Fethiye Esnafı Haberleri

Fethiye Esnafı Haberleri

Fethiye’de Kışlık Sos Mesaisi Başladı

Fethiye esnafı uyarıyor! Kışlık sosluk biberler için son haftalara girildi. Kış için ev hanımlarının mesaisi başladı. Yazlık sebzeler konservelerde yerini almaya hazırlanıyor.

Fethiye’de 56 senedir saatçilik yapıyor, “1968’de ağabeyimin yanında öğrendim”

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yıllardır saatçilik mesleğini sürdüren Saatçi Yakup Gökhan, bu mesleği 1968 senesinde öğrendiğini ve 56 yıldır işini sevdiğini yaptığını söyledi.

Tavuk ihracatına sınırlama getirildi! Fethiye esnafı bu duruma ne diyor? Piyasayı nasıl etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

Esnaftan ev kredisine yorum

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi imkanı sağlanacak. 15 yıl vadeli ödeme planı ile ilk kez ev alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi fırsatı sunulacak. Fethiye esnafı, bu konuyla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Kaymakam Ertaş’tan Esnaf Ziyaretleri

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ziyaretlerine devam ediyor. Kaymakam Ertaş, ziyaretleri kapsamında Fethiye esnafı ile bir araya geldi.

ESNAFLAR FETHİYE’NİN İL OLMASINI İSTİYOR

Cumhuriyetimizin 100. yılda 100 il projesi kapsamında 19 ilçenin daha İl olabileceği açıklandı. İl olabilecek 19 ilçe arasında Fethiye'nin de yer aldığı belirtildi. FRTTV ailesi olarak mikrofonları Fethiye esnafına uzattık ve 'Fethiye İl olmaya hazır mı?' sorusunu sorduk. 

Fethiye Esnafı Yılbaşına Hazır

Yılbaşına sayılı günler kala Fethiye caddeleri ve mekânları yeni yıl için ışıklandırıldı. Birçok kafe, restoran gibi işletmeler ise yeni yıla özel konseptleriyle 2022’ye hazır.

Uysal, “Festival konaklama sektörüne ve esnafa katkı sağladı”

1’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline yerli ve yabancı turistlerden yoğun bir katılım oldu. Festivalin Fethiye turizmine katkılarını FRT TV mikrofonlarına anlatan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “Ölüdeniz’i Ekim ayının son günlerinde bu kalabalığı festival olmasa bir arada göremezdik. İngiliz turistlerin gelmesini bekledik ama maalesef istediğimiz ölçüde olmadı ancak festival sayesinde bölgemize yurt içinden çok sayıda misafirimiz Ölüdeniz’e geldi. Bu sene pandemiden dolayı istediğimiz ölçüde olmasa bile konaklama sektörüne de Ölüdeniz ve Fethiye esnafına da festival katkı sağladı” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, “Bu güzel hizmet yarışında aday olan herkese başarılar diliyorum”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, her geçen gün destekleyici kitlesinin daha da arttığını ifade ederek, “Talip olduğumuz görevin bilincindeyiz. Makam ve mevki için değil, esnafımızın talep ve sorunlarını çözüme kavuşturmak için ben ve ekibim bu göreve talibiz. Allah’ın izni ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimini kazanarak, odanın yönetimini Fethiye esnafına yaptıracağız” ifadelerinde bulundu.

CHP’li Başkanlar Fethiye esnafına Türk Bayrağı dağıttı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir Fethiye esnaflarına Atatürk Portreli Türk Bayrağı dağıttı.

Büyükşehir'den esnafa bir darbe daha

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Muğla’nın ilçelerinde yol kenarlarında bulunan sözleşmeleri sona eren veya izinsiz dikildiği belirlenen totem ve tabelaların kaldırılma çalışmaları sürüyor. Ancak totem ve tabela kirliliğine karşı mücadelede pandemi döneminde çok zor şartlarda varlıklarını sürdürmeye çalışan esnaf bu uygulamayla bir darbe daha aldı. Öte yandan Muğla’nın dışındaki diğer illerde ise bu uygulama henüz hayata geçirilmedi. 

Selvi "7/24 çalışacağım"

Vatan Partisi Fethiye Belediye Başkan adayı Selçuk Selvi, yerel seçime sayılı günler kala çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bugünde Çalış esnafını ziyaret eden Selvi'ye esnafın ilgisi yoğundu. Ekonomik krizi, işlerin kötü gidişatını sık sık dile getiren Fethiye esnafına Vatan Partisi’nin "Milli, Üreten ve Halkçı Belediye" programını anlattı.

İSMAİL BAŞOĞLU “KULLANDIRILAN KREDİ MAALESEF YATIRIMA DÖNÜŞMÜYOR”

Fethiye Esnaf Kefalet Kooperatifi; Ege ve Akdeniz bölgesinde en çok kredi kullandıran kooperatifler arasında bulunmakta... Kooperatif kanalıyla Fethiye esnafı; 2017 yılının ilk 6 aylık döneminde 52 milyon TL'lik kredi kullandı…

Fethiye Esnafı Örnek Oluyor

Muğla Valisi Amir Çiçek Fethiye’de Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir’i ziyaret etti. Vali Çiçek Fethiye esnafının birlik beraberlik içinde önemli projelere imza atarak okul ve hastane yaptırdığını şimdide huzurevi yaptırmak için sosyal proje ürettiğini söyledi.