemleri FTSO’da Yapılıyor

Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapan gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan K türü yetki belgesi işlemleri, 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yapılıyor.

86 bin yıllık hayat izi

Çan ilçesine bağlı Bahadırlı köyü sınırları içerisindeki 2017 yılından bu yana devam eden İnkaya Mağarası kazı çalışmalarında, mağaradaki tabakalarda 86 bin yıl öncesine kadar inen insan yaşam izlerine rastlanırken, kazı sırasında çakmak taşından üretilmiş yongalar, dilgiler, kazıyıcılar, uçlar, çentikli aletler, çekirdek ve vurgaç gibi çeşitli buluntular bulundu.

Düğün yapacaktı sokakta kaldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, düğün hazırlığındaki askeri personel E.D., 7 yıldır kiracı olarak kaldığı evde bir kısım eşyalarını bırakarak şehir dışına göreve gidince, ev sahibi de iddiaya göre evi başkasına kiraya verdi. Marmaris'te yapacağı düğünden sonra evi tamamen boşaltacağını ev sahibine söylemiş olduğunu belirten E.D., avukatları aracılığı ile hemen ev sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Plajdan çanta çalan hırsızlar adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki sabah saatlerinde denize giren sporcuların çantası ile değerli eşyalarını çalan hırsızlık şüphelileri gözaltı işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adliyede adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Yangında eşyalar kül oldu

 Muğla’nın Ortaca ilçesinin turistik Dalyan Mahallesi’ndeki bir evin deposunda çıkan yangında depoda bulunan eşyalar yandı.

TEMİZLİĞE GELDİĞİ EVDEN ZİYNET EŞYASI ÇALDI

Muğla’nın Datça ilçesinde temizliğe gittiği evden ziynet eşyası çalan şüpheli polis ekipleri tarafından yakalandı.

POLİS HIRSIZI 4 SAATTE YAKALADI, ALTINLAR SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

Muğla'nın Ula İlçesinde evden hırsızlık yaptığı tespit edilen şahıs, Ula Polis Merkezi Suç Araştırma ekipleri tarafından yakalandı. Çalınan çok sayıda ziynet eşyası ve döviz sahibine teslim edildi.

KALDIRIM VE YOL ÜZERİ DENETLEMESİ YAPILDI

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği, Fethiye Belediyesi Trafik Müdürlüğü ve Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yol üzeri engel teşkil eden usulsüz dubalar ve dükkân eşyaları için denetim gerçekleştirildi.

ÇALDIĞI EŞYALARI BEBEK ARABASINA KOYAN ŞAHIS YAKALANDI

Muğla'nın Menteşe ilçesinde giyim mağazasına girip, alarmını söktüğü kıyafetleri bebek arabasına koyarak çalan şahıs yakalanırken, hırsızlık anları ise iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

YÖRESEL LEZZETLERİN BİRİ GİDİYOR, BİRİ GELİYOR

Türkiye'nin dört bir yanındaki lezzetler, Anadolu Yöresel ürünler etkinliğinde buluştu. Anadolu Yöresel ürünler etkinliği kapılarını 30 Aralık’ta kapatıyor. Biten Anadolu Yöresel ürünler etkinliğinin hemen ardından Karaçulhaspor kulübüne destekte sağlayacak olan Anadolu Yemek Şenliği Yöresel Ürünler Hediyelik eşya fuarı kapılarını Fethiye halkına açacak. 

YENİ YIL PAZARI KURULDU

Fethiye Belediyesi, FETAV VE El Emeği Göz Nuru’nun işbirliğiyle gerçekleştirilen “Yeni Yıl Pazarı” Beşkaza Meydanı’nda açıldı. Hediyelik eşyadan yöresel lezzetlere kadar birçok şeyi bünyesinde barındıran stantlar, pazar akşam 18.00’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

BAKIR HIRSIZLARI JASAT TİMİNE YAKALANDI

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde 22 bin TL tutarında bakır ev eşyası hırsızına JASAT ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

BAŞKAN OTGÖZ’ÜN TALİMATIYLA EVİ YANAN AİLEYE EŞYA YARDIMI YAPILDI

Seydikemer Belediyesi, Ortaköy Mahallesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen Akçay ailesine eşya yardımında bulundu.

EV YANGINI EŞYALARA ZARAR VERDİ

Bodrum’da bir evin 2. katında yangın çıktı. Çıkan yangın ekiplerin müdahalesi sonrası söndürüldü.

MARMARİS'TE EVDEN 1 MİLYONLUK HIRSIZLIK YAPAN ŞAHISLAR TUTUKLANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde farklı günlerde üç hırsızlık olayına karışan, girdikleri evlerin altını üstüne getirip iddiaya göre 1 milyon lira değerinde eşya ve ziynetleri çalan, polis tarafından yakalanan hırsızlar sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

EVİN ALTINI ÜSTÜNE GETİRİP, 1 MİLYONLUK HIRSIZLIK GERÇEKLEŞTİRDİLER

Muğla'nın Marmaris ilçesinde farklı günlerde üç hırsızlık olayına karışan, girdikleri evlerin altını üstüne getirip iddiaya göre 1 milyon lira değerinde eşya ve ziynetleri çalan şahıslar, son girdikleri evde güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken, polis ekipleri yaptıkları çalışma ile hırsızları kısa süre içerisinde yakaladı.

BAKIRLAR SÜS EŞYASI OLMAKTAN ÇIKIYOR

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde bakırcılık, yörenin en eski el sanatı olma özelliğini korurken, ilçede 31 yıldır bakırcılık yapan Ümit Alper, süs eşyası olarak kullanılan bakırların son dönemde mutfaklarda yerini almaya başladığını söyledi.

İNTEMA, HİZMET NOKTALARINA BODRUM MAĞAZASI’NI EKLEDİ

Modüler mutfak markalarından İntema, Bodrum Mağazası'nda koleksiyonundan örnek mutfakların yanı sıra eviyeden bataryaya, tezgahtan mutfak cihazlarına kadar mutfakla ilgili her şeye aynı adreste ulaşma imkanı sunduğunu duyurdu.

Menteşe Belediyesinde acil durum tatbikatı

Menteşe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında AFAD ve Menteşe Belediyesi iş yeri sağlık ve güvenlik birimi ekiplerince; çalışanlara depremden korunma, deprem anında yapılması gerekenler, yangın, yanıcı maddeler, yangın çıkış nedenleri, yangın söndürme maddeleri ve usulleri ile yangın ve deprem esnasında yapılacaklar, yangında insan ve eşya kurtarma, ilk yardım ve acil tahliye konularında bilgiler verildi.