Filistinliler saygıyla anıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Perşembe günü okullara gönderdiği yazıda, Filistin'de yaşamını yitirenler için temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında yapılacak bayrak törenlerinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıklamıştı. Muğla'da yapılan törene Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'da katıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında başta çocuklar olmak üzere hayatını kaybedenler için Cuma günü Milli Eğitim Bakanlı kararıyla ülke genelindeki tüm okullarda Bayrak Törenlerinde 1 dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe Cumhuriyet Ortaokulunda Saygı Duruşu ve Bayrak Törenine katıldı.

Törende öğrencilere seslenerek bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Çay, “İnsanı insan yapan vicdanıdır. Biz çok aziz bir milletiz. Dünyada hangi din, dil ve ırktan olursa olsun zulme uğrayan herkesin yanında olmuş, zalimin her zaman karşısında durmuş bir milletiz.  Bugünde Filistin’de sizden daha küçük yaşlarda, bebekler ve savunmasız birçok insanın nasıl hunharca katledildiğine üzülerek şahit oluyoruz.

Bizler, Türk Milleti olarak; dünyanın vicdanıyız. Bu özelliğinizi asla yitirmemeniz en büyük dileğimiz. Sizleri vicdanlı, merhametli çocuklar olarak yetiştirmek bizim en büyük görevimiz. İyiliklerimizi arttırmalı, kötülüklere dur demeliyiz.
Bugün burada, Filistin’de çocuklar başta olmak üzere kaybettiğimiz tüm insanlarımızın anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk.

Dileğimiz bölgede akan kanın durması ve barışın bir an önce sağlanmasıdır.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN