Filistin Haberleri

Filistin Haberleri

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

Filistinli Çocuklar İçin Söylediler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde öğretmenler ile öğrenciler, Filistinli çocuklar için şarkı söyleyip klip çekti.

Fethiyeli minikler kumbaralarını Filistin için açtı

 Fethiye İlçe Müftülüğü Hacı Fehmi Özer 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Fethiye Şubesi’ne gelerek kumbaralarını açtı. Açılan kumbaralardan çıkan paralar Filistin’e yardım olarak gönderilecek.

Köyceğiz’de Evleksiz, Filistin için gönderilen 25 bin TL’yi teslim etti

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi müftülük personelinden oluşan görevliler, yurt dışında yaşayan ülkemize misafir olarak gelen gençlere rehberlik etti.

Filistin Çarşısına Yoğun İlgi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde cuma namazı çıkışı Filistine destek amaçlı cemi avlusunda çarşı kuruldu. Vatandaşlar Filistin’ e destek olmak için yoğun ilgi gösterdi.

Muğla’da Gazze’ye Destek Pazarı Açıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Kurşunlu Camii'nde Gazze’ye destek pazarı açıldı.

Bodrum’da İsrail Protestosu

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüş sonunda dualar okundu, basın açıklaması yapıldı.

Köyceğiz'de Minik Öğrencilerden Kocaman Yardım

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğü'ne bağlı 4-6 yaş Kuran kurslarında okuyan öğrenciler Filistin için yardım kampanyası başlattı.

Muğla’da Filistin’e Destek Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından Filistin'de yaşanan zulme "dur" demek için yürüyüş düzenlendi.

Sabah namazı buluşmasında Filistinliler için dua edildi

 Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde sabah namazın buluşması etkinliğinde, Filistinli vatandaşlar için dua edildi.

Bankaların Faiz Oranları Vatandaşı Bankaya Yönlendiriyor! Uzmanı Açıkladı

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Gökyüzünde bayrak açıp Filistin'e destek verdiler

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen festivale katılan bir grup paraşütçü, İsrail'in Gazze'de 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan hastaneye bombalı saldırısına gökyüzünde Filistin bayrakları açarak tepki gösterdi.

Halk ozanı Filistinliler için türkü besteledi

Muğla’da yaşayan halk ozanı Abbas Balcı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınamak için türkü besteledi.

Filistinliler saygıyla anıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Perşembe günü okullara gönderdiği yazıda, Filistin'de yaşamını yitirenler için temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında yapılacak bayrak törenlerinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıklamıştı. Muğla’da yapılan törene Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’da katıldı.

Vatandaşın ulusal yas ile lgili açıklaması

“Filistin, depremlerimiz kadar konuşulmadı” Türkiye'de, İsrail'in Gazze'deki hastaneye yönelik saldırısında yaşamını yitirenler için 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Fethiye’de yaşayan Ahmet Bey, mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada “Filistin, depremlerimiz kadar konuşulmadı” ifadelerini kullandı.

Altından yeni rekor

Devam eden İsrail-Filistin savaş gerilimi altın fiyatlarındaki yükselişi desteklemeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1978 dolarla 3 ayın zirvesine çıkarken yurt içinde gram altın spot piyasada 1.788 liraya tırmanarak rekor kırdı.

Filiz Topçu ; “Bu bir kitlesel katliamdır, savaş ve insanlık suçudur.”

Fethiye’de Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Filiz Topçu, İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerini eleştirdi.

Vatan Partisi'nden Filistin'e Destek Açıklaması

Vatan Partisi Muğla il Başkanı Emre Aykın, İsrail ile Filistin savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hayatını kaybeden Filistinliler için Muğla’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Filistin’de düzenlenen hastane saldırısı sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için Muğla’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

"Gazze'nin tek içme su kaynağı tuzlanmış yeraltı suyu"

İsrail'in Gazze şeridine giden içme suyu hattını kesmesinin ardından, Gazze şeridindeki Filistinlilerin ölüm ve açlık korkusunun yanında susuzluk korkusuyla da yaşamaya mahkum edilmesi üzerine, bu bölgelere içme suyu temini araştırılıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Kaynakları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Gazze şeridinin günlük 400 bin metreküp suya ihtiyacı bulunduğunu belirterek, bu suyun yüzer deniz suyu arıtma platformları ile karşılanabileceğini söyledi.

Motorine zam kapıda!

İsrail-Filistin çatışmasıyla birlikte fırlayan petrol fiyatları, akaryakıttaki zamda etkili oldu. 16 Ekim Pazartesi gecesinden itibaren motorine 2 lira 23 kuruş zam bekleniyor.

Milas'ta, hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Muğla'nın Milas ilçesinde İsrail’in Gazze’ye saldırısı sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AK Parti Muğla'dan basın açıklaması

AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça İsrail ve Filistin çatışmasına ilişkin basın açıklamasında bulundu. AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, 81 il başkanlığında eş zamanlı olarak “Filistin” açıklaması yaptı. Muğla’daki basın açıklamasını İl Başkanı Gültekin Akça yaptı.

Dev yolcu gemileri rotayı İsrail yerine Türkiye'ye çevirdi

Uluslararası kruvaziyer gemi işletmeleri İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalardan sonra rotalarını Muğla’nın Marmaris, Bodrum, Aydın’ın Kuşadası ve Antalya'nın Alanya limanları ile İstanbul'daki kruvaziyer limanlarına çevirdi.

Muğla’da batan göçmen teknesi ile ilgili 2 kişi tutuklandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, geçen cuma günü göçmen teknesinin battığı olayda Filistinli uyruklu bir göçmenin daha cesedine ulaşıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı, gözaltında bulunan bir şahsın ise adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Filistinli göçmenin cesedine ulaşıldı, kayıp 2 kişi aranıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde içerisinde düzensiz göçmenleri olduğu fiber tekne batması sonucu kaybolan 3 düzensiz göçmenden birinin cesedine ulaşıldı.

Tuna, “Türk Kızılayı Kudüs için yardım kampanyası başlattı”

İsrail’in Kudüs’te Filistin halkına uyguladığı saldırılar devam ederken, Türk Kızılayı Müslüman Filistin halkına ambulans ve ilaç desteği verebilmek için yardım kampanyası başlattı. Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, “Filistin halkına böyle bir dönemde yardım götürebilmek için Türk Kızılayı olarak yardım kampanyası başlattı. Hayırseverlerimiz Türk Kızılayı Filistin’e yardım hesap numaralarına desteklerini yapabilirler” dedi.

Fethiyeli vatandaşlar “İnsanlık suçu işleniyor”

Mübarek Ramazan Ayında İsrail’in Kudüs’te bayram namazında Mescid-i Aksada ibadet yapan Müslüman halka saldırıp, bombalar yağdırarak, çoluk çocuk çok sayıda Filistinli yurttaşları şehit etmesi Fethiyeli vatandaşlar tarafından da kınandı. Vatandaşlar, “Filistin’de insanlık suçu işleniyor. Dünya seyrediyor. İsrail’i yaptığı bu zulümden dolayı kınıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Başkan Otgöz, kucaklaşacağımız bayramlar yine gelecek

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemerli vatandaşların,, milletimizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutladı. Koronavirüs nedeniyle Millet olarak bu bayramı da evlerde geçireceğimizi belirten Başkan Otgöz,  Ramazan Bayramının tüm insanlığa barış, huzur, sevgi ve sağlık getirmesi temennisinde bulundu. Başkan Otgöz mesajında Filistin’de yaşanılan acının da biran önce son bulması temennisinde bulundu