Etkiliyor Haberleri

Etkiliyor Haberleri

Küresel iklim değişikliği, en fazla üreticileri etkiliyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, hafta sonunda Milas'ın köylerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

Pazarcılar Odası Başkanı Adem Hıra; “Satışta Azalma Var.”

Fethiye’de salı günleri kurulan semt pazarında hayat pahalılığı son gelen zamlar ile birlikte pazarcı esnafını da etkiliyor. Fethiye ilçesinde salı günleri kurulan semt pazarına Fethiye'nin yanı sıra çevre ilçelerden de turlarla turist gelince, pazarda hareketlilik yaşansa da pazarcı esnafı satışların düşük olmasından dert yandı.

BAŞARININ YOLU BESLENMEDEN GEÇİYOR

Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.

İklim değişikliği, orman yangınları ve aşırı yağışlar erozyona sebep oluyor

Dünyanın ve Türkiye'nin en gözde turistik beldelerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz yazın çıkan orman yangınları, kuraklık ve kış mevsiminde yağan aşırı yağmurlar kenti etkilediği gibi denizi de etkiliyor. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin denizin altına dalarak numuneler topladı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik iklim değişikliğine bağlı kuraklık ve aşırı yağışların oluşturduğu olumsuzları anlattı.

Pandemi Çocukların Göz Sağlığını Bozdu!

İki yıldan bu yana hayatımızın bir parçası olan pandemi, göz sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, uzaktan eğitimle bilgisayara bağlı yaşayaşan çocuklarda göz sağlığının bozulduğuna dikkat çekiyor. Evden eğitimle çocuklarda miyopluk oranının artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar, göz sağlığı için mavi ışığa maruz kalma süresinin azaltılması, çocukların kitap okuma, çizim yapma ve boyama gibi ekran gerektirmeyen aktivitelere katılmaya teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Nedir hakemlerdeki Fethiye alerjisi?

Pandeminin tüm Fethiye ekonomisini vurduğu bu zor günlerde ING Basketbol Süper Ligi'nde kısıtlı imkanlarla mücadele etmeye çalışan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, bir yandan da hakemlerle baş etmeye gayret ediyor. Ligin sonu yaklaştıkça ve maçların telafisi kalmadıkça, “Süper Lig’e Anadolu’dan katılan tek ilçe takımı” konumundaki LH Fethiye Belediyespor aleyhinde kritik anlarda verilen kararlar ligin düşme hattının kaderini yakından etkiliyor.

ÇİMEN “YÜKSEK ARSA FİYATLARI EV FİYATLARINI ETKİLİYOR”

İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, merkezde arsaların çok sıkışmış olması ve arsa bulunamaz hale gelmesi, arsa fiyatlarının çok yüksek olmasının ev fiyatlarının etkilediğini söyledi.