K Belgesi İşlemleri FTSO'da Yapılıyor

Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapan gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan K türü yetki belgesi işlemleri, 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (FTSO) yapılıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Ulaştırma Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) nezdinde yapılan görüşmeler sonunda FTSO, yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık için gerekli olan K1, K2 ve K3 belgelerini veren yetkili odalar arasına dahil oldu. İlçemizde faaliyet gösteren firmalar, K1, K2 ve K3 belgelerini düzenleme, yenileme, süre uzatımı, taşıt ekleme ve taşıt düşümü gibi işlemleri FTSO Hizmet Binası’na gelerek kolayca gerçekleştirebiliyor. Ticari taşımacılık yapan firma ve araç sahiplerinin kamyon ve kamyonetlerine K belgesi alma yükümlülüğü bulunuyor.

K türü yetki belgesi işlemlerinin FTSO’da yapılmaya başlamasıyla nakliye ve lojistik işi yapan firma yetkililerinin Muğla’ya gitme zorunluğunun ortadan kalktığını belirten Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “K türü yetki belgesi işlemlerinin Odamızda yapılması, bize sahadan gelen bir talepti. Üyelerimize ve işletmecilerimize kolaylık sağlayabilmek adına bu çalışmayı yürüttük. Talebimizin gerçekleştirilmesi noktasında TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bakanlık yetkililerinin büyük emeği var. Kendilerini teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Sayısal Takograf Kartı (Dijital Ehliyet) gibi K belgelerinin de FTSO’da verilmesi için uzun uğraş verdiklerini vurgulayan Başkan Çıralı, “Proje ve iş planlarımızı yaparken üyelerimizin talep ve ihtiyaçlarını dikkate alıyoruz. Fethiye ve Seydikemer’de ticari faaliyetlerin sorunsuz ve hızlı yürümesi, bölgemiz ticaretinin sürdürebilir şekilde büyümesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz.” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN